Co se týče tý helmy a podbradí...teď jsem se nad tím ještě jednou zamyslel a už ani nevím co chci.

Jinak se chci zeptat jestli se ruce a kyrysy hodně měnily v průběhu 14. a 15. století. Jak jsem se již zmínil, od kamaráda si plánuji koupit oboje (ruce bez ramen + přední krátký plech kyrysu (tady na fotce)) a rád bych věděl jestli se jen tak dá poznat období do kterého to pasuje. Také by mě zajímalo, jesti vadí, pokud někdo nosí brnění prochu starší. Nemyslím, že bych si chtěl na sebe vzít vikingskou helmu, ale spíše jestli se v období, které dělám (druhá půlka 15.stol.), nosilo třeba brnění ze začatku století či konce 14. stol. Chápu, že třeba u rytířů a jiných šlechticů by to možná bylo blbé, ale já dělám zbrojnoše (sice né chudáka ale né zase nějakého velkého boháče). Uvažuji o tom na základě mé neznalostí co se týče období do kterého bych ten přední plech a ruce ražadil. Uvažoval jsem, že bych to vše ještě doplnil rameny, ale nejrve chci souhlas odborníka

Tak ještě jednou děkuji za pomoc!
Warlord
PS: Nemáte prosím e-mail na Hovorku?
PSII: Na Libušín bych rád, ale moc nedoufám, že se tam dostanu. Ale pro jistotu...kdy, kde a od kdy že to je? Slyšel jsem o tom, ale taky o tom, že se mění datum.