Kuše

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

guban1

Re: Kuše

Příspěvek od guban1 »

zdar ludia,prosim vas o radu. Ako je to s kolikom pri kolickovych kusiach?je napevno zakotveny v spustacej pake,alebo je len volne vlozeny v soche?prosim poradte,alebo keby mal niekto nejaky nakres prierezu kde by to bolo vidiet..diki moc..
lasky
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Příspěvek od lasky »

Přílohy
5863803034_0d86b7eb7b_b.jpg
5863803034_0d86b7eb7b_b.jpg (394.39 KiB) Zobrazeno 7263 x
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

guban1 napsal:zdar ludia,prosim vas o radu. Ako je to s kolikom pri kolickovych kusiach?je napevno zakotveny v spustacej pake,alebo je len volne vlozeny v soche?prosim poradte,alebo keby mal niekto nejaky nakres prierezu kde by to bolo vidiet..diki moc..
Obrázek
Tohle je jediný obrázek originálu, který mám. Snad ti to pomůže.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Kolík je na pevno ve spouštěcí páce a v soše musí být otvor protažený do elipsy, aby kolík mohl chodit po obloukové dráze.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
guban1

Příspěvek od guban1 »

ahoj pajo..jasne ze pomôze,diiik.. :occasion5:
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Mám doma spoustu topolových 1/2" tyček, které se na šípy do luku nedají použít, protože mají třeba v polovině délky souček, ale na šipku do kuše by se z nich vybrat dalo.
Mám zkusit je nařezat a nabídnout k prodeji a nebo je to nesmysl, protože do kuší je topol moc lehký a nevhodný? V případě že ano, jaká je optimální délka - 30-35cm nebo víc?
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Topol je do kuše nevhodný, je moc lehký a měkký.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Ani do kolíčkovek nebo těch s lehčím nátahem by to nešlo? Strašně nerad bych to vyhazoval.
wolf

Příspěvek od wolf »

Určitě by to šlo do slabých kuší, že je to lehký nevadí a při střelbě do slámy ta měkkost taky ne.
Osobně jsem se snažil o co nejlehčí šipky, abych nestřílel jak minomet, ale použil jsem nějaký habr.
Aqua et panis est vita canis.
pavelH

Příspěvek od pavelH »

Honza F. napsal:Mám doma spoustu topolových 1/2" tyček, které se na šípy do luku nedají použít, protože mají třeba v polovině délky souček, ale na šipku do kuše by se z nich vybrat dalo.
Mám zkusit je nařezat a nabídnout k prodeji a nebo je to nesmysl, protože do kuší je topol moc lehký a nevhodný? V případě že ano, jaká je optimální délka - 30-35cm nebo víc?
Ahoj.
Určitě by se daly použít na slabší kuše, případně bitevní. Ve druhém případě by ale rozhodovala cena, protože na biteváky koupím 10mm/1000mm smrk za cca 20kč a mám z toho 3ks.
P.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Moderný reflexný luk má účinnosť 80%, drevený luk 60%, to oceľlové lučište kuše koľko? pod 50%?
lasky

Příspěvek od lasky »

cornus napsal:Moderný reflexný luk má účinnosť 80%, drevený luk 60%, to oceľlové lučište kuše koľko? pod 50%?
odkial mas tieto informacie?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Hodnoty lukov sú z presných meraní, priemerné hodnoty pre predstavu. Je to rôzne kus od kusu.
Kušami sa nezaoberám, iba odhad.
lasky

Příspěvek od lasky »

kde najdem hodnoty tychto presnych merani...je to niekde na nete alebo je treba niekomu napisat?
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Cornus tieto presné hodnoty zisťuje odhadom :D , resp. je to tak, lebo si to myslím...
Lasky, ak máš hmotnosť a rýchlosť strely na začiatku, náťahovú silu luku je ľahké spočítať účinnosť pomerne presne. Ak by si mal graf sily náťahu luku, zistíš to skoro úplne presne.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”