Standa mž
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- SHŠ: Slánská rota
- Místo/Bydliště: Horšovský Týn
- Kontaktovat uživatele:
Re: Standa mž
Mě se vcelku líbí ty druhá záda . Myslíš že by k nim šlo něco takového ???
- Přílohy
-
- K4.jpg (92.28 KiB) Zobrazeno 7011 x
jo,jo, myslím, že k tomu typu předku je to vhodná kombinace. Myslím, že záda č.2 je velmi dobrá volba)!Standa mž napsal:Mě se vcelku líbí ty druhá záda . Myslíš že by k nim šlo něco takového ???
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Dostal se mi do rukou tenhle obrázek . Nevíte někdo od kud to je ( muzeum , kniha ) . Tak nějak jsem se do toho zamiloval , takže to vypadá že i když jsem nechtěl hodně kanel tak je asi budu mít!
- Václav
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Obrázek je z Osprey - The Swiss at War. V popisku stojí, že kyrys je ze sbírek Schweizeriches Landesmuseum v Zürichu.
Datován je do roku 1480.
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Ha , já hlava děravá , já si říkal že jsem to někde viděl ! Jenže je tam napsáno že je to Milánská práce , typově mi to přijde až moc německé . Já potřebuji německo ,takže teď babo raď !!!
- Václav
- Kontaktovat uživatele:
Můj odhad je, že se jedná o severoitalskou produkci určenou na vývoz. Tedy vyrobenou v německém stylu s některými italskými prvky.
Stando, nehroť tak to dělení na německou a italskou práci. Ono to až tak žhavé nebude, pokud ti to k sobě esteticky ladí není problém... mixů se nosilo
A laciné dílny na pomezí je tak pravděpodobně i vyráběly. Jinak na Italii u téhle věci ukazuje např. linka spodního dílu předního plechu a vytažení jeho cípu. je to takové opticky typické 
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Hurá , to jsem chtěl slyšet (číst) . Takže jestli to dobře dopadne , tak asi pořídím tohle . Siegu , myslíš že to půjde k těm rukávům a klobouku ?
- LosPedros
- SHŠ: http://rytiri.com/
- Místo/Bydliště: Ostrava
To je samozřejmě naprostá pravda. Jen pro úplnost bych to tady "prcnul" v tršku lepší kvalitě i s popiskem.Václav napsal:Obrázek je z Osprey - The Swiss at War. V popisku stojí, že kyrys je ze sbírek Schweizeriches Landesmuseum v Zürichu.Datován je do roku 1480.

když už , tak už...
zde plechy v reálu (využil jsem toho, že je Zurich zapůjčil do Muzea v Bernu, kde mám určité kontakty.)
zde plechy v reálu (využil jsem toho, že je Zurich zapůjčil do Muzea v Bernu, kde mám určité kontakty.)
- Přílohy
-
- P1140079a.jpg (124.79 KiB) Zobrazeno 6642 x
- LosPedros
- SHŠ: http://rytiri.com/
- Místo/Bydliště: Ostrava
Tak to je nářezMojshe napsal:když už , tak už...
Každopádně, nemáš z toho muzea těch fotek povícero? A pokud ano, byl bys ochoten je s námi sdílet? Fotky originálů jsou poměrně vzácným zbožím.
fotek mám hafo, některé sdílet mohu, ale omlouvám se: jelikož fotím jako podklady pro výrobu, nenazdílím rovnou všechny, spíše vždy nějaké k danému tématu.LosPedros napsal:Každopádně, nemáš z toho muzea těch fotek povícero? A pokud ano, byl bys ochoten je s námi sdílet? Fotky originálů jsou poměrně vzácným zbožím.
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc !!! Myslím že když se to povede , tak mě to bude slušet !
- Václav
- Kontaktovat uživatele:
Mojshe: Hmm, pěkné! Docela by mě zajímal ten šalíř, co je zčásti vidět na té fotce. Zdá se, že je typově stejný, jako moje přilba. Mohl bych tě poprosit o fotku na které by byl vidět celý?