Byl by tedy velký prohřešek nosit jako měšťan středního stavu(zde hojně prezentovaná kategorie

Mno asi takhle, kolik z nich bylo originálů ?Mojshe napsal:nepodšité jsem zatím viděl jen prosté tuniky, popř. varkoče
Tohle sem viděl v Osprey Angličtí lučišníci. Takže skusit tam zda nepíšou prameny.schwarzhelm napsal:Spíš by mě zajímalo tohle. Na nějaké rekonstrukci jsem viděl vestu s trojúhelníkovým výstřihem vzadu. Jako když dubletu odpářete rukávy a stojáček. Dá se taková rekonstrukce podpořit nějakými prameny?
tady bych opět nekategorizoval, protože co platí u nádeníků rozhodně neplatí u dobrých řemeslníků kteří se dali svou práci vždy dobře zaplatit - o vyhledávaných mistrech svého oboru nemluvěschwarzhelm napsal: Co se týče pracnosti výroby, žiju v tom, že ušít nohavice bylo obecně obtížné, bez ohledu na materiál, a také, že práce byla ve středověku oproti materiálu vysoce nedoceněná, zatímco dnes je to spíš naopak.
Dá. Viděl jsem už několikrát, ale - nezlob se - byly to obrázky z časopisů, takže se mi nechce je vyhledávat, skenovat, věšet ...schwarzhelm napsal:Na nějaké rekonstrukci jsem viděl vestu s trojúhelníkovým výstřihem vzadu. Jako když dubletu odpářete rukávy a stojáček. Dá se taková rekonstrukce podpořit nějakými prameny?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti