Kuše
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Kuše
zdar ludia,prosim vas o radu. Ako je to s kolikom pri kolickovych kusiach?je napevno zakotveny v spustacej pake,alebo je len volne vlozeny v soche?prosim poradte,alebo keby mal niekto nejaky nakres prierezu kde by to bolo vidiet..diki moc..
guban1 napsal:zdar ludia,prosim vas o radu. Ako je to s kolikom pri kolickovych kusiach?je napevno zakotveny v spustacej pake,alebo je len volne vlozeny v soche?prosim poradte,alebo keby mal niekto nejaky nakres prierezu kde by to bolo vidiet..diki moc..

Tohle je jediný obrázek originálu, který mám. Snad ti to pomůže.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Kolík je na pevno ve spouštěcí páce a v soše musí být otvor protažený do elipsy, aby kolík mohl chodit po obloukové dráze.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Mám doma spoustu topolových 1/2" tyček, které se na šípy do luku nedají použít, protože mají třeba v polovině délky souček, ale na šipku do kuše by se z nich vybrat dalo.
Mám zkusit je nařezat a nabídnout k prodeji a nebo je to nesmysl, protože do kuší je topol moc lehký a nevhodný? V případě že ano, jaká je optimální délka - 30-35cm nebo víc?
Mám zkusit je nařezat a nabídnout k prodeji a nebo je to nesmysl, protože do kuší je topol moc lehký a nevhodný? V případě že ano, jaká je optimální délka - 30-35cm nebo víc?
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Topol je do kuše nevhodný, je moc lehký a měkký.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Ahoj.Honza F. napsal:Mám doma spoustu topolových 1/2" tyček, které se na šípy do luku nedají použít, protože mají třeba v polovině délky souček, ale na šipku do kuše by se z nich vybrat dalo.
Určitě by se daly použít na slabší kuše, případně bitevní. Ve druhém případě by ale rozhodovala cena, protože na biteváky koupím 10mm/1000mm smrk za cca 20kč a mám z toho 3ks.
P.
Moderný reflexný luk má účinnosť 80%, drevený luk 60%, to oceľlové lučište kuše koľko? pod 50%?
Hodnoty lukov sú z presných meraní, priemerné hodnoty pre predstavu. Je to rôzne kus od kusu.
Kušami sa nezaoberám, iba odhad.
Kušami sa nezaoberám, iba odhad.
Cornus tieto presné hodnoty zisťuje odhadom
, resp. je to tak, lebo si to myslím...
Lasky, ak máš hmotnosť a rýchlosť strely na začiatku, náťahovú silu luku je ľahké spočítať účinnosť pomerne presne. Ak by si mal graf sily náťahu luku, zistíš to skoro úplne presne.
Lasky, ak máš hmotnosť a rýchlosť strely na začiatku, náťahovú silu luku je ľahké spočítať účinnosť pomerne presne. Ak by si mal graf sily náťahu luku, zistíš to skoro úplne presne.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain