Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

dav1dMldc

Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Příspěvek od dav1dMldc »

odpoveď pre kašu z luky z mary rose .... 3 strana:
keď to trochu poposúvaš, dole sú popisi. ale je to 55lbs28" agátový luk. na takých "šunkách" idú robiť aj 6mm, len sa to potom už láme. preto aj tie bočné zárezy. inak, fungujú dobre. aspoň ostane viac dreva na držanie tetivy. dvojité sa mi zvykli lámať, preto dávam už iba 1 bočný zárez.
ďalší napr. : http://picasaweb.google.com/D.Matejov/A ... 9109070658
http://picasaweb.google.com/D.Matejov/A ... 5172009138
tu pre inšpiráciu bočný zárez:
http://picasaweb.google.com/D.Matejov/A ... 4198469650
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Kaša

Příspěvek od Kaša »

ono je ta jedna bocni spravne taky z historickeho hlediska.
Pro lučištníka s lukem v levé ruce (převážná většina), má být na horním rameni vlevo
a na dolním vpravo(tak to asi máš,ne?).
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Máš pravdu, rozdiel je 2 mm priemer dreni u svíbu a 12 mm u bezu.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Kdokoli si koupil hardback "Secrets of the warbow" dobře udělal, protože nová anglická edice bude stát £395.
Dobrá cena.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

TO je blbost, ta knížka nemůže stát 11000kč. Nespletl jsi se ?
Drak
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Ne. A samozřejmě že může :D
Ale je to pecka. Když si vezmu, že jsem sháněl "Gray goose wing", která jako antikvita jde dneska kolem 150,- a ani jí nemohl sehnat....

J.
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Tak sem skoušel střílet do skoro 2 týdny suchého chleba, který už začínal plesnivět :lol: . 1. Foukačkou, šipky lítaly přesně tam kam sem chtěl :D , do chleba se to zabodávalo cca 0,5cm, potom že do toho skusím trefit šípem z 25lb luku. Tak sem vystřelil jen neopeřený dřík s kovaným hrotem, dřík se zlámal a odletěl dál, hrot zabodlý v chlebu skoro celý a nešel vyndat, tak sem musel pracně nožem vydloubávat a cca po 10 minutách sem ho dostal ven! Takže chleba nee i když měký chleba by mohl imitovat tkáň, svaly. No a taky sem si nechal zjistit proč mi nejede ten můj foťák, týpek přišel foťák je v pořádku jen nedokáže přečíst 4GB kartu max je 2GB, takže koupím kartu a vesele odfotím ty moje luky. A dneska sem nachňapal dřeva na cca 10 luků, jasan, javor léta krásně široká a sere mě že nemám auto ani řidičák abych si to svážel.
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Byl jsem trápit tu novou 100 lb a vyvstal mi opět starý problém. Povoluje se mi omotávka tětivy.
Tětivu mám z vlákna Spectra 652 a omotávku z hedvábí. Možná málo utahuju a možná že to není úplně ideální kombinace materiálů. Možná by byla lepší obyčejná bavlna.

Doporučíte mi někdo něco spolehlivého?

Jo a prosím Páju1111, aby mi zapsal jasanovou 100 lb do toho seznamu. Ten 84 lb jilm smázni. Díky. HF
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Honzo, omotávka se většinou povoluje, když ji máš namotanou opačným směrem. Také mám blbou zkušenost s tenkými nitěmi. Já dělám omotávku z čalounického špagátu, který používám na šití kůže a je to super.
Dobré je ten špagát pořádně navoskovat včelím voskem ještě před omotáváním....

Luk jsem ti tam dopsal ( aktualizovaný seznam je na zatím poslední straně )
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Tětivu omotávám směrem k hornímu konci po směru hodinových ručiček na vodorovně položeném luku.
Provoskování předem vyzkouším.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Na turnaji v Pacove Slovák Gabriel Vražel dostrelil flight 270 metrov, kategória primitive self svojim osage orange . Sveťák je 320 metrov.
Myslím, že to stojí za zmienku.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Pěkný výkon!! Kolik # měl ten jeho luk???
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Výsledky:
http://www.lukobranie.6f.sk/
Obrázok:
http://img.janforman.com/vitazpog5.jpg
Podmienky boli ideálne- teplo a bezvetrie. Minulý rok sme to strielali proti vetru.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

To je hustý výsledek! :clap:
Ještě kdybychom viděli parametry toho šípu, tak by to bylo užitečné. Ale že to střelil nějakou 60# je mazec.
Vidím že Kovi střelil 207m svým lepeňákem, což je taky supr, ale použil standart nebo nějaký flight šíp?
A vaše názvy "jednoduchý kompozit" (lepené dřeva) a "složitý kompozit" (asi šlachy+dřevo+rohovina) je dle mě dost zavádějící.
Snad by bylo lepší třeba lepený LB a hornbow,ne?
Jen ještě připomínka Cornusi, jak jsme stříleli na medlánkách s markem, tak jsme oba neoficiálně střelili 220m (já cca220,2 a mark 220,7m), tak co jsi psal na lukostřelci není přesné(....to abych se zase trochu vytahoval). :p
P.S. Těším se na zprávy z francie, kde Jaro a Sumira jeli střílet s klukama anglickýma na velkou dobovou akci (období Crecy). Snad budou fotky a i nějaké popovídání.

Kaša
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”