Galerie luků - uživatelé
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Galerie luků - uživatelé
To Sumira určitě zvládne!!!
Veľmi pekný.
Škoda, že ho nikto neutiahol.
Keď mám deflex na tyči to vždy narovnám (lepší je malinký reflex) a nechám vychladnúť pár hodín. Keď to drevo je len vzduchom sušené, popr. trochu ešte mokré. Potom to odložím na nejaký čas. Ono ten tvar po dosušení celkom dobre drží. Napr. na drieň som dal z deflexu 1" reflex asi palec a po dotilerovaní bol stále tam. Pájo, skús to tak, hádam to bude fungovať
Aj keď ten charakter má niečo do seba, ale lepšia je rovná tyč.
Keď mám deflex na tyči to vždy narovnám (lepší je malinký reflex) a nechám vychladnúť pár hodín. Keď to drevo je len vzduchom sušené, popr. trochu ešte mokré. Potom to odložím na nejaký čas. Ono ten tvar po dosušení celkom dobre drží. Napr. na drieň som dal z deflexu 1" reflex asi palec a po dotilerovaní bol stále tam. Pájo, skús to tak, hádam to bude fungovať
Aj keď ten charakter má niečo do seba, ale lepšia je rovná tyč.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Davide, problém není v tom, že bych neuměl předepnout tyč do reflexu, problém je ten, že s takovým lukem nemůžeš do MR kategorie
Prostě je stanovené, že můžeš rovnat jen boční vlny, předozadní nesmíš.
Nepřipadá mi to jako šťastné rozhodnutí, ale je to tak.....
Nepřipadá mi to jako šťastné rozhodnutí, ale je to tak.....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
- lasky
- SHŠ: CSWBS
- Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.
pekny luk...Pája1111 napsal:Takový parádní tisáček mohl mít Sumira......165 liberní![]()
Teď to celé zeslabuji na 120#
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Opravdu krasavec.Pája1111 napsal:Takový parádní tisáček mohl mít Sumira......165 liberní![]()
Teď to celé zeslabuji na 120#
Aby bolo jasné o čom je reč (citácia z EWBS):Pája1111 napsal:Davide, problém není v tom, že bych neuměl předepnout tyč do reflexu, problém je ten, že s takovým lukem nemůžeš do MR kategorie![]()
Mary Rose Class Self yew bows in the “spirit of the original” MR bows:
-...
-Heat treatment may be used to straighten a stave but not to induce unnatural reflex (an unbraced bow shall not show any artificially induced reflex);
-...
Pre istotu preklad: Upravovanie teplom môže byť použité na vyrovnanie tyče, ale nie na vzbudenie neprirodzeného reflexu (nenapnutý luk by nemal vykazovať žiaden umelo vzbudený reflex);
Z tohto nevyplýva, že tyč nemôžeš rovnať dopredu/dozadu, ba dokonca ani to, že luk nesmie mať reflex, pretože sa nedá zistiť, či tá tyč ho mala alebo nie (za predpokladu neopálenia brucha luku a pod.). Takže kľudne to môžeš robiť
Nemohol by si sem prosím ťa hodiť rozmery týchto dvoch lukov v strede? ď
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
- Pája1111

Tu 118# nevím, má ji doma Rivan. Ta 165# měla 39x36, ale délka jen 194 N/N. Teď to zeslabuji, jsem na 37x33 a má to 150# na 32".
Jinak s tím rovnáním si nejsem úplně jistý, raději to poptáme.....aby nedocházelo k nějakým problémům.
Jinak s tím rovnáním si nejsem úplně jistý, raději to poptáme.....aby nedocházelo k nějakým problémům.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
- lasky
- SHŠ: CSWBS
- Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.
tolko skody... pekny luk...Pája1111 napsal: Teď to zeslabuji, jsem na 37x33 a má to 150# na 32".
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
- Pája1111

Tak je téměř hotový..... Ještě nějaké drobnosti
125#@32", délka 195cm N/N. Váha 899 gramů. Špičky 12mm. Myslím, že to bude pořádný švihák
Set 3cm, udržel jsem ten z původní tyče, možná to ještě trošku setík chytne, ale moc ne....

125#@32", délka 195cm N/N. Váha 899 gramů. Špičky 12mm. Myslím, že to bude pořádný švihák

Moc pěkný luk.
Taky bych chtěl takový.
Taky bych chtěl takový.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111

Děkuji, stačí objednat
Ještě malá zajímavost. Tohle na mě vykouklo, když jsem na tomto luku sundával běl.

Ještě malá zajímavost. Tohle na mě vykouklo, když jsem na tomto luku sundával běl.

Wow! Krásný luk a supr tiler.
Na to jak je trochu kratší a váha je dost nízká to má potenciál na nějaké zajimavé vzdálenosti.
Na to jak je trochu kratší a váha je dost nízká to má potenciál na nějaké zajimavé vzdálenosti.
Jednim slovem - nadhera.
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Ahoj, tak se jdu pochlubit prvnim funkcnim kouskem pro Verunku.
Drin (doufam), delka 177cm, stred 32x22mm, spicky 12mm, povrch 2x matny lak, po zastrileni set 4cm, tetiva 8x lnena dratev, omotavka cerne hedvabi, dostrel 84m s 45gr sipem (peri BLBS) s natahem 27 palcu. Jde az na 32.
Mincir nemaje, odhaduju silu 30-35 liber.
Drin (doufam), delka 177cm, stred 32x22mm, spicky 12mm, povrch 2x matny lak, po zastrileni set 4cm, tetiva 8x lnena dratev, omotavka cerne hedvabi, dostrel 84m s 45gr sipem (peri BLBS) s natahem 27 palcu. Jde az na 32.
Mincir nemaje, odhaduju silu 30-35 liber.
- Přílohy
-
- DSC00058.JPG (37.53 KiB) Zobrazeno 5607 x
-
- DSC00060.JPG (38.05 KiB) Zobrazeno 5607 x
-
- DSC00064.JPG (41.39 KiB) Zobrazeno 5607 x
-
- DSC00061.JPG (44.02 KiB) Zobrazeno 5607 x
-
- DSC00062.JPG (33.36 KiB) Zobrazeno 5607 x
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Nazdar. Jestli říkáš prvotina, tak to vůbec není špatný.
Nátahová síla pro ženskou akorát, aby to utáhla, tiller taky nevypadá zle a když jí k tomu vyrobíš šípy kolem 25 gramů a ztenčíš špičky na 9 mm , tak to bude lítat parádně.
A kdybys to nezkoušel tahat až na 32 palců, možná to mohlo mít i menší set.
Mě se to líbí
Nátahová síla pro ženskou akorát, aby to utáhla, tiller taky nevypadá zle a když jí k tomu vyrobíš šípy kolem 25 gramů a ztenčíš špičky na 9 mm , tak to bude lítat parádně.
A kdybys to nezkoušel tahat až na 32 palců, možná to mohlo mít i menší set.
Mě se to líbí
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .