Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Pája1111 »

Ještě k té váze luku... Teď dodělávám tu 150# pro Marka. Má rovné kilo, ale je to úplně jiné dřevo. Přestávám se bát použít tis se silnými léty.... :badgrin:
Ještě ze stejného dřeva zkusím udělat tak 110#. Podle mého odhadu to bude mít tak 850gr, což by mohl být docela švihák!!!
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Veľmi pekný luk., ako vždy :) . A čo ten plný náťah? Už si sľubil druhý! :badgrin:
Aké to má stredové rozmery? To drevo vyzerá dosť ľahké. Nebojíš sa fretov okolo hrčí? Ja tam nechávam trochu dreva naviac.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Davide, ve středu si pro něj Donny přijel a šli jsme ho otestovat na letiště. Jenže..... Luk chvíli stál a asi i doschnul. ani jeden z nás ho nenatáhnul na full. Takže foto není. Doma jsem ho převážil a přibral. Má to 130#. Teď ho budu zeslabovat. Ono to asi není moc vidět, ale v sucích mám také přidáno trošku dřeva.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
markus

Příspěvek od markus »

... budeš ho zoslabovať do turnaja ? Najprv by sme ho mohli s Donnyho dovolením testnúť, koľko to dá.
blue
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Southshire

Příspěvek od blue »

Zdarec, proskrabnout konce ramen nebo ne? Snad ta fotka nebude moc velka, na tabletu to neumim zmensit :?
Přílohy
IMG_20150419_185732.jpg
IMG_20150419_185732.jpg (1.99 MiB) Zobrazeno 5794 x
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Jo, ta ramena by chtěla probrat
Donny
SHŠ: Lukostřelecká liga

Příspěvek od Donny »

Full draw mého luku od Páji, 115# 32" s pomocí Davida. Je vidět, že bylo nutné použít power stance tj. kšilt vzad;)
IMG_20150425_122542.jpg
IMG_20150425_122542.jpg (3.14 MiB) Zobrazeno 5734 x
JJRock

Příspěvek od JJRock »

Ahoj,
aniž bych se chtěl srovnávat s vašimi supr luky, zde něco, co jsem vytvořil já. Jako úřednická krysa jsem na to pyšný, ale zároveň vidím, že to je maximálně taková dětská hračka, takže jsem minulý víken obešel polnosti a počítám, že si příští rok vyrobím něco pořádného. Zatím vybírám vhodný strom.
Jinak tohle je líska, cca 70 palců, nátah okolo 30 lb. Fotka možná trochu zkresluje, ramena jsou docela vyrovnaná. Případné tipy a triky vítám. Díky.
JJ
Untitled.jpg
Untitled.jpg (588.87 KiB) Zobrazeno 5550 x
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Sice se z jedné fotky nedá moc soudit,ale....... Máš vysoko brace (vzdálenost tětivy od luku). Chce to přidat fotku v nátahu, ale už podle této fotky je dost poznat, že tiler není dobrý, spíše hodně špatný. Na koncích máš materiálu na rozdávání a je vidět, že se "luk" ohýbá jen v těch prohlých místech cca 20cm od rukojeti.
Také zpracování je velmi hrubé, je to jak otesané sekyrou...

Celkově je to špatná práce, ale nevzdávej to! Studuj jak na to a další bude určitě lepší. :salute:
JJRock

Příspěvek od JJRock »

Díky za komentář. S tímhle už asi nebudu vymýšlet nic dalšího a zkusím se pustit do nějakého nového. Ale nemám teď dřevo, tak nevím. Snad něco šikovného seženu. Z toho, co jsem četl, mám pocit, že kromě vyloženě měkkých dřev se dá dělat skoro ze všeho, co?

Pročítal jsem to fórum s návodem na výrobu (resp. asi prvních 50 stran), ale samozřejmě až poté, co jsem tenhle luk na chatě napůl z nudy vyrobil :) Každopádně mě to baví, takže chuť tvořit něco dalšího mám.
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Čau kluci,

snad neurazím, když sem po roce jen tak vpálím a dám sem dva nové klacky. Jsou to tisy, jedna kláda schnula odložena tři roky, nevěděl jsem co s ní, byla na pohled hodně problémová a dědek s ní dokonce jednou míchaval septik :crazy: Druhý klacek je půlka toho, který jsem kdysi řízl v zanedbaném parčíku a druhá hustě ovětvena zůstala viset vysoko v korunách sousedních keřů. Menší má 95lb a větší 118. Délky 77 a 80".
Přílohy
f10.jpg
f10.jpg (1.51 MiB) Zobrazeno 5362 x
f6.jpg
f6.jpg (1.16 MiB) Zobrazeno 5362 x
f2.jpg
f2.jpg (865.57 KiB) Zobrazeno 5362 x
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Zdar Deadguy,
hezké luky, máš možnost uvést hmotnosti a počet let na palec?
Jestli můžeš vyfotit u full draw tak tím líp.
A kdy už přijedeš zastřílet do Medlánek nebo do Starého Města?

Kaša
markus

Příspěvek od markus »

... chcel som napíšsať to, čo Kaša. Detaily, full draw ... Takto vyzerajú parádne, a nie je čo skritizovať ... :thumbup:
lasky
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Příspěvek od lasky »

jeden luk co natiahne teraz len david. https://youtu.be/v9z_LOeinD0
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Donny
SHŠ: Lukostřelecká liga

Příspěvek od Donny »

Laskyho luk od Paji 145#32" tis full detail :clap:

https://drive.google.com/folderview?id= ... GoxeWZsMVk
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”