Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Příspěvek od Pája1111 »

No dobrý Kaine! ;) Jen tu obšívku bych udělal jinak.... Když je z tenké kůže, je dobré ji zahnout krajem pod šev, aby udělala jakoby tunýlek a ten prošít, vypadá to potom lépe. Nebo je udělat ze silnější kůže a hrany zahladit. To se dělá tak, že si naředíš trošku disp. lepidla vodou, štětečkem to naneseš na ty kraje a hladkým dřívkem, nebo kostí vyleštíš....
Ale jinak se ti ten toulec moc povedl :thumbright:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Díky, s tím obšitím jsem si to uvědomil, hned jak jsem to dodělal. Původně jsem to chtěl totiž udělat jinak, přišít rubem a otočit dovnitř, takže by na tenké kůži nebyl šev. A prdnou ozdobný šev o půl cenťáku pod to. Jenže to by se při těchhle ohybech kroutilo jako blázen a vzadu by asi byla vidět ten přechod (tam bych to musel udělat naopak), tak jsem si řekl, že zvolím cestu nejmenšího odporu, možná jsem fakt nemusel...až budu dělat další, z hlazenky, tak je buď jen srazíma zaleštím, nebo olemuju líp.

Jinak ta voskovaná štípenka je zatím v pohodě. Je měkčí, dá se zmáčknout, ale vždycky se vrátí do původní polohy. Taková skořepinová konstrukce s tvarovou pamětí:-)
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Kaine, ještě jedna drobnost. Když už si s tím dáváš tu práci, dělej menší švy.... ;)
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Ehm...to vim...když se podíváš na ten spodek, tak tam jsou poloviční. Jen jsem měl obavu, že se ta tenká kůže trhne. Ok, tak to po Rogaru předělám:-)

A nebo líp, já nerad předělávám, tak ho možná raději prodám a udělám si nový:-) Jaká je cena takového toulce, co tu mám?
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Kaine, cenu si musíš stanovit sám.... To už tak chodí :D

Co se týká těch švů...Když je děláš malé, nemusíš tolik utahovat, tím pádem se ti kůže neprořízne.
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Jinak toulec se osvedcil, prezil celkem brutalni slejvak na strese od auta:-) A tim prezil myslim, ze sipum zmokly jen hroty. Takze az dodelam dekl, bude uplne v pohode...
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Jak je to s tím WB a sílou luků?
Četl jsem že to je 35#, ale Pája pořád píše 30#,tak jak tedy? Díky.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

35#, kuše 70#

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Nový luk, nové šípy !

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Drak
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Paráda Draku. Velice hezké, ale ten omot před brky je zbytečně dlouhý,ne?
Ještě bys mohl napsat materiál,váhu,tvar,atd.
K jakému luku to máš, na ten 130# habr?

A ještě když děláš ten zadní omot, já bych ho dal přímo pod zářez, tak moc
pod tím je tam skoro zbytečný.

Kaša
Drak
Dietolog
Dietolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Tohle jsou vymazlený kousky, proto tak dlouhá omotávka.

Materiál je borovice, váha bude 65gramů ( vážil jsem pouze týbla), průměr 10mm.

Jsou dělané na ten svídový luk.

Ten omot pod drážkou zakrývá začátek rohové destičky. Jinak bych to dělal těsně pod.
Drak
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Moc pěkný Draku.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Kde je rohovinová destička? Na zpevnění napříč přes drážku? A čím je barvené to peří? (Za předpokladu, že není z papouška...)
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Kaine, vždyť tam je rohovina.... Peří je koupené už nabarvené....
Drak
Dietolog
Dietolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Ano Kaine, napříč přes drážku :) .
Drak
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”