Kandidáti do pranýře

odstrašující případy, nevídané události...
Avatar uživatele
Kalf
Příspěvky: 53
Registrován: 06 Črv 2010, 19:42
Místo/Bydliště: Prostějov/Šternberk
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Kalf »

Sasha napsal:Založila som Vir Fortis...áno myslím, že by to bolo dopadlo inak...Vir Fortisáci na bitke vyzerali tak ako vyzerali preto, že boli nasratí, že im to po všetkej tej námahe vzali...tak sa ani nesnažili aby vyzerali dobre, a tak...ani zbroje a poriadny tábor nepobrali...pôvodne sa na to chceli už úplne vysrať... Vybavovala som to keď to bolo ešte naše...vyhľadávala som dobové vyobrazenia, pramene, kroniky...skrátka kopu materiálov, keďže ako historik mám k nim prístup. Tešila som sa z toho, že konečne urobíme peknú rekonštrukciu. No a takto sa to dohajzlilo...sklamanie jak svet. Ale čo s tým človek narobí...
No nevim ja uz je mel možnost vidět nekolikrat, musím říct pořád velmi špatná a stejná uroven, bez nějakého posunu vpřed.
V květnu (POLSKO) jsem měl možnost vidět další jejich pásmo, s využitím ohně a to byl snad nejvetší propadák co jsem viděl.
Kdo po tobě chlebem, ty po něm atomovým šumavanem
Avatar uživatele
Maršálek
Příspěvky: 1064
Registrován: 24 Lis 2008, 12:07
Místo/Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Maršálek »

Sasha, Xube:
V ČR je na období bitvy u Rozhanovců 1312 několik sdružení, spojených mimo jiné v rámci projektu „Dvůr hradecké královny Alžběty Richenzy 1308-1318“ http://www.hradeckydvur.net , který zastřešuje více než 150 vybavených lidí, včetně tří duchovních rytířských řádů Templářů, Johanitů a Teutonů. Máme pro své období zpracované odívání, zbroje, hmotnou kulturu a zajímá nás tzv. každodennost. Nemáme problém s tím, abychom se v případě zájmu podělili o své znalosti a zkušenosti. Abych tu nepůsobil anonymně (jak se tu ozývá), mám přezdívku Maršálek a jsem tenhle ksicht http://www.hradeckydvur.net/clenove/69
Vážně jsem o Rozhanovcích uvažoval, ale stávající pojetí mně neoslovilo. Tím neříkám, že třeba nepojedeme příště. Máme ale své představy o tom, za jakých podmínek. Pokud mně bude chtít někdo kontaktovat, může tak učinit SZ, nebo emailem.
P.S. tady je pro ilustraci pár fotek z našeho loňského turnaje, který se zrovna dost nevyvedl a nemám problém to jako pořadatel přiznat (ostatně pokazil jsem ho vlastní rukou) http://polli.rajce.idnes.cz/Turnaj_Hrad ... vora_2010/
Xaron
Příspěvky: 13
Registrován: 25 Dub 2010, 13:34
Místo/Bydliště: Laugarício Tyrnaviensis
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Xaron »

Myslím že na toto by naozaj mohla byť téma niekde v inej časti a nie teda tu žánrovo ak sa chcete hádať. Osobne som tam nebol, no napr. Sashu poznam osobne a nemyslím, že ide o osobu ktorá by mala k LH ďaleko. Tošt najmä časti "Mali sa dať šiť kostýmy pre hlavných veliteľov vojsk a iné podstatné postavy, mali sa dať šiť tie vlajky a robiť poriadne zbroje a helmy...atď atď no a potom to dali Števovi, keď už bolo toto všetko vybavené...čím to pochopiteľne padlo." mám aj dôvod veriť. O Š.Nitrianskom mám vlastný názor čo sa týka jeho pohľadu na výstroj, výzbroj a preto je výzor bitky v takomto merítku asi aj následne pochopiteľnejší pre mňa. Ja ako človek ktorý by mal na starosti zvolanie skupín by som sa rozhodne stýmto nechválil, preto dúfam, že do budúcnosti nepočká na rozhodnutie "pánov"a sám buď sa zriekne, alebo si vstúpi do svedomia.

Tak či onak zbytočne tu šírime nenávistné príspevky, keďže neohovárame tých čo tu píšu a boli tam za to veľké zlo, ale hlavne väčšinu tých čo tam boli a ktorých mnohý z nás ani nepoznajú ani tu nepíšu, takže zhodnotilo sa čo bolo na fotkách a bolo zle, uvidí sa čo bude o rok. Každopádne sa určite nájde aj o rok pár adeptov sem, ale verím že je rozhodne šanca aby tá časť nebola tak viditeľná v tom lepšiom šermiarskom celkovom koncepte skupín i z CZ, howk. ;)
"Sine amore, nihil est vita.."
Né yonta yárë..Manen andave ambela?
Avatar uživatele
Sasha
Příspěvky: 38
Registrován: 20 Črv 2011, 18:10
Místo/Bydliště: Zvolen/Bratislava

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Sasha »

Vďaka Xaron... Osobne, keď si pozriete moje kostýmy, tak priznávam že majú nejaké prešľapy, ale strihy sú dobové a hodne na nich pracujem aby sa blížili optickej i strihovej autenticite. Sú hodne mimo od zvyšku Vir Fortisu, niekoľko úrovní vyššie, ale to len preto, lebo som tam už dlho, študujem históriu a viem si na to uvoľniť financie...zvyšok skupiny je žiaľ mladší, nemá také finančné možnosti a neakceptujú moje kostýmové rady. Preto sa idú šiť kostýmy zo skupinových financií nech je každý aspoň na úrovni "koukatelného minima"....toť ako reakcia na komentár že nie je snaha z našej strany o posun vyššie...čo sa týka scénok, priznávam že sa nikam neposúvame...to že sa to šermiarom nepáči (a aj mne) je jedna vec...naše scénky sa páčia deckám a bežnému publiku, a tak akosi vedenie skupiny nemá potrebu koncepciu scénok meniť a uspokojovať šermiarskeho diváka...
Avatar uživatele
Sasha
Příspěvky: 38
Registrován: 20 Črv 2011, 18:10
Místo/Bydliště: Zvolen/Bratislava

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Sasha »

Maršálek...čo sa týka vás...mali ste tam byť pozvaní pokiaľ viem. Ešte za čias keď sme to mali robiť my. A z vašich stránok hodne čerpám aj ja sama už pár rokov. Len vravím, dodrbalo sa to, keď nás Mičovský obabral a porušil zmluvu aj všetky dohody, ktoré boli...myslím že si vieš predstaviť ako to naserie, keď si dáš s niečím námahu a nakoniec to vyjde celé na zmar a ešte si potom aj za debila :roll: skrátka nesolídny prístup Košických financmajstrov...
Avatar uživatele
Mahy
Příspěvky: 549
Registrován: 22 Zář 2008, 21:43
Místo/Bydliště: Třebíč

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Mahy »

Dobrá bitka :D
,,Johanité'' jsou dost dobře vyzbrojeni- Když tak koukám na ty meče- jedna hlavice tenká jak CD disk, čepele hamba blejt. Vypadá to na těžkou samo domo výrobu ,,mečů'' To je potom bezpečnost v bitvě když tam lítá banda vocasů s vybroušenými panty od vrat z maštale! :sick: :salute:
Obrázek
Quod licet Jovi, non licet bovi
Rychlokvaška ve všech směrech
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Avatar uživatele
Amantius
Příspěvky: 324
Registrován: 07 Led 2009, 22:14
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Slovensko

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Amantius »

Xaron napsal:...Tak či onak zbytočne tu šírime nenávistné príspevky...
Nenávistné príspevky? Kto tu šíri nenávistné príspevky?

Sasha: Videl som tvoju prácu. Veľmi pekná. Sám šijem výhradne ručne, takže viem o čo ide. Trošku ešte pomakať na materiáloch a bude to super. :thumbup: Ale cesta a snaha zlepšovať sa tam je. :)
Len taká malá poznámka na okraj: Vierohodný materiál neznamená automaticky vyššia cena. Keď človek začne fungovať na vlne a ľane, sám zistí, že bavlnené zamaty a rôzne iné oblafy sú prakticky nefunkčné a navyše predražené (niekedy porovnateľne drahé/drahšie ako verný materiál). Ako sa vraví: Nie sme tak bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci.
Varpulis
Avatar uživatele
Czernozub
Příspěvky: 422
Registrován: 27 Ún 2010, 18:20

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Czernozub »

Sigi: ty vole, když jsem viděl to "Xube" u tvého příspěvku už jsem se lekl co jsem zas komu řekl :lol:
Pěchota z přesvědčení.
Gawain
Příspěvky: 25
Registrován: 26 Srp 2009, 19:01

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Gawain »

Vsetko len typicky slovaci len frflat a hovno robit pre dobru vec. Keby ste sa vsetci TÍ kvalitne vystojeni a vyzbrojeni zucastnili Rozhanoviec, tak by sme sa spolocne tesili z kvalitnej rekonstrukcie bitky a krasnych fotiek.
Nebit Kompanie a hlavne Bystra cele by to stalo za h... ,organizoval takmer vsetkych ozbrojencov na kralovskej strane a sikoval ich.
Preto vas vsetkych vyzivam, aby ste prilozili ruku k dielu, poskytli svoje skusenosti, svoje dobre vyzbrojene a vystrojene ozbrojene zlozky a prispeli k vyraznemu skvalitneniu tejto akcie. Je to nasa historia a tu si musime prezentovat sami a nie prostrednictvom nejakych LARP hungary handra johanitov, ktori cely vizualny dojem len kazili.
Vinedi, Galthilion a Argyll sme sa jebali az z BA a nepovazujem nasu cestu za vyhodene peniaze, prispel som so svojimi strelcami ako som mohol a dokonca som obvolal aj inych aby sa pridali a som hrdy na to, ze som mohol prispiet tejto akcii a urobil tak aj na buduci rok.
Rozhanovce mali mnozstvo much, ale bola to generalka pred skutocnym 700. vyrocim a verim, ze nabuduce to bude velkolepe.
Prosim preto, aby ste napisali p. Micovskemu a Nitrianskemu svoje postrehy a rady a ponuknite svoje posobenie na buducorocnej Bitke pri Rozhanovciach.
melkel
Příspěvky: 1443
Registrován: 04 Ún 2010, 15:14

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od melkel »

Gawain: jo jo, nechte si všichni nadělat na hlavu, makejte do úmoru, investujte svoje peníze, ať může idiot, který dělá prd, přidat do seznamu svých úspěcchů podařenou akci, nebo může hodit svůj neúspěch na někoho jiného. Been there, done that, never more.
kukoslavus
Příspěvky: 2
Registrován: 18 Črc 2010, 14:34

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od kukoslavus »

Gawain má v niečom pravdu. Chápem, že ste neboli spokojní s organizáciou toho Mičovského, ale tak keby ste tí, ktorí poznáte jeho organizátorské schopnosti spísali nejaký list na magistrát mesta možno by pouvažovali nad zmenou vedenia. Lebo takto bude ten pán počúvať samú chválu od divákov a ego mu nehorázne stúpne, takže našich maďarských pozliepancov pravdepodobne pozve aj na budúci rok. Máte pravdu, tie ich prezlečenia (hanba nazývať to aj kostýmami, stačilo mi vidieť tie gumáky oblepené kúskom kože, montérky a hliníkové zbroje) nestáli ani za to, aby im niekto preplatil cestu. Preto je smutné, že takmer všetky fotky sú zamerané na nich, pretože boli "tak krásne uniformovaní". Hanba pretože niektoré skupiny sa fakt snažili aby tie kostýmy a všetko mali aspoň ako-tak prispôsobené na tú dobu (napríklad už spomínaná Kompánia, Vinedi, ale napríklad aj naši sa snažili si prispôsobiť kostýmy na ten začiatok 14.st, ja sám som prerábal kostým a dosť dlho som študoval všetky dochované informácie), preto by ste nemuseli hádzať všetkých do jedného vreca, napríklad s poľským husárom v lorice segmentate. Toľko aspoň môj názor... no... budúci rok by ste mohli pomôcť teda
Avatar uživatele
deCarabas
Příspěvky: 273
Registrován: 15 Srp 2008, 14:34

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od deCarabas »

Gawain: A to MUSIME???
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
kajo79
Příspěvky: 6
Registrován: 20 Črv 2011, 12:50

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od kajo79 »

@deCarabas: Podľa mňa áno, Gawain má pravdu. Mal by sa toho chytiť niekto schopný a verím, že ak sa toho napríklad chytíte vy a dobrovoľne a ešte tento rok tak môžme mať krásnu pripomienku 700. výročia bitky.
Avatar uživatele
Indy
Příspěvky: 713
Registrován: 05 Pro 2006, 08:17
Místo/Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Indy »

Jasně, proč se tam nenacpe via cassa? Vím že danou dobu neděláte, ale jak vás znám, bez problémů byste to do roka zvládli. A neměli problém vyházet kecky a pozvat slušné celky.
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Avatar uživatele
Amantius
Příspěvky: 324
Registrován: 07 Led 2009, 22:14
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Slovensko

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Amantius »

Gawain: To snáď nemyslíš vážne... Keďže organizáciu Rozhanoviec dali tomu, komu ju dali a Via Cassu vyhodili z hry (teda to znamená, že Rozhanovce organizovať chceli), tak sa im vcelku nedivím, že sa nezúčastnili pod vedením "tých druhých", ktorí to už od začiatku smerujú niekam úplne inam. Chápem ich rozhodnutie nevložiť svoje meno do rúk týmto organizátorom za týchto podmienok. Nejde o budovanie socialistického vlastníctva. Keď to bol prepadák, magistrát sa to dozvie a organizátora vymení. To považujem za taktické rozhodnutie. ;) A možno to bude budúci rok robiť VC a bude tam Dvor a aj skutoční Johaniti...
A nie, VC ma neplatí. :lol: Len mi to možno niekto od nich vysvetlil. ;)
Varpulis
Odpovědět

Vrátit se na “SSB pranýř”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host