Jóóó, knížka o dobrotách ...Michal Medvěd napsal:Pokud tu někdo šprechtí po asterixovsku, zrovna dneska jsem dofotil poměrně solidní knígu zaměřenou převážně na italskou a částečně francouzskou renesanční kuchyni. Až mě překvapilo, jak často se tam vyskytují těstoviny. Přes noc to nadrcám na ftp a dodám odkaz.Krea napsal: Pro vegetariálny jsem našla ještě pár poznámek o těstovinách a jejich vývoji. Neříkám že to bude masovka, ale pro ty, co jsou na těstovinách závislí, by to mohla být alternativa, co občas jíst na akcích.
(...)
Doufám, že se mi podaří na ně najít nějaký recept.
Kdybych zapomněl, určitě se mihne v tomhle vlákně http://forum.rond.cz/index.php?topic=343.0
Už teď je tam jedna příjemná publikace (spíš na stedověk), která bere staré recepty a přidává k nim poznatky z vlastních pokusů o realizaci.
Jinak těstoviny se v Itálii podávaly běžně s máslem a sýrem. A údajně se začaly vyrábět ve 12. stol. Zmiňuje je taky Beranová v té své knížce, ale lepší si je přečíst tu, z které to přebírá. Ale to musím najít, teď nedám dohromady ani název natož autora. (Omluva za výpadek paměti CNS.)
V Levných knihách je v češtině knížky DaVinciho kuchyně - pokud jste jí nezaregistrovali. Jsou tam zajímavosti - př. o artyčocích. Poměr cena výkon bezva.