Ja mám lepšie video

https://www.youtube.com/watch?v=BmNnRjhv4XY
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
To je pravda
Samozrejme, na tom by nebolo nič zlé. Ide iba o kvalitu spracovania a zámer výpovede.
Mám úplne rovnakú skúsenosť s tisom z Talianska a tisom od nás (SR/ČR). Ten z Talianska je v priemere značne pevnejší. Drevo od nás vie byť občas podobne pevné, ale väčšinou je krehké, teda skoro vždy, občas viac, občas menej. Alebo je inak na nič, napr. je to gumák
Skôr ten materiál je zaujímavý - muchovník. U nás rastie prirodzene, ale je chránený. Ja som ho teda ešte v prírode nevidel. Mám ho na záhrade, má veľmi chutné plody
IMO o mnoho viac variabilná - od nepoužiteľného dreva, cez zlé, priemerné, použiteľné, dobré, výborné a excelentné
V dobe, keď ešte neboli všeobecne rozšírené kovové nástroje bych súhlasil, ale akonáhle máš oceľ alebo aspoň bronz/meď to prestáva mať zmysel. Vlastne už aj u kamenných nástrojov je to diskutabilné, pretože napr. kmene indiánov na východnom pobreží vyrábali dlhé luky zväčša z veľkých kmeňov hickorie, nie saplingov.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti