Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od cornus »

Na obrázku je nátah na 24´´ a je to fotené z blbého uhla.
Dnes to budem tilerovať, potom pridám fotky.
Jaro, máš obrázok toho luku? Google nič nenašiel.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Peter mrkni sem:

http://paleoplanet69529.yuku.com/topic/ ... -Same.html

Ted´když koukám na ten obrázek, tak to vypadá, že ten luk má nějaký zárodek "swan neck" madla rukojeti - což je něco co se našlo na luku z Meare Heath - a kde se taky tento zlomil (poté co výrobce prořezal asi 25 let backu v místě rukojeti aby dosáhl toho efektu.)

Jaro
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Dík Jaro, máš super prehľad, klobúk dolu.
To je presne ono čo som vyrobil. :D ďakujem za určenie. Musím ho teraz asi premenovať.
http://picasaweb.google.com/cornus2/Hol ... 6446970162
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Hned jak jsem se podíval na fotku, zamrazilo mě, jak jsem mohl napáchat takovou spoušť v tileru. Podle mého mám luk přesně naopak, než by měl být.... No, posuďte sami. I tak to dostřelilo šíp ( ve srovnání s tisovým LB 125#) a dobrých 15-20m dál. Šíp byl uzpůsoben k tomuto luku, ale váha byla pouhých 32gr.
Vystřelený šíp krásně svištěl a v podstatě není okem vidět, dokud nezačne padat....
Luk budu muset upravit, ten tiler je ostuda! :(

Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Pájo, nenech se splést, tiler na flatákách hodně klame. Předpokládám, že jsi nechal obě ramena stejně dlouhé tak jak to bylo navrhnuté?
Jinak, čím kratší flaták, tím víc pozitivního tileru a nakopnutí nocking pointu nahoru potřebuje. Pokud s tím chceš něco dělat, tak si zkus to natáhnout před velkým zrcadlem. Jak jsem tuhle postoval ten flaták, tak jsem zakrátil na něm spodní rameno o 1" a udělal offset jako na LB a byl jsem moc spokojenej s tím jak se to chová.
IMHO na tom tvém bych zkusil trochu proškrábnout horní rameno v první třetině od rukojeti, ale opatrnicky.

Zkus si udělat nějakej flight šíp k tomu luku. Malý brčka, třeba jen tak 8 mm vysoký s obroušenými dříky a ohobluj ho jako torpédo ke končíku a špičce, uvidíš co to dá. :D 300 Není nemožné s tímhle lukem.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Díky. JJ, obě ramena jsou stejně dlouhá.To horní rameno proškrábnu, přesně jak říkáš, ta první třetina zůstala tuhá, jako já na Malešově :?
Flight šíp si na ten luk určitě pořídím, můj odhad je tak cca 250m, že to dá, ale uvidíme ;)
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Prispôsob horné rameno spodnému a máš to dobré.
Nezkurvi náš spoločný projekt. :D
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Tak teď jsi mě rozesmál :D Neboj, nepokazím ti tvou část práce....
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Doplnil som parametre po testoch k Holmegaardu.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Tak jsem dneska oškrábnul ten akátový flat a jeví se to mnohem lépe. Akorát jsem si u zrcadla připadal jako debil, musel jsem klečet, abych tam ten luk dostal celý. Jak půjdu střílet, nafotím ho.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Peter, ten holmegaard dělá pěkné "bžoink" při výstřelu. Ta rychlost se mi zdá trochu slabá, obvykle střílí kolem 160-165 bez velkých cavyků. Správná spine a dobrá tětiva dělá nejspíš opravdu dost. Ono je to lazení nakonec ještě pomalu víc práce než ten luk jen zbušit, ale nikdo ten čas nechce platit ani prostředky. Kdo by nám dal dva dni pidlikání s různejma tětivama, brace a šípama - když ty lidi chtěj jenom střílet a většině to na hraní stačí jak to dostanou.
Heršvec, já mám problémy s tím, že lidi co maj moje luky dva roky se ještě nenaučili nastavit si dobře brace height. Chtít po nich lazení je něco jako wishfull thinking.

(Ghetto edit abych nežvanil tady zbytečně - ted´mě napadá, když už jsme se zaobírali i s Pájou nátepníkama a víc lide jsem dal střih, že to vypadá jako když středověký luky měly obecně dost nízkou brace, protože chrániče chrání přesně tak zápěstí, nikoli předloktí - zajímavý co?)
J.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Jaro, máš recht.
Ja si viem luk so šípom naladiť, niekoľko rokov som súťažil, ale načo by som to robil. Dám ho ďalej , nech sa stará nový maiteľ.
Tieto testy si robím pre vlastnú základnú informáciu.
S holmegaardom je babračka pri uberaní masy tuhých koncov. Robím to poprvé.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Jardo, je to tak že malý b.h. ti zvýší dostřel,
ale na malou vzdálenost víc rozkmitá šíp?
To by asi vysvětlovalo, proč to tehdy tak měli.

Kaša
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Imho ano, ale hraje tam víc faktorů. Např - když snížíš brace na tomtéž luku i 1", tak máš k dispozici o tolik větší power stroke a letí dál. Ale deflexe se zvětší. O kolik se zvětší závisí na tvaru arrowpass a také na šířce luku v tom místě.
Když se zvětší deflexe, je potřeba měkčí šíp, ten se víc chvěje a má větší odpor.
Ale pozor - u některých kombinací šířky arrowpass a tuhosti šípu se zvětšený powerstroke projeví tak, že ten šíp víc prohne (prostě na něj víc zatlačí), čímž zase posune záměrnou víc doprostředka, místo doleva - úplně antiintuitativně. Je nasnadě, že to je docela komplexní problém.
Je to celkem pozorovatelné u longbow o šířce kolem 40 mm a víc, kde ten šíp má větší deflexi a všechny ty věci se víc projevujou.

J.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

To je zaujímavé koľko môže mať tak jednoduchá vec, luk a šíp, komplexných problémov.
Čím hlbšie sa v tom rýpeš tým zložitejšie.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”