Prostora sněmovní

Moderátor: Monika

Avatar uživatele
Siegfried
Chaos
Chaos
Příspěvky: 2676
Registrován: 05 Pro 2006, 11:12

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Siegfried »

kybl napsal:Dotaz na Česneka: jak je to s těma polákama?

k jejich účasti v našem táboře bylo vlastně tak nějak o nás bez nás ( myslím tím Svaz), samozřejmě netuším jak je to posvěceno Org. Libušína ( jestli je k nám prostě nakýblovali, nebo je to čistě naše iniciativa)

prostě jde o to, že část CP nechce tak uplně bydlet opět v tom nejhorším terénu, aby si banta přivandrovalej a nejspíš katolickejch hejsků válela šunky pěkně na rovince :protest: :protest: :protest: :protest: :occasion5:
Možná to souvisí trochu i se mnou. Z pozice organizátora tábora jsem v té hospodě v Chýni, kde jsi ostatně byl, požádal jestli se dokážete vejít, protože pokud ne, máme problém a buď se budete muset rozdělit nebo nevím, já mám pro jednotlivé celky dost problém najít jiný souvislý kus...
Tedy jsme navrhnul uříznout kus z náměstí ve smyslu jak bydlel Hynek předloni a nějak to zkusit zoptimalizovat aby to dopadlo. (ano vím že byste museli i předělat polský plot...)
Je to velký problém? Upřímně loni CP + GJS měli hodně volného a balastního prostoru a jiné skupiny co se tlačili se mě samozřejmě ptají jestli by nemohli letos do těchto míst co vnímají jako prázdná... (nic proti nikomu, konstatuji fakta)
Tedy nechci nikoho obírat ani brát u huby, pouze jsem prosil jestli to nezkusíte nějak vyměřit a spočítat aby to vyšlo. Mathias mi v Chýni řekl, že by to mohlo jít a že mi dá vědět.
Díky za spolupráci.
SiG

Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
Avatar uživatele
kybl
Příspěvky: 1164
Registrován: 16 Pro 2008, 18:41
SHŠ: Inferno, Civitas Pragensis
Místo/Bydliště: Praha

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od kybl »

Já samozřejmě chápu potřebu prostoru, pokud nebude zbytí tak samozřejmě neřeknem ani popel, tam šlo spíš o to, že prakticky nikdo nevěděl o tom že s náma pojedou poláci, a hlavně, že svým táborem zaberou tolik prostoru, a je pravda co píšou někteří u nás na foru: proč nechávat Polákům rovnou část a sami se tísnit na hnojišti ( ano sou to sice hosté, ale už pár let se to místo snažíme zvelebovat tak proč se toho vzdát)
tohle nemělo být ani tak vůči tobě, spíš k naší organizaci v rámci našeho prostoru.

Prostě si postavíme tábor tak jak potřebujem, s ohledem na prostor a poláci se holt budou muset uskrovnit stejně jako ostatní
Gott mit uns
Avatar uživatele
MLuks
Příspěvky: 1041
Registrován: 06 Ún 2009, 07:03
SHŠ: Gléva Jana Smiřického
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od MLuks »

Ohledně jejich účasti - konzultoval jsem to s Lazarem, Chomim a Mathiasem, takže o jejich příjezdu jste věděli. Nebudu přeci psát každému členovi svazu zvlášť, ne? Řešil jsem to přes vedení svazu a přes vedení největšího svazového spolku.
Ohledně rozměrů tábora jsem informoval jak Mathiase, tak Siegfrieda (jakožto šéfa naší části tábora).

Ohledně průběhu hostiny - ptal jsem se Moniky, která mi byla představena jako strůjkyně myšlenky hostiny, zda by bylo možné aby se Poláci hostiny zúčastnili pokud donesou nějaký žvanec také od sebe. Odpověď byla kladná. Jedná-li se ti o nábytkovou kapacitu, musím podotknout, že Polská reprezentace jezdí na akce o 300% lépe vybavena než horní polovina svazu (nejen nábytkem).

Na poradě v Chýni jsme domluvili, že se tedy zkusíme nacpat do původního prostoru, který oproti loňsku bude rozšířen o prostor již zrušené knajpy. Ploty se budou opravovat tak jako tak - od toho máme předlibušínský víkend, který bude také sloužit jako čas pro vytyčení stanů.
Vytyčení stanů je další věc, kterou jsme dohodli v Chýni - CP si mají do té doby přeměřit prostory pro tábor, rozměry stanů apod.

Jako záchranou variantu jsme již s Poláky řešili to, že pokud bude prostorová kapacita nedostatečná, zmenší se počet jejich stanů na úkor jejich pohodlí, které si dopřávají na rozlehlých akcích typu Grunwald.


Takže žádnou paniku a překrucování faktů 8)

PS: Že se na Siegfriedem navrhované místo nevejdeme jsem řešil jako první, takže nechápu, proč se to znovu vytahuje.
Česneku třikrát více než velí zdravý rozum !!!
https://www.facebook.com/Smiricti
Avatar uživatele
kybl
Příspěvky: 1164
Registrován: 16 Pro 2008, 18:41
SHŠ: Inferno, Civitas Pragensis
Místo/Bydliště: Praha

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od kybl »

Česneku já nic nepřekrucuju, jen tady interpretuju názory zbytku CP kteří se to dozvěděli až po srazu v Chýni ( a bohužel nemaj koule to sem napsat sami)
je pravda, že se to celé mohlo řešit zde a ušetřilo by to spoustu energie, protože jaksi vázne komunikace
Poláci na hostině nevaděj - jen se hostina nejspíš nebude moc uskutečnit protože na to prostě díky zastavění tábora nebude prostor!!
a popravdě když si někteří z nás zkusili rozvrhnout tábor, tak došli k tomu, že to bude sakra voser se tam naskládat, víš sám jak to vypadalo loni ( ano bylo tam dost prostoru uprostřed, ale tam se toho moc stavět nedalo, už kvůli tomu aby diváci viděli i jen něco jiného než zadky stanů
Gott mit uns
Avatar uživatele
MLuks
Příspěvky: 1041
Registrován: 06 Ún 2009, 07:03
SHŠ: Gléva Jana Smiřického
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od MLuks »

Zvláštní, že se to zbytek dozvěděl tak pozdě - zprávu jsem rozesílal "21 lis 2012, 08:59 a dále v průběhu dne" a tehdy jsme měli odhad na 20 lidí. Možná to měli zainteresovaní lidé šířit dál mezi své spolky, takže s tímhle se obracej na ně. 23.listopadu mi Mathias napsal, že dá vědět zbytku obce jakmile se dozví o koho se jedná - kontakty, fotky apod. jsem poslal obratem týž den. Dále jsme o tématu diskutovali na FB, kde jsem tyto samé kontakty přeposílal asi 2x.

S prostorem bohužel uvidíme až přímo na místě, až se odhalí, kolik prostoru navíc můžeme získat. Při nejhorším budeme muset vymyslet nějaké záchranné řešení.

S prostorem uprostřed tábora nepočítám, jelikož je opravdu mrtvý. Spíše se musíme zaměřit na chytré rozložení stanů okolo... řešit to písemně nemá smysl. Koupím xxx metrů provázku a připravím hodně kolíčků. Na místě bude dost času zkusit si s tím pohrát.
Česneku třikrát více než velí zdravý rozum !!!
https://www.facebook.com/Smiricti
Avatar uživatele
kybl
Příspěvky: 1164
Registrován: 16 Pro 2008, 18:41
SHŠ: Inferno, Civitas Pragensis
Místo/Bydliště: Praha

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od kybl »

Hm bohužel zbytek se to dověděl tento víkend a to ještě ani ne od oficiálních zdrojů:( a ano měli bychom si zamést na vlastním písečku
já osobně jsem zaslech o tom že pojedou nějací Poláci:(
Gott mit uns
Avatar uživatele
Kozlí­k
Šikula :)
Šikula :)
Příspěvky: 140
Registrován: 14 Pro 2006, 16:45
SHŠ: Civitas Pragensis/Guardia BB
Místo/Bydliště: Český Brod

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Kozlí­k »

Jsem taky jeden z těch, co se teď nestačí divit a dozvěděl se o účasti Poláků teprve dnes. V zásadě nemám s Poláky problém, ale mám obavu, jak už psal soused Kýbl, že se tam prostě nevlezeme a byla by velká škoda, kdyby ona zmiňovaná hostina kvůli místu neproběhla a hlavně nemám ani nejmenší chuť zažít polskou kalbu typu Grunwald a některé další, kde byli Poláci přítomni (Stará Lubovňa...) přímo v našem táboře. Spontánní reakce mé ženy, když jsem jí napsal, že budeme mít v táboře Poláky: "To abych si vzala špunty do uší, nebo léky na spaní." Takže obavy nejsou, zdá se, záležitostí jen hrstky z nás. Asi nikdo z nás proti Polákům nic nemá, ale máme s nimi takovéhle zkušenosti...
Moje nenávist zestárla, stala se pohrdání­m...
Avatar uživatele
Lazar
Příspěvky: 985
Registrován: 24 Lis 2008, 11:51
Místo/Bydliště: Praha

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Lazar »

Tohle je jako nějaká přehlídka malosti.

Rád bych konstatoval že loni bylo naše spodní tábořiště považováno mnohými ostatními spolky jako nejméně obsazené s přebývajícím volným prostorem, odvolávání se na to že tam již loni bylo málo místa mi přijde naprosto absurdbí a nemístné.

Taktéž jsem byl Česnekem informován včas a velice obsáhle, včetně počtů lidí a stanů a jejich rozměrů. Tyto konkrétní Poláky neznám, nehodlám je soudit dokud neudělali něco špatně, na základě toho že je to 30 příslušníků 40ti milionového národa ze kterých se někteří chovají někdy nevhodně.

Co mě však trápí mnohem více je že kvůli vnitřní chybě v komunikaci máte tendence hnát hosty na horší aby jste si dobře poleželi, je to smutné, neřku-li nevkusné. Tohle je problém který nemá dopadat na ty kteří ho nezavnili.

Sice na horním tábořišti nemám již moc prostoru, neb loni jsme ani již neměli prostor na uličky mezi stany, jakýkoliv společenský přístřešek nebo víc jak jedno ohniště pro 30 lidí, s kovárnou z kopce (jako ostatně jakékoliv ležení na tom úseku), ale pokud nezbude místo dole, jsem připraven ubytovat na všech zbylých pozicích další lidi z jakéhokoliv spolků svazu, nebo i hosty (i když bych byl raději kdyby měli rovinku). Nepočítal bych však víc než s jedním větším, nebo dvěma malými stany.

Ať tak či tak bych rád apeloval na nepsané zákony pohostinosti.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
Avatar uživatele
Monika
Příspěvky: 1470
Registrován: 10 Dub 2010, 13:20
SHŠ: Civitas Pragensis
Místo/Bydliště: Český Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Monika »

Já bych viděla problém v informaci, kterou jsem opět zachytila a bohužel nikde neobjevila oficiálně (Což je opravdu problém CP, nikoliv Svazu.), že Poláci budou ubytováni na místě, kde do teď tábořilo CP a to se posune do špičky. Problém je v tom, že pokud se snažíme postavit na pohled hezký tábor oživený nějakým tím pranýřem a tak, tak by (jak už bylo napsáno) mělo na něj také být alespoň trochu vidět. Pro což je optimální prostor na místě, kde jsme dříve tábořili. Nehledě k tomu, že já třeba většinu nábytku na hrbolatém podkladu prostě nepostavím i kdybych se na hlavu postavila.
Minulý rok dopadl prostor, co se ležení týče opravdu nešťastně. To uznávám. Na druhou stranu, pokud by do stávajícího prostoru mělo přibýt o dalších cca 10 stanů více, tak si to moc neumím představit.

Co se týče počtu Poláků, přiznám se, že jsem po předchozích letmo zachycených informacích nabyla přesvědčení, že jich bude tak 10- 15 a tohle mě přeci jen trošičku vyděsilo.
Na druhou stranu plně souhlasím s Lazarem, že k hostům bychom se měli chovat hezky, ale samozřejmě v rámci možností. Proto budu ráda, pokud se hostiny, jako hosti zúčastní. (I když jsem původně očekávala trošku menší účast.) Naopak by mě rozhodně nepotěšilo, kdyby kvůli probléům, jak se poskládat do tábora pak v průběhu akce vznikalo nějaké dusno a hysterično z prolnutých táborů jednotlivých uskupení. Proto prosím o co největší snahu tento problém v klidu a co nejdříve vyřešit, abychom si pak tuhle akci, na kterou se alespoň někteří z nás celý rok těší.
Ďábel má devět holek a osm z nich provdal: Svatokupectví za kněze, pokrytectví za mnichy, vydírání za rytíře, svatokrádež za rolníky, přetvářku za soudce, lichvu za měšťany, okázalost dal vdaným ženám a poslední smilstvo: tu však nechtěl provdat, nýbrž ji nabízí všem jako holku pro všechny.
Chomi
Příspěvky: 690
Registrován: 06 Ún 2009, 15:21

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Chomi »

Něco k tomu řeknu jakožto rychtář CP, zodpovědný za táboření na akcích:
Problém byl jako obvykle v komunikaci.
CP totiž dostali v jistém časovém odstupu dvě zprávy.
1) Česnekův dotaz, zda by bylo možné, aby gléva JS tábořila spolu s CP a vzala na akci hosty z Polska. Na to bylo odpověď taková, že by to v proncipu šlo, ale je potřeba domluvit fungování takového tábora a zejméan zajistit, aby se všichni zůčastnění podřídili pravidlům CP. S tímto jsme očekávali další jednání o přítomnosti Poláků a Glévy JS.
2) Nyní nás došla druhá zpráva: Vše je již domluveno, Poláků bude jak naseto, všichni u nás a my se s místem podřídíme jim.
Zkrátka Mnichov hadr :D
Nuže takhle tedy ne.
Ale udělejme to následovně:
1) Česnek a Poláci se rozhodnou, jestli chtjí dodržovat táborová pravidla CP. A to zcela a bez výhrad. Pokud budoou mít pochybnosti, tak nemá smysl stavět společné ležení, protože se nebudeme dohadovat s vožralejma Polákama. Součástí dohody bude i podřízení se CP rychtáři, který má ležení na starost (to jsem já :) ), který bude mít pravomoc i nad Poláky a Česnekovci. A bude určen i Polák, který bude rychtáři k ruce pro řešení problémů.
2) Pokud s tím budou všichni zúčastnění souhlasit, pak bude společné ležení. Česnek nám nahlásí kolik stanů bude mít on a Poláci, případně jaký další prostor potřebují (kuchyně atd.). To bude konfrontováno s počtem ostatních nahlášených stanů od CP (případně dalších sdružení). Následně CP rychtář s pomocníky vymezí tábořiště dle vlastního uvážení, ale spravedlivě, aby měli všichni co největší pohodlí. Samozřejmě, že CP bude mít prominentní postavení, protože to je náš tábor, naše práce, naše zodpovědnost a naše vizitka.
3) Organisátorem hostiny je CP, tuším že ji má na starosti Monika (je to tak, paní Myšická :?: ), takže tu bude šéfovat ona a ona rozhodne, jak se bude připravovat, jak bude probíhat a jak bude vypadat účast Poláků na ní.
Pokud souhlasíte s těmit podmíkami, můžeme tábořit všichni společně. Popravdě, myslím, že by bylo hezké mít takový velký společný tábor a rád bych tam smiřické i jejich polské spojence uvítal.
Avatar uživatele
Lazar
Příspěvky: 985
Registrován: 24 Lis 2008, 11:51
Místo/Bydliště: Praha

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Lazar »

Území spodního tábora není exkluzivně tábor CP - je to tábor Pražského Svazu, stejně jako horní tábor. Jeho rozdělení ležení v rukou zodpovědných osob jednotlivých sdružení Pražského svazu, nikoliv na rychtáři CP, ten je zodpovědný za část která je takto přidělena CP a tam jejich pravidla bezvýhradně platí. Ve zbytku platí bezvýhradně pravidla Svazu, modifikovaná o to kterému spolku je tam území přiděleno.

Samozřejmě že pokud se Česnek a jeho hosté -rozhodnou- tábořit pod záštitou CP, pak jistě, vaše pravidla bezvýhrandě platí na území které vám je dáno.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
Chomi
Příspěvky: 690
Registrován: 06 Ún 2009, 15:21

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Chomi »

O. K., zkusíme to nějak pořešit, ale informace se dozvídáme za pochodu...
Chomi
Příspěvky: 690
Registrován: 06 Ún 2009, 15:21

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Chomi »

Teď jsem mluvil s Mathiasem, takže v klidu, o všem ví, s Česnekem je ve spojení a všechno se v pohodě domluví.
Avatar uživatele
MLuks
Příspěvky: 1041
Registrován: 06 Ún 2009, 07:03
SHŠ: Gléva Jana Smiřického
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od MLuks »

Chomi, můžu tě požádat aby jsi si přestal vymýšlet co se ti zrovna hodí?

Moje zpráva Chomimu (zkráceno o věci týkající se jiných akcí):
Ahoj,
jako rychtáře by tě mohla zajímat jedna věcička, kterou připravujeme:
Naskytla se nám možnost na Libušín pozvat pár Poláků, které bych rád zařadil do svazového šiku ať už jako své žoldnéře, nebo mezi Ogary.
Chtěli bychom jim přichystat menší uvítací hostinu, nechat je postavit si stany ve svazovém táboře a celkově s nimi utužovat vztahy.
Hrubý odhad, který teď máme je 20 kusů
Má svaz zájem o takovou akcičku?
Chomiho odpověď:
Poláci by byli super, jsem pro, mezinárodní kontakty je třeba utužovat
Mohl bys to poslat i Mathiasovi? Jako hejtman by to měl vědět...
Tábořřili by tedy s pod vámi ve velkém ležení?
Kde jste k nim přišli?
Moje odpověď:
Máme je přes Černozuba, který k nim jel na jednu akci a navrhnul jim účast na Libušíně.

Přepošlu to i Mathiasovi.

Myšlenka je taková, že budou ve svazovém ležení s vlastní kuchyní - na svaz by padla jen příprava uvítací hostiny, což sice nějakou korunku stojí, ale když nás na to bude dost, tak to jednotlivec skoro nepocítí.
Dále mi od Chomiho nic nepřišlo - v této poště nikde nevidím to, co píše Chomi. V této poště je i zmíněn odhadovaný počet, který se sice navýšil, ale jen o 8 kusů.
Některé informace jsou již neaktuální - konkrétně ta s hostinou.

Lazare, děkuji za zastání :occasion5:
Česneku třikrát více než velí zdravý rozum !!!
https://www.facebook.com/Smiricti
Chomi
Příspěvky: 690
Registrován: 06 Ún 2009, 15:21

Re: Prostora sněmovní

Příspěvek od Chomi »

No jasně, ale já spíš čekal, že mi od tebe přijde nějaké upřesnění, něco víc než "myšlenka". Tohle bylo formulováno spíš jako možnosti a dotazy.
Nicméně teď je konečně jasno a vy jste se prý s Mathiasem dohodli, že to nějak vyřešíte, takže není problém.
Odpovědět

Vrátit se na “Pražský svaz”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti