Informace o projektu

Moderátoři: Beri, Kafkin

Zamčeno
Avatar uživatele
Kafkin
Sponzor Brodce
Příspěvky: 1564
Registrován: 27 Dub 2010, 10:07
SHŠ: Slánská rota
Kontaktovat uživatele:

Informace o projektu

Příspěvek od Kafkin »

SLÁNSKÁ ROTA

Jedná se o relativně mladý, otevřený projekt rekonstrukce jednotky hotovosti Královského města Slaný a přilehlých vesnic - Slánské roty přibližně ze třetí čtvrtiny 15. století. Tato jednotka a datace byla vybrána hned z několika důvodů. Jde o naše oblíbené období, jde o náš oblíbený region a, což je možná nejdůležitější, existuje kvalitní a autentický pramen informací, který dokládá organizaci, aktivity, složení i výstroj jednotky v dané době. Jedná se o rejstřík vojenské hotovosti města Slaného z let 1469 - 1474 a studii z něj vycházející. Tyto materiály posloužily jako základní kámen celého projektu a spolu s dalšími dostupnými prameny o dané době v Čechách a přilehlých zemích mohou poskytnout poměrně věrný (v mezích možností) obraz tohoto vojenského útvaru se vším, co k němu patří.

Tento projekt je otevřený, což v praxi znamená, že se k němu může přihlásit kterákoli skupina či jednotlivec. Bude-li pak splňovat stanovené podmínky, což prokáže nejlépe osobně, případně zasláním fotografií, schválí vedení roty jeho přijetí. Nutno podotknout, že podmínky nejsou nikterak dramatické. Účast něžného pohlaví je vítána, pokud se však smíří s rolí ženy táborové a podle toho bude i vypadat. S radostí uvítáme každého nového člena, nicméně účelem projektu není vytvoření megalomanského společenství (rota na některých výpravách čítala sotva dvacet mužů, jindy pravda zase téměř dvě stě), nýbrž nalezení lidí se společným zájmem a ochotných podílet se na jeho rozvoji.

Budete-li mít zájem o připojení k projektu či jen o více informací o něm neváhejte a napište nám zde na Brodci, na e-mail: rota@raveni.cz nebo na některý z uvedených kontaktů na našich stránkách.
Veškeré další informace naleznete na: http://www.slanskarota.cz/


ZEMSKÁ HOTOVOST

Co se týče myšlenky budování "Zemské hotovosti", je to pokus dát dohromady ta uskupení, která se věnují nebo by se chtěla věnovat druhé polovině 15. století v Českých zemích a jejich vzájemnou spoluprací na akcích i mimo ně vytvořit bojeschopnou, ale i v jiných ohledech funkční jednotku. Jelikož pak ne každý chce nutně patřit ke Slanému, užíváme pracovní název "Zemská hotovost", která je složená z jednotlivých regionálních hotovostí. Principem fungování "Zemské hotovosti" je dobrovolná spolupráce jednotlivých uskupení, která se může projevovat nejen v boji či v táboře, ale též výpomocí při různém přínosném bádání. Pokud Vás myšlenka "Zemské hotovosti" zaujala, napište o více informací na e-mail: rota@raveni.cz nebo zde na Brodci do vlákna Volná diskuze k projektu.

Uskupení, která v současné době tvoří "Zemskou hotovost":
Slánská rota - Hotovost Královského města Slaný
Roztočtí - Roztocká městská hotovost
… polní písař Slánské roty a menší písař městské kanceláře…
Avatar uživatele
Kafkin
Sponzor Brodce
Příspěvky: 1564
Registrován: 27 Dub 2010, 10:07
SHŠ: Slánská rota
Kontaktovat uživatele:

Re: Informace o projektu

Příspěvek od Kafkin »

Pokud jste se stále nerozhodli, podívejte se na náš náborový leták:
Přílohy
letak_nabor_a.jpg
letak_nabor_a.jpg (228.5 KiB) Zobrazeno 2033 x
… polní písař Slánské roty a menší písař městské kanceláře…
Zamčeno

Vrátit se na “O projektu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host