Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Příspěvek od cornus »

Neni jednoduchšie nechať brk rovný a nalepiť ho mierne šikmo?
Moje šípy lietajú pekne.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

PeZ napsal: Rozdíl v drsnosti povrchů nikdy nedá sílu, která by byla významnější než síla vzniklá ze vztlakového profilu, kterým je i prapor na brku..
Pezi to je obecně známý fakt, opakovaný i v mnoha lepších odborných publikacích. Samozřejmě že to tu sílu dá, proto se šípy s korektně nalepený brky točí i pokud jsou brky rovně.

Cornus - o tom se celou dobu bavíme, že to není tak dobré. Nedá se to vůbec s lepičkou která má helical clamp srovnat.

J.

----------------------- stř pro 23, 2009 4:09 pm ---------------------

Další plky laskavě pokračujte v drbárně, začíná to tu vypadat jako na lukostřelci.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

ObrázekObrázekObrázek
Celkem 24ks.
Tyčky smrkové a borové, 11/32", pro nátah 31,5" (od p. Kejvala).
Pera krocan, 6,5", omotávka hedvábím (tm. modrým, černým a tm. zeleným).
Hroty bodkin 13-18g (od Draka).
Končíky vyztužené rohovinou (40mm délka a tloušťka cca 2-3,5mm).
Povrchová úprava 3x lak.
Celková váha od 39,2 až do 50,2g, přičemž nejvíc jich je 44-46g (některé se liší třeba jen o 0,1g).

Ten toulec je hodně nepovedená nápodoba Pájova výrobku - je to z 4mm hověziny a tvaroval jsem to na 3x. Žádné zdobení ani povrchovou úpravu to nemá a ještě to potřebuje lepší řemen kolem pasu, ale vejde se do toho všech 24 kousků a dokonce ani nepropadávají švama ven.
Možná by stálo za to prodloužit ten toulec našitím proužku kůže, aby byly šípy schované celé.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
jiljovský
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiljovský »

Honza F.: Hodně divokej je ten přechod z dříku do hrotu dělanej na brusce. Chtělo by to trochu zaretušovat pilníkem, smirkovým plátnem a začernit přípravkem na brinýrování kovů.
Jinak dobrá práce. Nechápu, jak ses u těch šípů vešel do tak malého rozsahu hmotností, asi to dalo hodně vybírání.....
Nic není takové, jak se zdá...
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Ten přechod jsem zkoušel pilovat a málem jsem u toho vypustil duši. Ty hroty jsou vykované z nástrojové oceli a na ruční pilování je to dost tvrdé. Jinak počítám hlavně s tím, že se to "doleští" používáním. :-) Tedy pokud to zase nepoztrácím v trávě. :D
Abych řekl pravdu, moc jsem to nevybíral. Hroty jsem měl sice přesně zvážené, ale tyčky s peřím ne.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Veleš

Příspěvek od Veleš »

Pěkné ,moc pěkné.Musím taky udělat dvě sady šípů,čili taky 24-30 kousků,a nemůžu se do toho dokopat.Včera jsem aspoň nakoval hroty,a bolí mě ruka
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Bobe zase výmluva :D ...

Ten přechod máš udělanej dobře, používáním se to vyleští. Jinak pěkná práce...
Drak
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Pěkné čisté. Retušováním bych se nezdržoval, párkrát se to někde zapíchne do země a sedře se to všechno načisto.
Jen na tu váhu šípu abys měl dobrou 75-80#

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Šípy pěkné - ale proč jsi je do toho toulce narval peřím nahoru?
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Inu proto, že jsem měl krátkou kůži a tak mám i krátký toulec a když jsem šípy do něj nandal hroty nahorů, tak jsem měl při nošení hnedle popíchanou pravou ruku.
Chce to asi nahoře nastavit a upravit zavěšení a bude pokoj.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Honzo, pěkná práce.... Jen bych omotávku na šípech udělal už celou a zatřel klihem.... Ten toulec to chtělo o trošku delší ;)
Jo a ještě bych to zakulacení na šípech u drážky udělal trošinku jinak, jakoby delší....viz. mé šípy.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Pekná sadička.Zaujala ma tá fialová na brku.
Ešte by to chcelo nejaké štandardné s váhou 52 gramov.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Standard z ničeho pod 100# nelítá.

J.
Rivan
Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rivan »

Trochu opožděně bych rád podal vysvětlení k letkám, v listopadu to ještě vypadalo že to bude bez problémů, sice kamarádka musela vyřizovat něco ohledně smrti manžela ale říkala že by to mělo být bez problémů. Bohužel pro nás si matka jejího manžela usmyslela že toho má po něm nějak moc a to to zhatilo, kamarádka se z toho dostává teprve teď. Jediné dobré co z toho vzešlo je to že co se týče byrokracie a věcí ohledně toho tak to mám zjištěné a kdyby se zase někdy koruna dostala na tak výhodný kurz tak by spočtení přesné ceny a vyřízení mělo být o něco rychlejší.

Tímto se všem ještě jednou omlouvám a doufám že jsem nezpůsobil moc problémů
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
Lumir
Místo/Bydliště: Krakonošovo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lumir »

No, to jsi mně nepotěšil Rivane.

Furt brejlím na tu sadu od Honzy F. a mám takovej dotaz: Není dřík 11/32" ze smrknu trošku málo na hrot 13-18g? A což teprve když se to začne střílet z 80-ti liberky?
Tuez cette merdaille!
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”