Různé dotazy
Re: středověký šerm ve fantasy knihách
Píši knihu a Rád bych se zeptal jestli by takhle mohl vypadat realistický souboj. Moje hlavní postava je chlapec současně ve věku dvanácti let a během knihy postupně dospěje. Během tohoto souboje poprvé drží meč ( jednoruční ) a brání se proti dvěma goblinum ( fantasy rasa )jeden má jen meč a druhý má meč a štít . Souboj by vypadal asi takhle. Hlavní postava uchopí meč a rozběhne se směrem k nepřátelům. Ti jsou značně překvapení, protože nečekali že se moje hlavní postava bude bránit. Ten goblin s tím mečem byl tak překvapený že nestihl vykrýt úder a moje postava ho sekla do břicha. Je mrtvý. Moje postava se z něj pokouší vytáhnout meč. Zabil někoho poprvé takže je trochu překvapený. Tak tak stihne uhnout seku který na něj míří. Bohužel ho zasáhla do nohy ( jen lehce ). Mocně se rozmáchne a ztratí rovnováhu. Goblin jeho úderu uhne a když vidí že se moje postava válí po zemi, chystá se jí rozpoltit mocným sekem zhora. Moje postava se nemotorně postaví a vykryje úder. Cítí se unavený a rána ho bolí. Rozhodne se pro rychlý útok: sek z prava, goblin se kryje mečem. Moje postava provede výpad ale goblin jej vykryje štítem a sekne zhora. Moje postava uhne a beznadějně použije stejný sek jako goblin ale vloží do něj veškerou sílu. Goblinův štít je nekvalitní a rozpadne se na dva kusy a meč se mu zaboří do hrudi. Je to dost realistické? Není to moc heroistické? Předem děkuji za pomoc