Sasha napsal:Keď už, tak už...organizátor sa volá Štefan Nitriansky, tak sa aspoň naučte ako sa ozaj volá, keď ho už ohovárate

Po ďalšie, bolo už od začiatku jasné ako to dopadne, keď že to mal pod palcom Mičovský, ktorý vie veľké volové o histórii a o tom čo slovo rekontrukcia znamená. Ako vkuse tvrdil: Ja som síce len laik, ale hádam to pod odborným dozorom šermiarov zvládneme...

Takže nie...nezvládol. To že za organizátora zvolili Števa Nitrianskeho iba podčiarkuje fakt, že nemajú poňatia kde sa v dnešnej dobe šerm nachádza, čo znamená že krúžkovka na košeli už dávno nie je IN ako za Števových čias, od ktorých sa bohužiaľ nikam neposunul, nevyvinul a nezlepšil...a ostal v dobách spred 10tich ba aj viac rokov. No nie, už nie sme v plienkach.
Na druhej strane, na tento rok bol rozpočet dosť okresaný....vraj ani na kone pre veliteľov neostalo. Takže očividne nároky organizátorov neboli vôbec vysoké... Mala som šiť vlajky na túto bitku...nakoniec sa na to vykašlali. A tak som ako vlajkonosič behala s akousi plastovou plachtou na ktorej bola dosť nepodarená potlač a ani nevravím ako sa to správalo keď sa do nej oprel vietor...ako rogalo... A absolútne ma dostali maďarskí johaniti s ich palnými zbraňami fungujúcimi na piráty...nátepníkmi zdobenými metalistickými opaskovými pyramídkami...a koženými čelenkami.
A smiech sa už nedal zadržať, keď Karolovi Róbertovi dobehli na pomoc Košičania...čiže z kopca sa rozbehlo 7 ľudí a obrátili bitku v prospech kráľa

skrátka počty boli mizerné, a to sa im ponúkalo pritom omnoho viac skupín než došlo. Tak neviem kde to zmrzlo...čo sa týkalo priebehu a nahovoreného slova, tak to bolo vporiadku. Odpovedalo to vtedajšej realite a aspoň sa ľudia nepozerali na dve masy ľudí, čo sa hlava-nehlava mastia, ale mali aspoň orehľad ako to vtedy prebiehalo. Len to vyzeralo fakt smiešne v tomto počte. Mať tak 300 ľudí, hneď to vyzerá inak. Ale pri schopnostiach Mičovského dosť pochybujem že zorganizuje toľko ľudí, keď mal problém s touto hŕstkou...
Okrem toho, ohňovka za bieleho dňa bol nápad práve Mičovského, i keď skupina protestovala, že to bude celé na p... Tak si viete predstaviť jeho nadmieru skreslené a optimistické predstavy...

Tak teraz to fakt nechapem...
Vedela si vopred, ze Micovsky je bridil a napriek tomu si do toho sla? Hmmmm...
Ako organizator bol osloveny povodne ako "prvy" Vir Fortis, podla toho, co viem, Nitriansky bol odborny garant, ako sa dostal ku kormidlu, vie Boh. V kazdom pripade, ked je tiez fuser a vies o tom, preco si do toho sla? Hmmm...
Tiez by ma zaujimalo, kde sa v dnesnej dobe serm nachadza, v tom mam zjavne medzery, ale rad sa to dozviem...
Skoro by ma zaujimalo, co znamena "dost okresany rozpocet", predsa len, mam prehlad o nakladoch na majovu bitku v nasej rezii a naozaj rad by som vedel, kolko stoji takyto velky karneval s mensim poctom ucastnikov, nez aky dokazeme zorganizovat my...
Bitku som nevidel, nastastie, ale kedze som sa uz nejakych zucastnil, nie som si tak celkom isty, ci je prave nevyhnutne zastavovat bitku X-krat, aby si divaci uvedomili vtedajsie taktiky. Skor by podla mna pomohlo, keby ucastnici podla vtedajsich taktik bojovali aj v ramci rekonstrukcie. Predsa len, keby sa podelili do jednotiek, zvrhlo by sa to na dve velke masy? Pochybujem. V konecnom dosledku, napr. aj taky Zbiroh nema 300 ucastnikov a bitka je luxusna, v tom to asi nebude...
Takze opat otazka: vedeli ste o jeho nadmieru skreslenych optimistickych predstavach a sli ste do toho?????
Na druhej strane, mozem spokojne povedat: "Ved som to vravel." Nehovoriac o tom, ze aj keby bol p. Micovsky kuzelnik, na SVK toto obdobie NIKTO nerobi, akurat Kompania trnavskych zoldnierov ma k nemu najblizsie. A cudujme sa svete, nedokazali to zo sraciek vytiahnut. Aj ked, z akych sraciek? Reportaz v novinach bola, aj v telke bola, divaci boli spokojni, sermiari spokojni, akcia prebehla uspesne, rekonstrukcia, ako ma byt. Az mam skoro vycitky svedomia, ze som predal kruzkovu koselu...

"Humor je boj s lidskou hloupostí. V tomto boji nemůžeme nikdy vyhrát, ale nikdy v něm nesmíme ustat. Ovšem pozor na zmýlenou - ten, koho považujeme za blbce, považuje za blbce nás. Jde o to nevyvraždit se." Jan Werich