Kandidáti do pranýře

odstrašující případy, nevídané události...
Petr Tallowitz

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Petr Tallowitz »

vechio napsal:
Petr Tallowitz napsal:A kterej má tady být ten elf http://vechio.rajce.idnes.cz/Bitva_Modr ... 0/#011.jpg ? Snad nemyslíš našeho uherského Hatalmáse v šupinovce, nebo jo?
Ano. Připomínal elfa. Zde stopro platí přísloví: Kdo leze mezi otruby přichází svini pod zuby.
To že máš mezery ve vzdělání tě neomlouvá, zalez za roh a nafackuj si. Hatalmásova zbroj KM splnuje a ostatní vybavení taky. To pořekadlo nějak pokulhává, na těch fotkách jsem nenašel ani sebe, ani Bavora s jeho lidma, ani Schpernacka, a že jsme tam byli všici :banan:
Na mě to neházejte, já tam vůbec nebyl.
kure
Místo/Bydliště: Brno, občas Třinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Jan Zadubsky napsal:Budto necemu nerozumim a nebo kdyz dva delaji totez neni to totez. (omlovam se Jindrichovi ze jsem ho vyuzil)
http://www.youtube.com/watch?v=cTg0Oc0m ... re=related
http://lightswords.cz/pages/vyroba/kova ... lavice.php
Tak ve výsledku obojí vypadá uvěřitelně. Mně by strojově vyráběné meče nevadily pokud by byly za solidní cenu a měly správné tvary.
vechio

Příspěvek od vechio »

Petr Tallowitz napsal: To že máš mezery ve vzdělání tě neomlouvá, zalez za roh a nafackuj si. Hatalmásova zbroj KM splnuje a ostatní vybavení taky. To pořekadlo nějak pokulhává, na těch fotkách jsem nenašel ani sebe, ani Bavora s jeho lidma, ani Schpernacka, a že jsme tam byli všici :banan:
Já se rád poučím.. myslím že tu dotyčný člověk připomínající elfa už tu byl probírán. Někde na nějaké společné fotce. Ale nerozumím co se rozčilujete kvůli tomu, že napíšu že ten člověk připomíná elfa. Netvrdím, že je to elf jako ten lesní co ho tam mám v plné kráse. A proto ona věta moudrého Lumíra platí. Bohužel byl na špatném místě ve špatný čas.
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Maršálek
Místo/Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

vechio: ono je otázkou, jak již nadhodil Petr Tallowitz, nakolik se ve zbrojích orientuješ. Onen elf má slušnou uherskou zbroj, která třeba našemu nenáročnému projektu Hradeckého dvora stačí. Ale to je dáno i tím, že my jsme si mimo jiné nastudovali přemyslovskou říši naší doby a dohledali stálé styky (přátelské i nepřátelské) se zeměmi svatoštěpánské koruny ve 14. st. tak se celkem snadno našlo několik zajímavých dokladů o uherských ozbrojencích ve službách českých a moravských pánů.

pro neznalé:
1301-1306 Václav III. je králem uherským jako Ladislav V. (formálně se vzdává uherské koruny na přelomu 1305/1306 ve prospěch svého bratrance bavorského vévody Štěpána).
1304 velká uherská kampaň, během které táhne Václav II. na pomoc svému synovi, pro neudržitelnost situace se oba králové vracejí do Čech a Václava III. doprovází i část drobných uherských pánů, kteří jsou příliš svázáni s přemyslovskou politikou a tak nemohou v zemi zůstat
1316 konflikt Jana Lucemburského s Matůšem Čákem Trenčianským (boje v Horních Uhrách, po kterých se s Janem opět vracejí do Čech vyhnaní straníci českého krále)

P.S. ale můžeme samozřejmě při "rekonstrukci" dobové společnosti ignorovat písemné doklady o pobytu cizinců a jejich službě u nás, učiní to tak romanizovanou a etnicky čistou společnost, která nemá žádné sousedy a žije v naprostí izolaci
Siegfried
Chaos
Chaos

Příspěvek od Siegfried »

Celkem mi uniká co se tu řeší. Modřice jsou celkem hrozný, o tom není sporu. Já bych tam nejel. Ale v okolí kde se to děje, toho moc není a vzhledem k tomu, že VS vojenství je poměrně kontaktní sport, mohou si jeho příznivci celkem slušně zabouchat na jakékoliv akci, takže se klukům nedivím, že tam jezděj... ostatěn já nikdy na socializaci formou příkladu nerezignoval.
A otřesná Carpe diem datace: "Středověká bitva - gotika (celé období)" bez lokalizace evidentně připouští i samuraje a válečníky kmene Zulu patřičného roku :)
Takže mi trochu uniklo co se tu řeší :) Uhersko nedělám, ale vždy jsme měl za to že šupinkovky tam byly... mno otázka je jaké konstrukce, v tom jsem se nikdy nešťoural.

Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
von Spernak
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von Spernak »

vechio: Ano, Laďa už zde byl jednou propírán (viewtopic.php?f=26&t=621&start=285) a tehdy zcela oprávněně. Od té doby už si opravdu dává pozor, aby se podobných zhovadilostí vyvaroval a tentokrát se ho musím zastat. To, že ti připomínal elfa bylo způsobeno patrně jeho štíhlou souměrnou postavou, ladnými pohyby a bujnou kšticí dlouhých rozevlátých vlasů. Jinak ale opravdu nemůze za to, že si jeho zbroj vybrali (bez jeho vědomí) tvůrci Warhammeru , Pána prstenů atd... jako inspiraci pro bojové odění elfů. Sám jsem se tomu velice divil, jelikož elfové, pokud se nepletu, by se podle zavedených konvencí měli vyskytovat v lehkých zbrojích - a kroužková košile zesílená šupinovkou je těžká jak sfiňa. Co se týče konstrukce vlastní zbroje, tam už si tak jistej, ale celkový vzhled by měl v rámci KM odpovídat.
"Jáho propíchnu. Je to rychlé a stavovské!"
alistaire
SHŠ: Regiment Mortaigne

Příspěvek od alistaire »

přísloví o svini a otrubách v tomto případě přesně sedí. Jedná se o klasické přísloví, netřeba v tom hledat urážku

Kdo jde účinkovat na akci této úrovně, holt musí počítat s tím že bude tímto metrem posuzován. Zejména, pokud má exotičtější specializované vybavení, které vyžaduje vysvětlování.

Spíš jde o to, jestli ty Modřice byly dobrá historická akce, špatná historická akce, nebo jestli to vůbec byla historická akce? Já když jsem zkouknul ty fotky, tak jako bych se přenes do roku 1994...
Co řeknu, to sedí...
Nerad bych seděl za to, co řeknu.

http://www.mortaigne.com Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Obrázek
http://tricitka.brodec.org Diskusní fórum pro zájemce o třicetiletou válku
von Spernak
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von Spernak »

Souhlasím.
Souhlasím.
Souhlasím. Bohužel bitvy na Moravě se obecně vyznačují takovým stupněm zakeckaření, že Modřice jsou jednou z těch lepších. Na druhou stranu se i u nás poměry zlepšují a s přihlédnutím k tomu, že to máme "skoro za barákem" tam pravidelně jezdíme kázat pravé evangelium koukatelnosti. Faktem ale zůstává, že mnoho z nich jsou nenapravitelní pohané a mě už pomalu docházejí jemné košile.
"Jáho propíchnu. Je to rychlé a stavovské!"
vechio

Příspěvek od vechio »

von Spernak napsal:vechio: Ano, Laďa už zde byl jednou propírán (viewtopic.php?f=26&t=621&start=285) a tehdy zcela oprávněně. Od té doby už si opravdu dává pozor, aby se podobných zhovadilostí vyvaroval a tentokrát se ho musím zastat. To, že ti připomínal elfa bylo způsobeno patrně jeho štíhlou souměrnou postavou, ladnými pohyby a bujnou kšticí dlouhých rozevlátých vlasů. Jinak ale opravdu nemůze za to, že si jeho zbroj vybrali (bez jeho vědomí) tvůrci Warhammeru , Pána prstenů atd... jako inspiraci pro bojové odění elfů. Sám jsem se tomu velice divil, jelikož elfové, pokud se nepletu, by se podle zavedených konvencí měli vyskytovat v lehkých zbrojích - a kroužková košile zesílená šupinovkou je těžká jak sfiňa. Co se týče konstrukce vlastní zbroje, tam už si tak jistej, ale celkový vzhled by měl v rámci KM odpovídat.
Ty jsi opravdu neznalý v těchto končinách.. :roll: high elfové samozřejmě používají mitrilové zbroje, které jsou v podstatě lehké jak peříčko. A taky díky tomuhle jsou navzdory své subtilní postavě velmi rychlí a ne nadarmo maji ASF.(Pro neznalé: always strike first)
A pokud je to tak jak říkáš s tou inspirací pak ten maďar (neplést s uhry) patří ještě ke staré gardě šermířů, kteří začínali se šermem u nás.. Jen je mě divné jak se tvůrci Warhammeru dostali k nám za železnou oponu...a nebo že by nějaká špionáž? A pak, že jsme v té době měli jenom to sklo na export..
:lol:
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
alistaire

Příspěvek od alistaire »

von Spernak napsal:... Bohužel bitvy na Moravě se obecně vyznačují takovým stupněm zakeckaření, že Modřice jsou jednou z těch lepších...
Tyjo fakt jo? :salute: tak to je teda brutál, bože můj... já na "gotické bitvě" na Moravě, pravda nebyl deset let. Ale to co jsem viděl na fotkách (fakt je že to asi byl výběr z hroznů, možná že i z bobulí :drunken: ) bylo jak před patnácti lety... tragédie historie Uáááá :violent1:
Co řeknu, to sedí...

http://www.mortaigne.com Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Obrázek
Siegfried
Chaos
Chaos

Příspěvek od Siegfried »

Pokud se něco jemnuje "Gotická bitva" musí to z podstaty věci vypadat takhle blbě. Tam není co vymýšlet... Je to asi podobně ďábelké jako kdybss u vás udělal "mušketýrskou bitvu" ve smyslu více kordů, víc mušketýr. A nároky na kostým ve stylu Kolín :)

Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
alistaire

Příspěvek od alistaire »

no, i takové bitvy se ve třicítce dějí... stylem : " vítáme všechny halapartny, bubny, prapory, i pro vesničany (rozuměj lidi v pseudogotické košili, buznáčích, kápi) se role najde." V pozdějších obdobích naštěstí tolik nee.

Spíš mě zarazila informace, že se jedná o "lepší" z bitev na Moravě... :violent1: uááááááá :violent1: to že by se za 15 - 20 let nic moc nezměnilo ? :evil:

A pak také tvrzení organizátora, že předkládá čistý pohled na historii, který si nenechá kalit od rejpalů...
Co řeknu, to sedí...

Obrázek
Siegfried
Chaos
Chaos

Příspěvek od Siegfried »

O pohledu na historii lidí z Carpe Diem se asi nemá cenu moc bavit. Někde na Youtube jsou jejich kousky vidět live. Čistá conano kecckárna s občasným nakopnutím do zadku.

Czernozub

Příspěvek od Czernozub »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pěchota z přesvědčení.
Dorlas
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dorlas »

Vdaka....mám klávesnicu celú od kávy....

:D :D :D :D
"Never trust another reenactor."
Odpovědět

Vrátit se na “SSB pranýř”