Zbiroh (2007)

byl jsem tady a támhle...
Odpovědět
Avatar uživatele
Radim Vaňousek
Sponzor Brodce
Příspěvky: 965
Registrován: 02 Pro 2006, 14:54
Místo/Bydliště: Brodce
Kontaktovat uživatele:

Zbiroh (2007)

Příspěvek od Radim Vaňousek »

Pokud je někdo schopnej napsat trochu kritiky, ať tak učiní. Já se musím dát nejprve do kupy. :D
Naposledy upravil(a) Radim Vaňousek dne 14 Zář 2007, 18:22, celkem upraveno 1 x.
Avatar uživatele
Broďan
Bůh cynismu
Bůh cynismu
Příspěvky: 953
Registrován: 03 Pro 2006, 22:40
Místo/Bydliště: Český Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Zbiroh 2007

Příspěvek od Broďan »

Tak to já taky, takže jen stručně. Mne se to líbilo, akorát bylo vidět, že nácvik byl nedostatečný. Pikenýři nezvládali dobře píky, nepadalo se na výstřely. Dokonce ani na ty z děl. Švýcarské vojsko, které mělo zvítězit, bylo příliš slabé. Na burgundské straně se vyskytovalo pár gerojů, kteří si přišli "zašermovat" a sehrát něco z reálného průběhu boje je nezajímalo.
Scénář obsahoval příliš zdlouhavá místa a v jednom okamžiku poněkud selhal, ale to je prostě o tom nácviku. Jinak zázemí a zajištění akce velmi slušné. Život v táboře, krčma, možnost chovat se spontánně, vše OK.
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání­ způsobuje, že vidí­ věci jaké jsou, ne jaké by měly být.
Avatar uživatele
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů
Příspěvky: 267
Registrován: 04 Pro 2006, 18:53
SHŠ: SHŠ Revertar
Místo/Bydliště: Zlí­n

Příspěvek od Kuno »

No,já na se jak víte bitvy neůčastnil a sledoval jsem ji jako divák.
Bylo to celkem fajn ale diváci si dost všímali postávačů,nesmrtelných a lidí smějících se na sebe při střetech (kdyby ty ůsměvy byly aspon "kyselé").Také jsem hodněkrát slyšel hlášky:....ty vole co děláš, běž do prdele,čuráku.....fakt. Nekecám.
Nakonec se omlouvám všem těm,se kterými jsem se nestačil rozloučit než jsem odjel.
Extra prosím pozdravujte Hlístofeministku. :D :D :D
Avatar uživatele
Mordor
Válka
Válka
Příspěvky: 75
Registrován: 03 Pro 2006, 22:16
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Mordor »

Když je málo lidí tak je daleko víc vidět každý kdo jen postává a nic nedělá.

Viděl jsem fotky, některý fakt hezký, tak snad se s těmi akcemi blíská na lepší časy :D
Zlo přichází z východu...buhehe
Avatar uživatele
Tree
Příspěvky: 21
Registrován: 03 Pro 2006, 14:03
Místo/Bydliště: Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tree »

Kuno: Hlístofeministku :lol: :lol: :lol: Myslíš též škrkavku, jak ji pojmenoval Sigi. No jo to je naše netykavka Petra............. viď Mordore :)
Avatar uživatele
Broďan
Bůh cynismu
Bůh cynismu
Příspěvky: 953
Registrován: 03 Pro 2006, 22:40
Místo/Bydliště: Český Brod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Broďan »

Ještě k té bitvě. Vůbec jsem nepochopil, proč po vlastní bitvě, hned po vydrancování vesnice, byla vyhlášena tzv. "volná bitva". Spousta lidí nejevilo zájem se jí účastnit, a tak mečíkáři marně hledali protivníky. Bylo to takové zmatené postávání a pobíhání. Coby střelec jsem nebyl vybaven pro boj s plecháči mávajícími dlouhými zubatými meči a na palbu vůbec nereagujícími.

Jo, myslím, že jsem dostatečně nepochválil komentář k bitvě. Ten zvládli Manfred s Matějem perfektně. Bylo to vtipný, zajímavý, dramatický... takže tleskám. Horší to už bylo s načasováním jednotlivých akcí. Nebylo možné dostatečně dobře rozeznat, kdy má co přijít. Ale ten laxní nácvik jsem už zmiňoval.

Po zkušenostech z několika letošních akcí, kde jsem se několikrát účastnil boje v šiku, bych navrhoval následující změny:
1) členové skupin, kteří jsou zvyklí spolu šermovat, by měli být rozděleni na obě strany, aby mohli bojovat vzájemně
2) jednotlivé oddíly by měly mít své velitele obeznámené se scénářem a všichni členové by měli reagovat na jejich povely. Nemělo by docházet k samostatným aktivitám sehraných gerojských SHŠ, které někdy trpí komplexem neporazitelnosti
3) na střelbu se musí padat a padlé vhodně recyklovat, obvazovat, příp. měnit přilby, kabátce apod. Doporučoval bych i nacvičit způsob hromadného padání na výstřel z děla
4) pavézníci se nemohou aktivně zapojit do boje, nicméně zvyšují početní stavy mužstva. Při rozdělování lidí do oddílů je třeba tohle brát v úvahu. Pokud nejsou pavézníci vysloveně komparsisti, navrhoval bych v určité fázi odložení pavéz a boj pobočními zbraněmi nebo sudlicemi, které jsou neseny ženami
5) pro hromadné bitvy typu Libušín navrhuju též jinou strukturu šiku, kdy nebudou první na ráně pavézníci, protože jak se nereaguje na střelbu, nabíhají útočníci přímo na pavézy a ty lze jen stěží udržet. Pavézy navíc znemožňujou rozumný boj tyčovkami. Takže po přiblížení k nepříteli doporučuju ústup pavézníků dozadu před střelce a nástup tyčovkářů dopředu
6) kromně tyčovek by měly být v šiku i kratší zbraně rozmístěné po stranách, zvláště kladiva, kůsy, jedenapůlky, aby se zabránilo obchvatu z boku
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání­ způsobuje, že vidí­ věci jaké jsou, ne jaké by měly být.
Matěj
Příspěvky: 4
Registrován: 17 Pro 2006, 20:26

Příspěvek od Matěj »

Děkuji všem za kritiku, z které se rádi poučím/e.
Nácvik byl opravdu nedostatečný, ale také lehce zmatený. Jednotku pikenýrů jsem ještě dodatečně vytáhl na výcvik, ale jak je vidět, ani to nestačilo. Na jednu stranu to byl novátorský krok, ne uplně obvyklý na českých akcích, dokonce myslím, že jsme byli jediný s takovýma bestiema na "gotice". Čímž samozřejmě neobhajujeme naši chybu.
Nepadání na zásahy mě dost překvapilo, jelikož všichni měli být instruováni aby padali a náležitě hráli zranění po celý průběh bitvy.

V komentáři byly zbytečné prostoje, jak psal Martin. Propříště se musíme lépe dohodnout se zvukařem, který je měl upravovat přímo na místě, ale zjevně to nějak nevyšlo.
Rádi bychom pokračovali v podobném, ale ještě striktnějším duchu, jelikož i zde se vyskytly nedobové kostýmy. O příštím ročníku jsme zatím nediskutovali, ale již jsme si načrtli změny a jakous takous podobu do budoucna.
Ještě jednou děkuji za konstruktivní kritiku a jsem rád, že i přes chybičky se vám akce líbila.
Odpovědět

Vrátit se na “Hodnocení akcí”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host