Festival kuchyní na Libušíně

Poslat odpověď


Tato otázka má za úkol zabránit spamovacím (ro)botům v automatickém vyplňování formulářů.
Smajlíci
:banan: :D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :badgrin: :roll: ;) :!: :?: :idea: :arrow: :| :doubt: :alien: :bom: :drunken: :albino: :bigsmurf: :blackeye: :thumbdown: :thumbup: :wtf: :crazy: :sick: :salute: :occasion5: :protest: :violent1: :wave: :clap:
Zobrazit více smajlíků

BBKódy jsou ZAPNUTY
MŮŽETE použít [img]
NEMŮŽETE použít [flash]
[url] jsou ZAPNUTY
Smajlíci jsou ZAPNUTI

Náhled tématu
   

Rozbalit zobrazení Náhled tématu: Festival kuchyní na Libušíně

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Spakona » 25 Dub 2012, 12:04

v podstatě nejsem proti - písneme si kdyžtak soukromě :)

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Mračidlo » 25 Dub 2012, 11:30

Milostivá, Vás bychom si klidně dovolili i angažovat :p
Mlsouni a žrouti jsou nejlepší kuchaři :thumbup:

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Spakona » 25 Dub 2012, 11:19

máslo bylo luxusní a prckům strašně chutnaly sladké šišky :)
a na Šelmberk se nám doufám podaří zase alespoň podívat :)

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od melkel » 24 Dub 2012, 15:13

Mračidlo, díky moc, byli jste dokonalí. Příště se na vás určitě obrátíme znovu.

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Maršálek » 24 Dub 2012, 13:57

Jste hvězdy :thumbup: Bylo mi potěšením, mít vás u svého tábora. Až mně mrzí, že jsem jako org neměl čas ochutnat.

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Mračidlo » 24 Dub 2012, 13:15

Díky :) říkáme tomu "samožerka" a zvlášť to čerstvě tlučené má grády... Chuť, co vám v reklamě jenom slíbí :D

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Pohrobek » 24 Dub 2012, 13:06

nemáte zač.,.... mě tedy od Vás moc chutnalo, a to bylinkové máslo nemělo chybu....

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Mračidlo » 24 Dub 2012, 13:03

Zdravím a pozdravuji. Chtěla bych touto cestou poděkovat organizátorům (a především Melkelovi) za naprosto ojediněle vstřícný přístup stran prostoru, dřeva a všeho. Festival z toho sice nakonec nebyl, ale beru to tak, že jsme letos provedli průzkum bojem a příště se to třeba povede v širším měřítku.
Pro představu a snad i rozptýlení obav z finančního rizika spojeného s dobrovolností příspěvků za ochutnávky předkládám hrubou bilanci. „Rozdali“ jsme cca 10litrů cibulové polévky, 20litrů vepřového na jablkách, sladkých chlebových šišek nepočítaně (zadělávalo se nejmíň na 4x z cca 6kg chlebové střídky), k tomu jsme utloukli máslo ze 4litrů smetany, a dávali košt Ypocrasu (padly 3l), šalvějového vína(2l) a medoviny s chmelem (2l).
Celkové náklady na suroviny vyšly i s alkoholem a medem na cca 4500,-kč a vybrali jsme cca 6000,- což pokrylo pobyt a večerní kýtu pro těch cca 8 lidí a pár přátel, kteří přidali ruce k dílu.
Kéž by bohové stáli takhle při nás i na naší srpnové akci na Šelmberku :)
Takže ještě jednou díky a příští rok znovu, více a lépe.

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Mračidlo » 28 Ún 2012, 19:06

Mračidlo napsal:Add dobrovolné příspěvky... nám se to (k našemu velkému úžasu) docela osvědčilo. Je ale samozřejmě třeba "dohlédnout" na obnos sypaný do mystičky a náležitě okomentovat pokud se mi nezdá dosti tučný :blackeye:
Ale pokud organizační tým finančně podpoří nákup surovin, nevidím na straně kuchařů žádné zásadní riziko.
...mystičky od slova mystický...asi proto to funguje :p

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Mračidlo » 28 Ún 2012, 18:01

Add dobrovolné příspěvky... nám se to (k našemu velkému úžasu) docela osvědčilo. Je ale samozřejmě třeba "dohlédnout" na obnos sypaný do mystičky a náležitě okomentovat pokud se mi nezdá dosti tučný :blackeye:
Ale pokud organizační tým finančně podpoří nákup surovin, nevidím na straně kuchařů žádné zásadní riziko.

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od melkel » 27 Ún 2012, 10:45

Kateřina napsal: Ad porce
Je nějaká představa o velikosti porce?
Pokud by to mělo být 50 "normoporcí" např. kvalitní polévky, pak se bude jednat, i přes příspěvek pořadatelů, o poměrně nákladnou záležitost.
S vybíráním dobrovolných příspěvků při ochutnávkách nemáme zrovna nejlepší zkušenost - a to ani v případech, kdy se jedná o skutečně dobové (a tedy běžné populaci neznámé) pokrmy.
Nabo je myšlena malá porce, jaké se podávají při komerčních ochutnávkách?
Je myšlena standardní porce - důvodem je, abychom zdůraznili nutnost mít kuchyni, ne pětilitrový kotlík.
Ad ochutnávky - Mračidlo s tím má zkušenosti, dle jejího vyjádření je tento model samofinancující se. Ochutnávkou je samozřejmě myšleno malé množství pokrmu.
Kateřina napsal:Ad "Průkaz pro pracovníka v potravinářství" (zdravotní průkaz)
Poplatek za průkaz se pohybuje ve výši 150.- Kč až 600.- Kč (je to lékař od lékaře; můj praktik za něj např. vybírá 400.- Kč).
Je nezbytně nutné otevírat ochutnávku v rámci soutěže kuchyní divákům, jestliže to sebou nese takový jednorázový vícenáklad?
Ano, po dotazu na hygieně na tom musíme trvat.
Ad otevření divákům - pokud chceme divákům nabídnout ukázku středověké kuchyně, nemůže to být jen pohled.

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Maršálek » 26 Ún 2012, 21:36

richardrg napsal:Jen pro jistotu, na jednom místě budou, předpokládám, soustředěny pouze kuchyně, které se zúčastní soutěže. Ostatní mohou zůstat na svých tábořištích. Je to tak správně?

Přesně tak, neúčastnící se kuhyně v tábořištích si jedou podle vlastních pravidel ;)

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od richardrg » 25 Ún 2012, 14:55

Jen pro jistotu, na jednom místě budou, předpokládám, soustředěny pouze kuchyně, které se zúčastní soutěže. Ostatní mohou zůstat na svých tábořištích. Je to tak správně?

Re: Festival kuchyní na Libušíně

od Kateřina » 24 Ún 2012, 19:57

melkel napsal: - každá kuchyně musí připravit minimálně 50 porcí od každého použitého receptu
- všichni kuchtící musí mít zdravotní průkaz
Všechno celkem v pohodě až na dvě výše vybrané věci:

Ad porce
Je nějaká představa o velikosti porce?
Pokud by to mělo být 50 "normoporcí" např. kvalitní polévky, pak se bude jednat, i přes příspěvek pořadatelů, o poměrně nákladnou záležitost.
S vybíráním dobrovolných příspěvků při ochutnávkách nemáme zrovna nejlepší zkušenost - a to ani v případech, kdy se jedná o skutečně dobové (a tedy běžné populaci neznámé) pokrmy.
Nabo je myšlena malá porce, jaké se podávají při komerčních ochutnávkách?

Ad "Průkaz pro pracovníka v potravinářství" (zdravotní průkaz)
Poplatek za průkaz se pohybuje ve výši 150.- Kč až 600.- Kč (je to lékař od lékaře; můj praktik za něj např. vybírá 400.- Kč).
Je nezbytně nutné otevírat ochutnávku v rámci soutěže kuchyní divákům, jestliže to sebou nese takový jednorázový vícenáklad?

Nahoru