Elderus píše:
Jasan,
díky pánové za Vaše tipy: S tím pánským kostýmem jsme uvažovali právě suknici, která by byla křížově dělená barva(např: červená+zelená)....Myslím jako do 4 kostičky v předu a 4 vzadu
K tomu bruchy a kotníkovky. Košile samosebou.
Růžovou barvu si myslím, že bychom nemohli použít. Růžová byla královská barva a to samé světlé odstíny barev (byly drahé)
S tou ženou teda bez půlkruhu před nohama:-)
Moc děkuju za rady!!

Protože mně na tebe upozornil Siegfried, nabízím konkrétní pomoc s pánským i dámským kostýmem na 1. pol. 14. st. Jsem jedním z reprezentantů projektu "Dvůr hradecké královny Alžběty Richenzy 130-1318"
www.hradeckydvur.net Tento projekt dnes tak trochu zastřešuje zájemce o dané období, jejichž počet je cca 150-170. Pořádáme akce, na které chceme hudebníky, ale nemáme z čeho brát. Budeš-li tedy o mou pomoc stát, stačí se ozvat. Jsem mimo jiné autorem cca 180 stránkové studie na odívání této doby
Také doporučuji nesnažit se o univerzální kostým na obě století, ale rád poradím s tím, co je víceméně univerzální základ, použitelný na více období. Svrchníky pak budete muset stavět na konkrétní dobu a tady je asi nejpraktičtější začít tím, které vás oslovuje nejvíce a jehož klientela je pro vás zajímavá. Já nabízím ten počátek 14. st. se solidní členskou základnou