Zdravím. často se tady setkávám s názorem, že táborová žena musí být oblečena tak a ne jinak, protože kdyby byla oblečena způsobem bla bla (to teď není důležité), tak by byla považována za prostitutku a vykázána z tábora, protože do tábora prostitutky nepatří. Zajímalo by mne, kde se bere názor, že prostitutka v táboře nemá co dělat. Existují dobové prameny popisující, jak s vojáky táhnou i šiky prostitutek. Další názor je, že v táboře nějaká padlá žena byla, ale usadila se venku za táborem, protože by byli vojáci morální pobouřeni, kdyby byla uvnitř (haha)

Našla jsem i vyobrazení s táborovýma prostitutkama a rozhodně to na nich nevypadalo, že by byly vykázány někam za tábor. Nehledě na to, že chlapi mají své potřeby, zvlášť když táhne banda chlapů, kteří asi úplně nemají možnost se usadit nebo si odskočit do města do bordelu. O prostituci v táborech existují i moderní práce, které tvrdí, že existovala. Nevidím jediný důvod, proč by prostituce nemohla ve vojenském táboře kvést, všechno nasvědčuje opaku. V táboře je třeba každá ruka, a když je k té ruce přidružen ještě damský pohlavní orgán dostupný frustrovaným vojákům za pár drobných, tak proč ne?
Samozřejmě, že čas od času byla vydána nařízení zakazující prostituci v táborech, ale to je pak stejná otázka jako s hromadou jiných nařízení, o kterých jsme kdy slyšeli - zda na to vůbec někdo hleděl... Jaká byla teorie a jaká praxe. Navíc podle mne není jiné činnosti, která by byla hůře potlačitelná, než prostituce.
Prostě vyobrazení, historické zmínky a occamova břitva tvrdí, že vojenský tábor je pro lehké ženy ideální pracoviště (byť náročnější na fyzičku než městské bordely) a není jediný důvod, proč by tomu tak nebylo. Dobře, kromě husitů - u těch to chápu

Tak proč u nás všichni tvrdí, že prostitutky do tábora ne? To jsme fakt morálně upjatější než tehdejší vojáci?
Babrala jsem se v tom před delší dobou a to, co jsem našla, jsem si neuložila. Teď mi to ale zas před létem vytanulo na mysli, takže jdu hledat, ať jsem schopná odolávat argumentům typu "Dolož to" a "Kdes to našla" a "Z jaký doby" (i když si myslím, že v tomhle případě by bylo spíš vhodnější dokládat, že tomu tak nebylo...)