Kandidáti do pranýře
Re: Kandidáti do pranýře
V roháté přilbě je Palcátník, kromě ní má i celkem ucházejícího pěšáka v klobouku a nějakém plátovém kabátci či brigantýně, ale tuhle fantasy obludnost tahá zbytečně často. Obecně jezdí s Vyšehradskejma a Českou korouhví, a ty za moc nestojej až na pár vyjimek, takže nevím s kým si ho viděl, ale Vyšehadský okapoví rytíři jsou docela pověstní... Na druhou stranu už taky začínaj měnit věci. A Václav s Robinem mají už slušné věci na konec 15.stol. (byli s dělem na Zbirohu)
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
Mno- pokud toto nosil nějaký král tak to mušel bejt pěknej vůl! Soudě podle řetězu.
http://www.aukro.cz/item1218600870_ryti ... i_mec.html
http://www.aukro.cz/item1218600870_ryti ... i_mec.html
Nemám to ve zvyku,ale musím. Tento odkaz přišel klukovi od nás kdybychom potřebovali pomoci,tak se můžeme obrátit http://kopaja.webnode.cz/ Málem jsem uronil slzu dojetím nebo vzteky,protože mě tady všichni kecají a ono je to takhle správně?
- Bilajz
- SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
- Místo/Bydliště: Brno
hmmm, zajimavy je, ze v odkazech ma jak kostym.cz, tak myschwerka, tak dokonce i brodec. takze se ptam PROC? 
Jo Václav s robinem maj slušný věci, ale Dejvis podle mně taky, a Adam má dle mýho názoru slušnej civil i když ta jeho zbroj je trošku zvláštní.Siegfried napsal: A Václav s Robinem mají už slušné věci na konec 15.stol. (byli s dělem na Zbirohu)
Já teda patnáctce nerozumim Dělám konec 14týho a ani tam bych se za odborníka nepovažoval.
Mimochodem já vypadám takhle:
http://1381-1424.hys.cz/viewtopic.php?f=26&t=66
Zbraň není argument, ten kdo s ní umí, argumenty nepotřebuje!
Nesmát se a pokorně šířit osvětu, nic není ztraceno. Když si vzpomenu jak jsem vypadal ve svých 15ti... a pak 16ti... 17ti... no a netrvalo to ani dalších 15 let a odložil jsem kozačky a onuce do propadliště dějin. Bojím se že tady bude největší zlo ze strany skupiny Convictus. Na druhou stranu, když jsem se díval na jejich stránky tak zas nevypadaj že by úplně postrádali mozek, nejvíce mě přesvědčilo toto v sekci vystoupení:Malej napsal:Nemám to ve zvyku,ale musím. Tento odkaz přišel klukovi od nás kdybychom potřebovali pomoci,tak se můžeme obrátit http://kopaja.webnode.cz/ Málem jsem uronil slzu dojetím nebo vzteky,protože mě tady všichni kecají a ono je to takhle správně?
"Děkujeme všem za zájem o naše vystoupení,
ale řekli jsme si,že tento rok dáme raději dohromady pořádné vystoupení,než vystupovat s narychlo připravenými souboji,scénkami a ohnivou šou.
Proto nás tento rok uvidíte jen na bitvách,abychom Vám to příští rok mohli vynahradit při představeních."
Sebekritické myšlení není v keckoidních skupinách zas tak běžný jev, tak doufám že z nich nebude za rok další zapřísáhlý nepřítel arogantních LH fašos, ale třeba za dva roky skupina kterou potkáme třeba na tom Zbirohu.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
nechci ti brát iluze, ale Davis je SentimentMiroslav napsal:Siegfried napsal: ...ale Dejvis podle mně taky...
bezprizorní a všudypřítomná, rustikálně upřímná
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Už sme si to s Dejvisem vysvětlili, ale děkuji za upozornění.Spakona napsal:
nechci ti brát iluze, ale Davis je Sentiment
Mimochodem já vypadám takhle:
Lazar napsal:Nesmát se a pokorně šířit osvětu, nic není ztraceno. Když si vzpomenu jak jsem vypadal ve svých 15ti... a pak 16ti... 17ti... no a netrvalo to ani dalších 15 let a odložil jsem kozačky a onuce do propadliště dějin. Bojím se že tady bude největší zlo ze strany skupiny Convictus. Na druhou stranu, když jsem se díval na jejich stránky tak zas nevypadaj že by úplně postrádali mozek, nejvíce mě přesvědčilo toto v sekci vystoupení:Malej napsal:Nemám to ve zvyku,ale musím. Tento odkaz přišel klukovi od nás kdybychom potřebovali pomoci,tak se můžeme obrátit http://kopaja.webnode.cz/ Málem jsem uronil slzu dojetím nebo vzteky,protože mě tady všichni kecají a ono je to takhle správně?
"Děkujeme všem za zájem o naše vystoupení,
ale řekli jsme si,že tento rok dáme raději dohromady pořádné vystoupení,než vystupovat s narychlo připravenými souboji,scénkami a ohnivou šou.
Proto nás tento rok uvidíte jen na bitvách,abychom Vám to příští rok mohli vynahradit při představeních."
Sebekritické myšlení není v keckoidních skupinách zas tak běžný jev, tak doufám že z nich nebude za rok další zapřísáhlý nepřítel arogantních LH fašos, ale třeba za dva roky skupina kterou potkáme třeba na tom Zbirohu.
No vzhledem k tomu, že onen chlapec si tu zbroj co hrdě předvádí pořídil nedávno a to i přes to, že on i jeho předešlá skupina byli propráni na ČŠ, tak jsem k tomu, že by dostali rozum byl mírně skeptický. Pokud má v odkazech špeky jako Brodec, Kostým.cz atd. pak nechápu proč si z těchto zdrojů také něco nevezme.
Ale třeba se mýlím a dopadne to dobře.
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- SHŠ: Slánská rota
- Místo/Bydliště: Horšovský Týn
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, on tu má i své vlákno v salonu krásy s názvem Kopi . Jenže už asi ztratil zájem dělat věci pořádně , soudě podle toho co má na sobě a že tu byl naposledy někdy v červnu .
Ach jo.
Můj svět se zhroutil. Konec mého bezbřehého optimismu.
Můj svět se zhroutil. Konec mého bezbřehého optimismu.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
- Broďan
- Bůh cynismu

- Místo/Bydliště: Český Brod
- Kontaktovat uživatele:
Táborská setkání 2010
Husitské slavnosti v Táboře opět "nezklamaly", pokud se týče kostýmové úrovně většiny účinkujících.
Těžká jízda v typických šermířských zbrojích z konce 20. stol. a nezbytnými hrncovkami (resp. kbelcovkami?):

Bratr Žižka s doprovodem:

(na tyhle fotky odkazuji i když jsem je nefotil, snad nebudu popotahován ohledně autorských práv
)
... prostě klasika, "Táborky" nebudou nikdy jiné a jeli jsme tam stejně jen kvůli nové expozici v muzeu.
Zatím se podařilo zpřístupnit jen její menší část (3 sály), která vypadá velmi zdařile. Ve třetím sále, který je věnován husitskému válečnictví však čeká dosti nemilé překvapení
Jde o dokumentární film o používání střelných zbraní na obrazovce v zadní části místnosti. Je z produkce místní společnosti A.R.G.O. ...a nic víc bych už asi nemusel dodávat, že? Známe svoje pappenheimské
. Bohužel jsem v titulcích četl i jméno P. Klučiny.
Uvedu příklad nabíjení a střelby z hákovnice, který jsem shlédl 2x, protože jsem napoprvé nevěřil svým očím. Je to vlastně taková instruktáž, jak že ti husité nabíjeli a stříleli - ovšem v představě agentury A.R.G.O.: Takže husita šmátrá v tašvici a vyndavá kožený váček s prachem ledabyle zavázaný tkanicí (bezva šikovná a bezpečná prachovnice, takovou ještě neznám) a sype z něj trochu do své dlaně. Jde samozřejmě o Vesuvit LC s grafitovanými zrny, tak se ani moc nezamaže a nenapráší
. Pak tu hrstku nasype do hlavně a váček strčí zpátky do tašvice, ani ho nezavazuje. Vyndavá z tašvice kuli, trhá koudel a kouli obaluje koudelí (asi mu to přišlo jako dobrý nápad
). Strká ji do hlavně pomocí nabijáku, koudel vyčnívá z krátké hlavně. Opět vyndavá váček z tašvice a sype Vesuvit na zátravku, většinu rozsype kolem, protože z toho váčku to fakt moc nejde sypat. Pak do prachu píchá jehlou, aby snad zátravku pročistil??, to taky nechápu. Následně přijde druhý maník s doutnákem a s určitou námahou odpálí (nedrcený Vesuvit špatně chytá od doutnáku, to ale borci z A.R.G.O. neřeší ).
Fakt je to instruktážní film jak "z nosu". Doporučuji pro zasmání, údiv i pláč
.
Těžká jízda v typických šermířských zbrojích z konce 20. stol. a nezbytnými hrncovkami (resp. kbelcovkami?):

Bratr Žižka s doprovodem:

(na tyhle fotky odkazuji i když jsem je nefotil, snad nebudu popotahován ohledně autorských práv
... prostě klasika, "Táborky" nebudou nikdy jiné a jeli jsme tam stejně jen kvůli nové expozici v muzeu.
Zatím se podařilo zpřístupnit jen její menší část (3 sály), která vypadá velmi zdařile. Ve třetím sále, který je věnován husitskému válečnictví však čeká dosti nemilé překvapení
Uvedu příklad nabíjení a střelby z hákovnice, který jsem shlédl 2x, protože jsem napoprvé nevěřil svým očím. Je to vlastně taková instruktáž, jak že ti husité nabíjeli a stříleli - ovšem v představě agentury A.R.G.O.: Takže husita šmátrá v tašvici a vyndavá kožený váček s prachem ledabyle zavázaný tkanicí (bezva šikovná a bezpečná prachovnice, takovou ještě neznám) a sype z něj trochu do své dlaně. Jde samozřejmě o Vesuvit LC s grafitovanými zrny, tak se ani moc nezamaže a nenapráší
Fakt je to instruktážní film jak "z nosu". Doporučuji pro zasmání, údiv i pláč
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání způsobuje, že vidí věci jaké jsou, ne jaké by měly být.
- Madeleine
- SHŠ: Civitas Pragensis
- Místo/Bydliště: Praga.
Re: Táborská setkání 2010
Vy jste tam byli? Ale jako civilové, že? No, o tom dokumentu jsem slyšela od Mathiase, jak střílení nerozumím, tak jsem se u jeho /i Tvého/ vyprávění nasmála.Broďan napsal:Husitské slavnosti v Táboře opět "nezklamaly",
My šli do průvodu jako Ti nejhezčí Husiti široko daleko /no je to tak/ a bavili jsme se. Opravdu jo. Člověka už i pomalu načutává sledovat, co si ti lidi nevymyslí. To už není o keckařině, to jim muselo prostě dát práci takový kostýmy vymejšlet
Nicméně ti mužíčci na koních vypadají pro oko laické ještě docela /!/ ušle.
Omnia Vincit Amor
Na A.R.G.O. je nejvtipnější to, že Nůsek má pořád plná ústa toho jak by se chtěl přiblížit švícarské Companie of Saynt George. O realitě snad nemusím nic říkat...
Pěchota z přesvědčení.
- Broďan
- Bůh cynismu

- Místo/Bydliště: Český Brod
- Kontaktovat uživatele:
Byli jsme tam celkem neplánovaně na rodinném výletě. V kostýmu bych si takovouhle akci neužil a spíš bych si tam připadal trochu trapně. Jezdívali jsme tam v 90.-tých letech hlavně za účelem pařby. Těch slavností se účastní i spousta "civilistů", kteří si vypůjčí kostýmy a nesnaží se o nějakou historickou věrohodnost, takže není možné jen tak kritizovat všechny. Ti jezdci však už představují (nebo by měli představovat) jinou ligu. Bohužel se vůbec nenamáhali o nějakou rozumnou kombinaci součástí zbroje. Zřejmě nabrali nějaký šrot v Housově mlýně a sjednotili to hrncovkami. Příští rok to udělají zas, o tom nepochybuju
.
No, ještě by mohlo A.R.G.O. vydat příručku, kterak vypadali a bojovali husiti, rytíři, trolové, hobiti a jiné středověké bytosti. Myslím, že by tam došlo i na sedmihlavou saň, mušketu i Gatlingův kulomet. A Mgr. Klučina, CSc. by je za to ještě pochválil
.
No, ještě by mohlo A.R.G.O. vydat příručku, kterak vypadali a bojovali husiti, rytíři, trolové, hobiti a jiné středověké bytosti. Myslím, že by tam došlo i na sedmihlavou saň, mušketu i Gatlingův kulomet. A Mgr. Klučina, CSc. by je za to ještě pochválil
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání způsobuje, že vidí věci jaké jsou, ne jaké by měly být.