kompozitný luk
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: kompozitný luk
úprimne vyzeral bez tej kože lepšie. Mne sa páči ak je vidieť šlachovanie.
Keď tam bude olejomaľba a zlatá dekorácia tak možno zmeníš názor, ale to sa tiež nemusí každému páčiť ( napr. mne pred pár rokmi
)

Ahoj Marek.Som Marián z Pov.Byystrice.Luky sa ti naozaj vydarili.Chcem sa opýtať,na šípy.Ci ich ideš vyrábať,alebo kupovať,myslím šípy tureckého typu.
Nazdar. Vyrábam si ich. Kúpim tyčky a tie na koncoch ohoblujem tak aby mali cca 6mm pri hrote a 7mm v tom zúženom mieste pod končíkom.
Ja som na tom približne rovnako,7mm hrot,7mm pred koncikom.Este musím prísť na to ,aký silný luk môžem použiť.Mam selfnocky so šľachou.Zatial vydržali 55 librovy luk.
Pánové, pokud chcete aby vám to hezky létalo tak si sežente spinované šípy, pak to není že vydrží výstřely ale budou správně "obtékat" luk.
Tyčky boli spinovane na 50 libier,len som ich skratil a opravoval do požadovaného tvaru.
dobrý
.... asi to znáš, ale záleží i na váze hrotu, šířce luku, a samozřejmě délce nátahu. 

Tak ja budem strielať tiež selfnock so šlachou zo 70# a neskôr zo 100#. A čo sa týka spinu tak ten moc neriešim pri palcovej technike, šípy letia dobre bezohľadu na spine. Ak mám 70# luk tak kúpim 60-70# tyčky. Ale letia dobre trebárs aj šípy spinované na 120#.