Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Avatar uživatele
lasky
Příspěvky: 1251
Registrován: 24 Črv 2009, 21:57
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od lasky »

[/quote]

Čo si ty David spravil pre ostatných ak nepočítam dodávanie tyčiek a výrobu lukov za peniaze? Nič ma nanapadá.

[/quote]

gwynbleidd.. nieje problem aby si nam dodal ty kvalitne tycky.. alebo luky.. za peniaze.. len idiot robi zadarmo.. predstav sa ludom, ktory ta nepoznaju a povedz nam co si spravil ty.
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Avatar uživatele
Kaša
Příspěvky: 1694
Registrován: 08 Srp 2008, 01:19

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od Kaša »

Lasky,
Gwynbleidd je očividně Šimon, i si nechal stejný obrázek avatara.
Nedivím se Šimonovy že tak reaguje a má takový názor na Davida, protože David je v tom na Šimona mnohem horší.
... a není to jen na Šimona, je to na všechny kteří s ním nesouhlasí. :|
Avatar uživatele
earendil
Příspěvky: 401
Registrován: 18 Říj 2014, 20:18

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od earendil »

Kaša napsal:
01 Zář 2019, 18:46
Gwynbleidd je očividně Šimon, i si nechal stejný obrázek avatara.
I tak ale Šimon může odpovědět, ne? :)
Avatar uživatele
dav1dMldc
Příspěvky: 898
Registrován: 16 Kvě 2010, 19:44

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od dav1dMldc »

Kaša napsal:
01 Zář 2019, 18:46
. a není to jen na Šimona, je to na všechny kteří s ním nesouhlasí.
To si myslíš... Mne nerobí problém s ľuďmi s iným názorom diskutovať. Dokonca myslím, že je to prínosné, lebo sa zrejme pozerajú na problematiku inak. Aj svoje argumenty zopakujem 2-3 krát. Občas aj 5-krát... Ale keď niekto dookola melie stále to isté a argumentuje štýlom "v stredoveku mali všetko drevo lepšie" alebo "Joe Gibbs natiahne 180lb a Joe Gibbs tamto..." a stále dookola a dookola ako keby dúfal, že opakovaná lož sa stane pravdou, tak áno, to už ma celkom vytáča, sorry :| .
A čo sa týka Šimona, má 100 príspevkov, nič rozumné som v nich nečítal... Kúpil si jeden luk a spravil jednu sadu šípov... Príde sem po roku, začne písať aký je Sherman skvelý a ako som ja nič neurobil a ako by som robil luky iba za peniaze... Ako by vôbec niečo o tom vedel. Predávam luky, myslím, za dobré ceny, tak 2-3-krát lacnejšie ako tí jeho "velikáni". Asi si ma pomýlil z Heinzom, ktorý robí luky zo živého tisu za 8 dní a pod. zverstvá... Alebo má komplex, že som mu luk, ktorý odo mňa kedysi chcel nespravil. A vlastne ani tie tyčky čo chcel nie... A tiež vie čo som spravil pre koho. Asi si nevšimol, že som už niekoľko razy venoval ZADARMO ceny na Medlánky, na Beckov, Tematín... Aj teraz robím ceny na Medlánky (máte sa na čo tešiť ;) ). Nečudujem sa, buď skončil posledný alebo tam vôbec nebol... A tiež aké predvádzačky som kde robil. Raz som robil strelnicu s otcom zadarmo, len tak pre ľudí až si to skúsia... Tiež už dávno pre jedno učilište... Ale on to vie lepšie. Takže Kašo, ja ho mám v ****, keby nenapísal ja tiež nie. Nech radšej stalkuje angličanov na fejkbooku... :salute:
Už ma to fakt nebaví riešiť. Nech si to prečíta i Heinzov papagáj a Lasky to môže potom celé zmazať. Nič prínosné tu nie je.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Avatar uživatele
gwynbleidd
Sponzor Brodce
Příspěvky: 138
Registrován: 03 Říj 2015, 15:07

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od gwynbleidd »

Davide davide, myslel som, že z toho vyrastieš ale myslím si, že je to marné.

Nevieš vôbec diskutovať na úrovní, nechápem ako ťa môžu trpieť v tej škole pretože to čo tu predvádzaš je arogancia najvyššieho merítka. Ako napísať Kašovi "empty head argumentation" a potom to rýchlo smazať tak to si môžeš dovoliť len ty. Ešte chápem keď útočíš na mňa ja som tu 3-4 roky ale Kaša tu je od nuly ešte nebol ani Brodec a bol tu len Pája, Jarda a Kaša a Drak. Tvoja arogancia dospela takého merítka, že si ODMIETOL CENU z medlánok, pretože ju spravil Honzík. A to je fakt fakt detiské a pod tvoju úroveň ale mňa už nič neprekvapí.

Ty tu stale dookola argumentuješ Heinzom čo bolo pred 2 rokmi? Mimo to už luky myslím nerobí. Už som to vravel na medlánkach Pájovi a ľudom čo boli pri tom. Ano bol som z Heinza unesený, páčil sa mi jeho odlišný prístup, robil tie luky inak, robil ich kratšie pretože si to mohol dovoliť (alpský tis je odolnejší v tlaku a vydrží viac ako flatland tis a to potvrdí Joe, Mark, Alastair, Guido a ďalší čo robia luky alebo robili z aplského tisu, druhá vec je samozrejme trvanlivosť toho luku ale samozrejme je to stale drevo a moze byt aj alpsky tis naprd a gumak). Písali sme si s Heinzom o mnoho veciach. Mne nepísal o tom, že tie luky robí ešte z mokrého tisu ako mi to povedal Pája a keď mi to povedal Pája tak mu verím. Jednoducho má odlišný postup výroby luku a povedzme s odstupom času a toho čo som si medzitým študoval v knížkach (robím aj preklad sem pre ľudí, ktorí nevedia dobre anglicky) tak si nemyslím, že je to z hľadiska hlavne trvanlivosti luku správny postup ale tak to delá on. Jeho tiler je iný teda čo som videl jeho posledné luky tak ho má podobný ako ho robil Polleti tyv. má tuhý stred a pracujú len ramená a taký tiler by nemal byť ale mal by byť taký ako ho robíš ty a ďaľší chalani. NIKDY som nepovedal, že robíš zle luky a to ti potvrdí aj Drak s ktorým som si o tvojich lukoch písal. Celá táto groteska je vlastne o tom, že som povedal, že alpský tis je kvalitnejší ako flatland tis všeobecne, že je z neho možné spraviť luk stejnej libráže v porovnaní s flatland tisom ale menšími rozmeri a to je jeden z argumentov overených empiricky mnohými lukármi z anglicka, že luky na MR neboli určite 100-110 librové ako tvrdíš ty. A zároveň nie je pravda, že pol palcové tyčky sú výmysel modernej doby. Tak do riti jak to môže byť výmysel keď sa našli v tom vraku?! Alebo to si vlastne podľa teba vymysleli? Jarda bol s Chrisom Boytonom utoho keď tie luky naťahovali a mali ich v rukách a keď povie Jarda alebo Joe, že priemer bol 160 liber tak tomu verím a beriem to ako axiómu. Ty pokiaľ nedáš reálny argument, že tie luky NEBOLI 160 a viac tak si myslím, že to ostane tak, že budú dve skupiny ľudí: Tí, ktorí sa prikľaňajú k tomu čo hovoria angličania a Jarda a to čo hovoríš ty. Ja sa prikláňam k angličanom a jardovi. Ty ignoruješ aj antropologické nálezy. 100-110 librový luk neprestrelí z väčšej vzdialenosti zbroj ani len cca 1,5 mm tlustú (plus podtym prosivka a kruzky) takže 100 librove luky by boli neefektivne a keby tie luky nefungovali tak by sa pocas 100 lete valky nevyvijali nove typy hrotov, nezacali by sa tie hroty uhlikovat...naco by to robili keby to nefungovalo. Ano prevazna cas vojakov asi nemala platy pretoze to nebolo zrovna levne ale prosivka a natym napr. cuirl boulli je relativne dost silna kombinacia a 100 librovy luk to neprestreli za kazdych podmienok ako napríklad 160 librovy luk, ktory to prestreli s prehladom (a so spravnym typom hrotu). Ale dost nejdem sa s tebou hadat. Maj svoj nazor na 100 librove luky.

Mna udivuje ako ziarlis na Shermana, Joea a dalsich. O nich sa hovori, o nich sa pise v knizkach. Maju vysledky, Sherman si dava tu pracu a skuma minulost, navstevuje pravidelne MR Trust, ma snimi dobre vztahy, ma uverejnenu studiu na EWBS o Verdrigris compound, pracuje na FULLTIME ako fletcher a arrowsmith, jeho sipy kupuju ludia ako Ian Coote napríklad co si myslím, že tomu rozumie a neda si spravit luk/sipy do niekoho kto to nevie a napisat o niekom, že robi luky z pochybneho dreva a zhodit ho vlastne tym tak to mozes len ty.

Takže teraz oficiálne sa vyjadrím áno, nemal som pravdu ohľadom Heinza, že robí luky správne, beriem späť. Ale v ničom inom sa ti nebudem ospravdelňovať pretože prakticky ak nerátam toho heinza tak som do ničoho nevŕtal a to, že verím tomu, že luky na MR boli priemer 160 tak k tejto teórii sa prikláňa 90 percent angličanov a tu z brodca dosť ľudí. Dufam, ze raz vyrasties a zacnes tu pisat trocha s uctou a nie, že tu budes pisat niekomu o tom, ze ma prazdnu hlavu a striela z luku ked ty si bol este na zakladnej skole.

A este sa ti ospravedlnujem za toto:
Čo si ty David spravil pre ostatných
Tu som sa spraval presne ako ty a nechal som sa uniest ako maly, rozmazleny fracek.

A luk som od teba myslím nechcel nikdy, chcel som tycky ale nedodal si im ich nevadi, zohnal som si tycky od inych, ked budem mat prostory zacnem si ich delat sam to iste aj luky len nato nemam teraz priestory ale pracuje sa natom aby som tu len nepisal podla teba sracky ale aj ukazal vysledky. Udivuje ma, ze vies kolko som ja spravil sipov :D a iste aj vies kolko som si usil veci sam pre seba, spravil natepniky, taby atd. myslim si, že vies o tom kulove a nemam potrebu sem vsetko uverejnovat.


lasky napsal:
01 Zář 2019, 18:25
nieje problem aby si nam dodal ty kvalitne tycky.. alebo luky.. za peniaze.. len idiot robi zadarmo.. predstav sa ludom, ktory ta nepoznaju a povedz nam co si spravil ty.
Klidne, je to topol z anglicka od Bena Perkinsa tycka stoji ale 3,5 libry kus 1/2"...takze to nie je levne ale ja tuha, mam z neho liveraky spravene, jedne ma 63,9 a druhy 64,7. Budem od neho asi brat nejake znova plus planujem ist k nemu na workshop tak to mozno spojim.
"A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!"
- The Song of the Bosonian Archers
Avatar uživatele
dav1dMldc
Příspěvky: 898
Registrován: 16 Kvě 2010, 19:44

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od dav1dMldc »

Šimone, Šimone, myslel som, že sa niečo naučíš a dostaneš rozum, ale myslím si, že je to marné.

Diskutujem normálne, ale ano, už ma nebaví stále počúvať argumenty typu "empty head argumentation". Napísal som to na uvedený argument, nie na Kašu priamo... nepochopil si, nečudujem sa... Ak sa ti nepáči, že vyžadujem logické zdôvodnenie tvrdení a nie len "Joe Gibbs hento a Sherman tamto", prosím, prečítaj si vlákno "Čtete jako prví" od Hawkwinda. Porušuješ asi všetko čo tam je uvedené... čudujem sa že ti nikto nedal ešte ban. Iba trolíš bez toho aby si niečo ukázal...
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
...že luky na MR neboli určite 100-110 librové ako tvrdíš ty.
Tvrdí to Kooi na základe modelovania MR lukov. Prečítaj si najprv niečo...
Pozri sa prosím do galérie a napíš, čo je na posledných... vlastne všetkých lukoch z tisu špatne, keď tak vychádzajú alebo vychádzajú menej, často na 90lb...máš tam aj alpský tis...
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
A zároveň nie je pravda, že pol palcové tyčky sú výmysel modernej doby. Tak do riti jak to môže byť výmysel keď sa našli v tom vraku?!
To som niekedy tvrdil? Prosím, zamysli sa ešte raz, nejak ti to nejde...
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
...a keď povie Jarda alebo Joe...beriem to ako axiómu.
To hovorí za všetko...
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
A luk som od teba myslím nechcel nikdy...
Niekde v maily by som to možno ešte vyhrabal... A vyhrabal:

Edit: Šimon mi napísal (okrem iného):
"Chcel by som sa spytat informacne, ako dlho by trvala vyroba luku pre mna. Ci to nechas az na jar/leto pretoze Lasky spominal, ze mas skolu tak neviem ako alebo ak nemas nejaky volny luk na predaj."
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
Mna udivuje ako ziarlis na Shermana, Joea a dalsich.
:lol: :lol: :lol: ...dobre som sa pobavil. Opäť si nepochopil... nečudujem sa...
Ja proti nim nič nemám. Dával som sem nedávno video od Gibbsa ako natiahol 220lb. Asi by som to sem nedával keby niečo proti nemu mám...

Lasky, prosím, zmaž túto nezmyselnú debatu.
Naposledy upravil(a) dav1dMldc dne 02 Zář 2019, 13:10, celkem upraveno 1 x.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Avatar uživatele
earendil
Příspěvky: 401
Registrován: 18 Říj 2014, 20:18

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od earendil »

Davide ty luky ti nevychází protože nemáš dost víry! :badgrin:

Obrázek
Avatar uživatele
gwynbleidd
Sponzor Brodce
Příspěvky: 138
Registrován: 03 Říj 2015, 15:07

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od gwynbleidd »

dav1dMldc napsal:
02 Zář 2019, 12:22
Šimone, Šimone, myslel som, že sa niečo naučíš a dostaneš rozum, ale myslím si, že je to marné...
Ja som za seba napisal svoje, viac nemam k tomu co povedat. Co sa tyka Heinza som napisal, ze som nemal pravdu a nic ine som tu okrem toho nepisal, ze by som tvrdil nieco co netvrdi niekto iny. Ohladom tych lukov z MR ti tu nebudem predsa kopirovat to co k tomu napisal napr. Kasa alebo Jarda alebo Joe.

Namiesto toho aby si napisal ok bol som arogantny a budem sa snazit nebyt tak opet to nalicis len aby si mal ty zas pravdu a keby si to nemyslel s tou empty head argumentation tak ako som to pochopil ja tak to nezmazes ale upravis ale to je jedno.

Ja som ta nikdy nenazval hlupakom ani som ta neposlal do pi** ako si mam poslal ty ci uz priamo alebo nepriamo. Ja niesom ten kto tu je arogantny ale ty a nikoho som zatial z brodca nevystval svojou aroganciou.

Vidis a ten udajny luk som zabudol vtedy som si myslel, ze si slusny clovek ale podla toho co tu predvadzas a ako ma zhadzujes pred ostatnymi nie si a luk by som od teba si nekupil nie preto, ze by bol spatny robis pekne a funkcne luky resp. luky ktore dlho vydrzia strielat ale z principu a myslim si, ze by ho takej nule ako som ja ani neurobil takze je to jedno aj tak.

Maj pekny den. Nebudem sa uz s tebou hadat ani nic podobne.
"A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!"
- The Song of the Bosonian Archers
Avatar uživatele
lasky
Příspěvky: 1251
Registrován: 24 Črv 2009, 21:57
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od lasky »

,myslel som si ze gwynbleid je niekto iny, ale aj tak
si nepovedal co spravil zadarmo. A ani som to nepocul od nikoho ineho, A wil nerobi lukara na plny pracovny uvazok ani kovaca hrotov. Ale mozno som tomu dobre neporozumel
a v anglickych vyrazoch bolo ze hrava v baroch lebo moja anglictina je zla, za predvadzacky berie peniaze, a svojim vynalezom trubkoveho tudoru spravil velmi zle meno hrotom na sipy. :D
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Avatar uživatele
gwynbleidd
Sponzor Brodce
Příspěvky: 138
Registrován: 03 Říj 2015, 15:07

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od gwynbleidd »

lasky napsal:
03 Zář 2019, 07:36
,myslel som si ze gwynbleid je niekto iny, ale aj tak
si nepovedal co spravil zadarmo. A ani som to nepocul od nikoho ineho, A wil nerobi lukara na plny pracovny uvazok ani kovaca hrotov. Ale mozno som tomu dobre neporozumel
a v anglickych vyrazoch bolo ze hrava v baroch lebo moja anglictina je zla, za predvadzacky berie peniaze, a svojim vynalezom trubkoveho tudoru spravil velmi zle meno hrotom na sipy. :D
No tak tam prave vravel ten Tod, ze sa Will zivi na fulltime ako sipar a ani sa nedivim, ked berie za 6 sipov 150 liber :))) Tam v UK to funguje inak jak tu tu spravis niekomu sip a chces zanho 250 kc a to je drahe, ked je hrot stoji 3-20 eur zalezi aky a od koho. No udajne si za to video nedali zaplatit vobec. V diskusii ktora prebieha na facebooku k tomu vide vravel, ze si sipy mali cenu 700 liber asi myslel aj predajnu cenu jeho hrotov s tym, ta zbroj udajne stala 1000 liber.

Riesi sa tam aktualne k tej zbroji, ze udajne nie je vykovana tak jak tam bolo opisane tzv. hlavne znizeny obsah uhliku s cielom sa priblizit nalezu ale ze je to normalne vykovana zbroj z modernej ocele. Tak isto sa tam riesi aj to jak su urobene tie hroty, pouzite drevo na sipy atd. no budem to sledovat dost ma to zaujima pretoze as do toho obul prave Ian Coote a ten o autenticite toho videa pochybuje tak si snim otom pisem no zaujimave teorie.
"A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!"
- The Song of the Bosonian Archers
Avatar uživatele
earendil
Příspěvky: 401
Registrován: 18 Říj 2014, 20:18

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od earendil »

:roll:
Avatar uživatele
lasky
Příspěvky: 1251
Registrován: 24 Črv 2009, 21:57
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od lasky »

Ja uz nerozumiem, nikomu a nicomu.. ale fakt. Ked sa dostanem k pc niekedy v jeseni a zime tak to tu upracem teraz mam vela prace.
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Avatar uživatele
Kaša
Příspěvky: 1694
Registrován: 08 Srp 2008, 01:19

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od Kaša »

dav1dMldc napsal:
01 Zář 2019, 20:25
Kaša napsal:
01 Zář 2019, 18:46
. a není to jen na Šimona, je to na všechny kteří s ním nesouhlasí.
To si myslíš...
Už ma to fakt nebaví riešiť. Nech si to prečíta i Heinzov papagáj a Lasky to môže potom celé zmazať. Nič prínosné tu nie je.
Očividně tobě není Šimon sympatický, ale blicí smajlíky a jiné urážky si můžeš nechat. Není to vhodné do veřejné diskuze.
Avatar uživatele
Kaša
Příspěvky: 1694
Registrován: 08 Srp 2008, 01:19

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od Kaša »

dav1dMldc napsal:
02 Zář 2019, 12:22
gwynbleidd napsal:
02 Zář 2019, 10:38
...že luky na MR neboli určite 100-110 librové ako tvrdíš ty.
Tvrdí to Kooi na základe modelovania MR lukov. Prečítaj si najprv niečo...
Pozri sa prosím do galérie a napíš, čo je na posledných... vlastne všetkých lukoch z tisu špatne, keď tak vychádzajú alebo vychádzajú menej, často na 90lb...máš tam aj alpský tis...
V knize Weapons of Warre je několik tvrzení na "průměrnou" sílu těch luků. Jedna udává 110lb, další 150-160lb, a další 130lb, a další 132-165lb.
Tvrzení Joa ale o průměrném lluku MR o síle 160lb se mi nezdá, viděl bych to trochu níž ...
Avatar uživatele
dav1dMldc
Příspěvky: 898
Registrován: 16 Kvě 2010, 19:44

Re: Sem tam nějaký dokument, či článek, kniha

Příspěvek od dav1dMldc »

earendil napsal:
02 Zář 2019, 12:42
Davide ty luky ti nevychází protože nemáš dost víry! :badgrin:
:D Ano, to je moja chyba, priznávam...
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů