----------------------- sob úno 21, 2009 7:12 pm ---------------------
Taak, tady je jedna co jsem dělal, Pája zašíval to lučiště do kůže. Když jí vidím tedko na fotce, měl jsem pokocit i horní hrany té skříně s ořechem, vypadalo by to líp.
Ta destička s erbem "monogramem" byla na požádání. Páka ani oko není kované - s tím vždycky zápasím, prootže nejsem schopen sehnat kováře kterej udělá co mu řeknu a nakreslím. Většina myslí že kované=hrubé a nepřesné. Že se kovali zámky, bez pilování a chodilo to, to jim nedochází. Ten švýcarskej vývaz je zlo, stejně jsem ho předělával - ani na jedné kuši kterou jsem zatím dělal jsem neměl vývaz napoprvé.
J.
----------------------- sob úno 21, 2009 7:15 pm ---------------------

Tady jsou dvě těla kušek ve stylu kuše ze skane - to jsou ty s tím kolíčkem. Pája ted´ jednu dělá a já taky, tak se třeba dočkáte malého tutorialu.
J.
----------------------- sob úno 21, 2009 7:34 pm ---------------------
Tohle je jiná kuše, co jsem taky pro někoho dělal. Zase - ten ořech je tady kovovej, osa dutá a provázání falešné. Ten švýcarskej vývaz je maso.
Přední vodítko z parohu jsem později hodně zmenšoval a předělával.
Socha je, stejně jako u té druhé hruška s jemným fládrem.

J.
----------------------- sob úno 21, 2009 7:40 pm ---------------------
Když na to tak koukám na dacronová tětiva co jsem dostal k lučišti je fakt slabá a vytahuje se. Taky tam nedělala dobrou, pokud si vzpomínám.
J.