Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Oficiální fórum akce Libušín. Veřejná diskuse.
Avatar uživatele
Mahy
Příspěvky: 549
Registrován: 22 Zář 2008, 21:43
Místo/Bydliště: Třebíč

Re: Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Příspěvek od Mahy »

Martin Moudrý napsal:
Indy napsal:selže a ucpe totálně zátravku. Navíc má hořet asi 3 až 5 sekund , dle délky, tudíž každý počítá, že má čas v klidu zamířit. A pak dostaneš vadnou a vystřelí okamžitě, když máš hubu nad tím. A vypadáš jak makovaný rohlík.
Jen aby nedošlo k nedorozumění - já stopiny neobhajuji, jen podotýkám, že mají i výhody. Ohledně selhání mi přijde spolehlivější stopina než prach, jelikož vlhký prach doutnákem nezapálíš, navlhlou stopinou ale ohňostroje odpaluje každý v jakémkoliv počasí.

A ať nejsem off-topic: Bylo by vhodné stopináře nevpouštět - a dát střelcům z pušek instrukce ohledně náměru střelby. Chápu že zvýšit náměr je vhodné kvůli bezpečnosti a značně to snižuje riziko, že někomu střelím nespálený prach či nabiják do xichtu, ale střelba pod náměrem 45 i více stupňů mi připadá značně neestetická. (zcela jistě záleží i na situaci a vzdálenosti od šiků ve které se střelec nachází)

No, já bych možná před nějakou estetikou dal přeci jenom přednost bezpečnosti. Ono poťukávání kopím o přilbu také vypadá méně esteticky než bod. :) Vždy bude nutné mít nějakou daň za bezpečnost- u palných platí dvojnásob!
Quod licet Jovi, non licet bovi
Rychlokvaška ve všech směrech
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Avatar uživatele
MLuks
Příspěvky: 1041
Registrován: 06 Ún 2009, 07:03
SHŠ: Gléva Jana Smiřického
Kontaktovat uživatele:

Re: Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Příspěvek od MLuks »

Mahy napsal:No, já bych možná před nějakou estetikou dal přeci jenom přednost bezpečnosti. Ono poťukávání kopím o přilbu také vypadá méně esteticky než bod. :) Vždy bude nutné mít nějakou daň za bezpečnost- u palných platí dvojnásob!
Podobnou odpověď jsem očekával, ale povšimni si co a jak píšu - řeším opravdu extrémně zvednuté hlavně (což je třeba vidět i u mnou naodkazovaných střelců). Švýcarští arkebuzíři proti nám stříleli napřímo, což je zase opačný extrém. Snažím se jen najít nějaký rozumný kompromis...prostě střelbu pod 45° a více bych pochopil asi jen u takovýchto zbraní: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _mount.jpg

Ale dost spamu, o náměrech se můžeme pohádat i jinde :)
Česneku třikrát více než velí zdravý rozum !!!
https://www.facebook.com/Smiricti
Avatar uživatele
Czernozub
Příspěvky: 422
Registrován: 27 Ún 2010, 18:20

Re: Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Příspěvek od Czernozub »

Osobně bych byl pro povinnou pokrývku hlavy, aspoň nějakou čapku, cokoli jen ne holou hlavu.
Pěchota z přesvědčení.
Avatar uživatele
Maršálek
Příspěvky: 1064
Registrován: 24 Lis 2008, 12:07
Místo/Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Re: Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Příspěvek od Maršálek »

Pokud jde o střelce, nechme povinné vybavení a odění na jejich zkušených velitelích, kteří vědí, co je potřeba. Nerozhodujme za ně my, blátošlapové a jezdci ;)
Avatar uživatele
Mojshe
Příspěvky: 789
Registrován: 19 Lis 2008, 21:07
SHŠ: Rattenschwanz, C.of st. George

Re: Libušín 2012 - 21. 4. - oficiální vlákno

Příspěvek od Mojshe »

Martin Moudrý napsal:
Podobnou odpověď jsem očekával, ale povšimni si co a jak píšu - řeším opravdu extrémně zvednuté hlavně (což je třeba vidět i u mnou naodkazovaných střelců). Švýcarští arkebuzíři proti nám stříleli napřímo, což je zase opačný extrém. Snažím se jen najít nějaký rozumný kompromis... :)
omlouvám se za tu střelbu napřímo -povedlo se mi to, když se na mne hnal někdo oplechovaný, tak jsem to automaticky zmáčknul na asi 4 metry. Na druhou stranu zahrál úžasně přímý zásah. Ke konci bitvy jsem zvolil rozumnější náměr a střílel pro změnu pod nohy.
Jákob aka Mojshe
-----------------------
www.armabohemia.cz
www.mojshe.sweb.cz
Odpovědět

Vrátit se na “Libušín”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů