zbroj

Odpovědět
tvaroch007
Příspěvky: 2
Registrován: 20 Črv 2010, 19:17
SHŠ: Cech Terra de Selinan
Kontaktovat uživatele:

zbroj

Příspěvek od tvaroch007 »

chcel by som prítomnú obec poprosiť o radu, riešili sme večer jednu zbroj, ktorú by sme používali na polovicu 15. storočia.
http://zbroj.7x.cz/image/15043985 toto je obrázok, keby ste sa mohli k tomu nejak vyjadriť, mne príde v celku prijateľná, ale ako sa vraví, muchy musí mať každá :-)
Avatar uživatele
Bilajz
Příspěvky: 340
Registrován: 04 Črv 2008, 13:51
SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
Místo/Bydliště: Brno

Re: zbroj

Příspěvek od Bilajz »

ehm, tak kde zacit? ramena jsou pridelana k nakrcniku = blbost. navic maji divny tvar (jesi je to to samy co dela Diopan, tak se poradne ani neslozi do sebe) tzn. v nich nezvednes poradne ruce. na rukavech a myskach neni poradne videt o co jde, ale asi inspirovano Italii. rukavice totalne out, nepovedena imitace rukavic ze 16. stoleti. kyrys nedokazu posoudit. helma je saliroidni neco, z tehle fotky nepoznam jesi spravne nebo ne (spis bych rekl ne). za me (a to tech zbroji nemam nakoukano tolik jako zdejsi fundovani odbornici), rozhodne ne. koukni se napr sem http://www.armour.estranky.cz/fotoalbum/15th-century/ at vis jak se dneska delaji rekonstrukce, pripadne si dej do googlu churburg armory. dalsi dobre obrazky jsou napr. tady http://www.myarmoury.com/home.php
Avatar uživatele
noxter
Příspěvky: 217
Registrován: 12 Pro 2008, 00:13
SHŠ: http://www.rytiri.com/
Místo/Bydliště: Ostrava

Re: zbroj

Příspěvek od noxter »

Dále bych ještě přidal, špatné uchycení nárkčníku řemínkem. Jestli se dobře dívám tak přilba bez polstru. A jsou tam nějaké podivnosti na rukou a ramenou co asi mají sloužit k uchycení loketních myšek.
Kdo uteče vyhraje, kdo nepřijde nemusí utíkat...
Avatar uživatele
sherchan
Příspěvky: 500
Registrován: 27 Říj 2008, 01:03

Re: zbroj

Příspěvek od sherchan »

Na tvém místě bych spíš prolezl internet, našel tam nějaké zbroje a pak s tím obrázkem zašel za platnéřem a s ním to eventuelně ještě zkonzultoval.
I tak to ještě může být zbroj poskládaná z nesourodých kusů co zrovna padly někomu pod ruku, ale pořád lepší než cos postoval.
Příklad něčeho podobného tomu cos chtěl (a obávám se, že taky příklad toho poskládání)
Přílohy
zbroj 3.jpg
zbroj 3.jpg (212.31 KiB) Zobrazeno 4283 x
Odpovědět

Vrátit se na “Zbroj, ochranné pomůcky a výstroj”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů