Kdyz budes trenovat s warbow a k tomu zvedat cinky, budes tahat vic protoze budes silnejsi. Technika + sila. Pocit nepocit

Moderátoři: Pája1111, hawkwind, lasky
Kdyz budes trenovat s warbow a k tomu zvedat cinky, budes tahat vic protoze budes silnejsi. Technika + sila. Pocit nepocit
Já netvrdím že by 180lb bylo vyjímkou, ale mám názor na ten „průměr“ někde jinde.
Není problém.
Ne, nenapsal.
Nemáš pravdu, některé ty luky jsou dost dlouhé na nátah 32“.
Ano, vybočuje, ale to i ty dlouhé šípy na palubě. Prostě klasické rozdělení dle Gaussovy křivky, kde u šípů je to ovlivněno opravovanými šípy.
Otázka je na co se díváš, protože ne všechny iluminace jsou korektní pro rozlišování nátahu. Ono všeobecně iluminace mohou být dost zkreslující. Každopádně co jsem prošel nějaké iluminace, tak většinou natahují k uchu, někdy před (k ústům), občas za ucho.earendil napsal: ↑03 Zář 2018, 16:29Iluminací jsem snad viděl dost, prolezl jsem zdejší sekci + spoustu stránek na pinterestu. Konkrétní číslo ti opravdu neřeknu, ale viděl jsem jich někde v rozmezí 100 - 10000. Stačí to? Asi se tu děje taková ta věc, kdy co člověk očekává, že uvidí, toho pak vidí více, no já viděl kratší nátahy, ty delší... o tom asi nemá cenu diskutovat. Nebo má: Já viděl víc krátkých nátahů, než ty delších! Vím to! Tohle mi nevyvrátíš........![]()
Nevím proč se tak čertíš Dave, minulá diskuze pro mě byla dost přísnosná, a to i speciálně v otázce šípů. Vlastně ohledně všeho, protože jsme díky ní objevili knihu Weapons of Warre, v které jsou detailní kapitoly ohledně lučištnických věcí na lodi mary Rose.
Můžeme se tak domluvit … jaký máš tedy šíp na mysli?
No comment.
A z kolikati alpských tisů jsi vyrobil luk ty? Já tedy ani jeden.dav1dMldc napsal: ↑03 Zář 2018, 17:26A ešte jedna vec na teba, bol si v MR múzeu, videl si tie luky naživo. To je pekné, ale čo to má spoločné napr. s tým, koľko lukov z alpského tisu si vyrobil, keď sa tu stále na to odvolávaš. Alebo koľko 150lb lukov z meane wood si vyrobil. Alebo z koľkých si vôbec strieľal. Ja som tam tiež nebol. Rozmery a detailné zábery mám, to že to uvidím na vlastné oči je iba "doplnok".
Dĺžka 2,4-2,5x náťah je pre flatbow. Pre silný warbow to bude 2,5-2,6 a viac. Benchmark u anglického luku je 72" na 28" náťah, t.j. pomer 2,57.
Ne tak přesně, psal jsem že z korektních vyobrazení mi příjde standartní nátah 30“, prostě průměr kolem 30-31“.dav1dMldc napsal: ↑03 Zář 2018, 17:26Čo sa týka tých dobových vyobrazení, o tomto som sa s Kašom tiež bavil, pretože mi príde, že na drvivej väčšine luk ťahajú ku tvári - pod bradu, ku ústam, ku uchu a pod. Pár som našiel aj takých, že luk ťahajú za, ale iba pár. Ja mám výšku 178cm a rozpätie rúk 183cm. Náťah ku uchu mám 30" (Ascham tiež uvádza, že luky sa ťahajú ku uchu). Človek s výškou 173cm bude mať o cca (183-173)/2=5cm kratší náťah pri rovnakom kotviacom bode. To je 28". Takže mi príde, že náťah 28-30" je úplne prirodzený.
Zaujímavé je, že Kaša súhlasil, teraz neviem čo zas vypisuje...
… a ikdyž nějak pravidelně netrénuju nátahy – to je právě ono! Střílení a tahání luků se vždy nejlíp natrénuje zase střílením a taháním luků!!!Deadguy napsal: ↑03 Zář 2018, 18:04Vpohodě jsem splachovací
Ale upřímný, takže na rovinu. Zvedám činky, mám 97kg a bohatou stravu125lb je brutal síla a ikdyž nějak pravidelně netrénuju nátahy, techniku za ty roky znám dokonale a nemyslím si, že by průměrný středověký lučištník na tom byl fyzicky lépe. Vlastně, vím že nebyl. Mám samozřejmě hranice, jistě, ale Kašo, ruku na srdce, neni to naopak tak, že ti, co jsou posedlí napínáním extrémních moderních luků, ve svém nadšení pro tuto šílenost, chtějí věřit, že se vyrovnají, jak psal David, svým bájným hrdinům? Pravda je, podle mně, že tyto idoly dnes dávno předčili.
Se 150lb luky by tehdy po 15 šípech byli nepříteli sami sobě.
Nátah ti kromě výšky ovlivní i mohutnost postavy, osvalení, velikost kloubů, velikost hrudníku.earendil napsal: ↑03 Zář 2018, 19:27S tou výškou to bude asi jak jsem to slyšel, ty 2" (178 je myslím dnešní průměr - 173 cm = 5 cm). Nedošlo mi, že i tohle ovlivní nátah o cca 1".
Já mám něco přes 190 cm a k uchu asi 31" a nejdál asi 34". Nevím, zda je to jen mojí technikou, ale zdá se mi, že teprve při nátahu až za ucho kompletně využiju svou "kapacitu" a také se mi lépe zamknou ramena a zvládám držet tu sílu lépe, než když mám tětivu u líce. Jestli to tak je normální, tak by to byl pro ně tehdá důvod pro delší nátah.
Jj, přesně tak.Honza F. napsal: ↑04 Zář 2018, 12:24Výška postavy a délka nátahu nemá přímou souvislost.
Řekl bych, že mnohem důležitější je šířka v ramenou a délka rukou. Stejně jako u atletů jsou v lukostřelbě kratší ruce výhodou, neboť lépe vychází pákování a tím i síla. Široká ramena pak dle mého pohodlněji umožní delší nátah.
Možná si Kašík nebo i ostatní vzpomenou, jak nám v Anglii nám ukazovali lukostřelecké ruce - nejdou sepnout za zády.
Vím co píšu. U mně je zaslepenost tvrdit, že tehdejší lucištníci měli nadlidskou sílu (ikdyž vlastně měli, průměrných 110 lb nedá chlap bez tréninku) a namyšlenost naopak je "já jsem se jim vyrovnal a vy ne". A když jsem napsal, že průměrný chlap neměl lepší fyzičku, neznamená to, že ji neměl tak skvělou jako já. Inu, 20 let tréninku
Kámoš Peťa co byl teď ve Staráku 3., tak během druhého střílení zvládal moji 115lb ....takže tak.Deadguy napsal: ↑04 Zář 2018, 14:28Vím co píšu. U mně je zaslepenost tvrdit, že tehdejší lucištníci měli nadlidskou sílu (ikdyž vlastně měli, průměrných 110 lb nedá chlap bez tréninku) a namyšlenost naopak je "já jsem se jim vyrovnal a vy ne". A když jsem napsal, že průměrný chlap neměl lepší fyzičku, neznamená to, že ji neměl tak skvělou jako já. Inu, 20 let tréninku![]()
zle som sa vyjadril , slovo pocit tam nepatrilo.. viem o tom. https://www.youtube.com/watch?v=bMtwC2wGFsE pozri si video toto som nedokazal ked som bol na mase.. a na cinkach.. spocitaj prosim tie sipy.. ten luk bol pred nedavnom merany a mal 131 lbs. vtedy ked som natacal to video tak som silu nemeral ale pred rokom mal 137 lbs. kasa na turnaji v starom meste strielal so 140kou.. neviem ci cvici s cinkami , skor pochybujem.. ale kto ho pozna vie jeho heslo.....nepoblijes ...nevyhrajes..Deadguy napsal: ↑04 Zář 2018, 07:58Kdyz budes trenovat s warbow a k tomu zvedat cinky, budes tahat vic protoze budes silnejsi. Technika + sila. Pocit nepocitK vegetarianstvi Respekt. Ja jsem byl vege 14 roku, zacal jsem opet zrat maso az s prichodem potomka, kdyz maminka varila vic masa nez dokazali oba snist a zbytky hazela do popelnice. Ted se chystam i se synem opet k vege strave.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů