Galerie luků - uživatelé
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Galerie luků - uživatelé
Tak nejak to má vypadať.
Špičky môžeš stiahnuť na 10 mm.
Špičky môžeš stiahnuť na 10 mm.
On je ten jařáb hodně lehkej, tak ty špičky už nech. Jsem rád, že ses na kurzu poučil a děláš pěkné zářezy. Konečně někdo komu to jde napoprvé. Taky je dobré, že jsi konce zholmegaardil. Luk pěknej, jen na turnaji na WB s ním nebudeš moct střílet, kvůli zakládce. Vidíš že to není nic složitého dělat luky. Těžké je udělat je dobře 
Jaký to byl jeřáb?
J.
Jaký to byl jeřáb?
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
No, s tím že jsem byl u tebe na kurzu jsem se chtěl vytáhnout až později, abych ti nedělal ostudu, kdyby se to nepovedlo
Díky za to, Hawku! (Už mi slejzaj modřiny po karabáči, kdyby ses chtěl zeptat
)
Měl jsi pravdu, že jeřabina je potvora na tilerování, ale zase střílí moc hezky. Když jsem měřil dostřel , vzal jem provětrat i tvůj LB, ale mám 29" šípy a on žebronil o nátah 32" tak dostřel nebyl "nic moc" (asi 165m), kdybych měl dobrý šípy, lítal by nejmíň o 20m dál.
Doufám, že se někdy propracuju k tomu, abych měl luk na kladce 5-6x jako ty a hotovo...
Jaký jeřáb? Tak ono je víc druhů... kruci
Já fakt nevím, roste to u nás v 650-700 m nad mořem, tak nějak jediný použitelný dřevo, pro který bych nemusel jezdit 50 km 
Měl jsi pravdu, že jeřabina je potvora na tilerování, ale zase střílí moc hezky. Když jsem měřil dostřel , vzal jem provětrat i tvůj LB, ale mám 29" šípy a on žebronil o nátah 32" tak dostřel nebyl "nic moc" (asi 165m), kdybych měl dobrý šípy, lítal by nejmíň o 20m dál.
Doufám, že se někdy propracuju k tomu, abych měl luk na kladce 5-6x jako ty a hotovo...
Jaký jeřáb? Tak ono je víc druhů... kruci
Hele, koukám co ti Jas na luk... píše o holmegaardu. Není to úplně pravda - z těch dvou luků co se v holmegaardu našli má jen jeden zúžené ty špičky a to asi tolik jako tvůj luk, místo těch dlouhých eifel antén jaké tam každý dělá (to je v pořádku). ALE dimensionálně korektní replika tohoto luku má rigidní konce. Tedy se neohýbají. Více info o replice Hillary Greenland.
Jinak se nechá udělat dokonce i holmegaard na kterým se prohýbá i rukojet´a funguje - všechno záleží na kmínku se kterým člověk začne.
Jinak se nechá udělat dokonce i holmegaard na kterým se prohýbá i rukojet´a funguje - všechno záleží na kmínku se kterým člověk začne.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
By som sa vyprdol presne typologicky škatulkovať tie naše výtvory, hlavne aby to fungovalo. Je to kus od kusu iné podľa materiálu aký sa podarí získať.
Pre zaujímavosť som meral rýchlosť môjho luku- svíbový úzky holmegaard aj ohybné mado:
šíp 10 grn/lb 150fps
šíp 9 grn/lb 155fps
Pre zaujímavosť som meral rýchlosť môjho luku- svíbový úzky holmegaard aj ohybné mado:
šíp 10 grn/lb 150fps
šíp 9 grn/lb 155fps
Cornus a půjde na 160 fps když dáš 8gr/lbs ? .-)
J.
J.
To máš daň za popularitu. Nič by som si z toho nerobil. Máš typy čo len stále pindajú a to je všetko, výsledky žiadne.
Ještě malý upgrade - nová tětiva
- Přílohy
-
- DSCF3574.jpg (106.69 KiB) Zobrazeno 5211 x
Romanův luk, 100#/32" extrémě hadovitá tyč s nějakým deflexem a trochu kompromisní tiler. Střílí ale velice pěkně.

Díky Pájovi za fotky.
J.

Díky Pájovi za fotky.
J.
To teda čumim.
To je jaseň?
To je jaseň?
Jo. Z beskyd 
J.
J.
Hezký luk, a ten had je fakt sympatický.
Měřils u dřeva SG, a mohl bys napsat rozměry?
Díky,Kaša
Měřils u dřeva SG, a mohl bys napsat rozměry?
Díky,Kaša
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Ještě dodám malé info k tomu luku. Má to velice svižný výstřel a rychlý nárůst síly. V porovnání s 112# na 32" ipe/bambus to standardem dostřelí jen o 15m méně, což je velice dobré.
Navíc Roman je na haďáky úchyla, tak při střílení i onanuje
Navíc Roman je na haďáky úchyla, tak při střílení i onanuje
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Neměřil, nezbyl žádný odřezek. Je to lehčí než moje normální dřevo, myslím, že je to široké asi 33 -34 mm .
Hehehe
J.
Hehehe
J.
Mám dosť dlhú tyč z agátu. Skúsim podobný. Akú má dĺžku? Skúsil by som tak 76.