Po roce pauzy, kdy jsem ztratil 20 kilo věrného sádla ze mě pomalu opadává zbroj. Došel jsem tedy k závěru (kdyz už máme ve skupině jasno, ktere údobí budem dělat... 1400-1420) začít raději pořádně a tudíž od začátku. Inspiraci mám v Ospreyovi, Italian man at arms 1300-1500. (obrazová příloha D, pěšák číslo 3 s tyčovkou).

První problém nastal u prošívanice, dotyčný na sobě nemá plátová ramena, pouze kroužkovku a opravdu velký kroužkový límec. V době. kdy je používání tyčovek na akcích stále častější, mám přece jen trochu strach o zdraví (roční pauza byla mimo jiné způsobena operací ramene a následnou rekonvalescencí). Pokoušel jsem se najít nějaké vhodné informace k prosivanici italu na prelomu 14-15 stoleti, ale žádné pořádné informace k tomuto tématu ne a ne najít. Meli vice vycpavana ramena, podobne jako zde

Vetsina takto vycpanych ramen u prosivanice je datovana do prelomu polovin 15teho stoleti ci starsich a to bych se uz o par let nerad utrhl.
Problem cislo 2 jsou rukavice. (Mam palcaky, v kterych je ruka jako v trezoru vycpanem vatou, ale ty jsou podle vseho casove opet nekde uplne jinde) a pokus o nalezeni zminek o palcovych rukavicich na toto obdobi mi vynesl maximalne tento odkazhttp://www.christies.com/lotfinder/lot/ ... ID=2015530 (a nejsem si jist, ze tento zdroj je dyveryhodny a datace +- 1430 take neni uplne nejpresnejsi). Predpokladam tedy, ze mou jedinou cestou josu rukavice prstove a nebo nekdo z mistnich nekde zahledl, tusi ci vi vice nez ja jsem schopen nalezt?
Omlouvam se za misty chybejici diakritiku, ale anglicka klavesnice mi vice nedovoli.