Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Honza F.
Sponzor Brodce

Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Příspěvek od Honza F. »

Obrázek Obrázek Obrázek
Nových 11 šípů. Měli být barreled, 11 v nejširším místě, 3/8" v nejužším. Nakonec vyšel každý jinak - jeden má 52g a v nejširším místě má asi 12,5mm, ostatní jsou hubenější a přitom mají přes 55g, některé i k 60g. Lítají ale moc hezky. Délka pro nátah 31,5".
Rohové končíky se mi moc nepovedly, jsou takové nerovnoměrně široké, dotmelované lepidlem, prostě hnus.
Materiál je jasan - ty světlejší jsou ze dřeva od Jardy, ty tmavší jsou z mého vlastního dřeva.
Peří krocan bílo-fialové (na fotce barva klame), omotávka fialovým hedvábím.
3 vrstvy PUR laku.
Hroty od Draka - o chlup menší než požadované 3/8", ale to mi až tak neva.
Jako BLBS standard by ale asi neprošly. :-)
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Pěkné! Ale jako BLBS opravdu neprojdou :D
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Hezké,...proč by neprošel jako BLBS?
Kdybys Honzo nepsal že má o chlup pod 3/8" ale přesně 3/8", tak bys mohl projít.
Ještě jestli máš správně velké brka tak jsi vpohodě.
A Draka nakopej, když jsi s ním domluvený (asi) na 3/8" (nebo 1/2"), tak ať to tak je, protože se prostě na tom bazíruje.

Jinak "shoulder dia" je rozměr u hrotu, takže se i takové týblo (3/8") může zužovat k zářezu a není to proti pravidlům,ne?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Mno, mě se nezdá právě to peří.... Ale rozměry tam nepíše...
Jinak samo sebou průměr týbla menší než je povolený je problém.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

A Kašíku, řekni mi, z jakého luku bys chtěl střílet šípy, které mají u hrotu 3/8" a zužují se směrem k zářezu. Kolik by asi vycházely u zářezu?? 6mm?? :badgrin:
To by byla jak říká Jarda, tkanička od bot :badgrin:
Také není nikde ve specifikaci psané, že BLBS jsou ujímané. On už ten minimální průměr u hrotu nedává na zužování moc šancí. Pokud ale u hrotu dodržíš 3/8" a potom ho rozšíříš a následně ujmeš zase na 3/8" tak by to snad i mohlo jít, ale víc nám asi řekne Jarda......
Kaša

Příspěvek od Kaša »

No moje "standartní tkaničky od bot" měli 10mm a byli zúžované a mohli mít u zářezu cca kolem 9mm (což je pod 3/8").
Nemyslím úplně zužované ale lehce ubrané třeba na délce třeba 35-30cm. Jestli je to dané nebo dle interpretace - mě to z toho nepřijde jasné.
A myslím že taky ubrání matroše pod brkama ti sníží odpor (profil) brk a taky dostřel - ale nemusí to mít velký dopad.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

A já ti je měřil za hrotem!!! :roll: Příště si dám na tebe pozor!!!! :D
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Ty Honzovi tyčky jsem viděl, jsou rozhodně větší než je standard - má je ubírané jak dopředu tak ke končíku. Je pravda že některý ty šípy na medlánkách, kdyby člověk přeměřil tak by asi neprošly, upřimně, Mark říkal, že by jich tam prošla tak polovina, ale dokud má váhu a brka správně, tak bych to nehrotil, protože je nás zatím opravdu málo.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Takže 3/8" musí být po celé délce?
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Minimálně 3/8" - to si piš lumpe. :)

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Ty šípy mají v celé délce minimálně 3/8", pouze těsně u hrotu je to jen 9mm, protože takové byly hroty.
Brka jsem stříhal podle standard BLBS.
Ale i kdyby neprošly, není všem dnům konec (alespoň letos ne). Určitě budu dělat další a do Medlánek bych rád přijel už s opravdickými šípy. :-) Jenom sehnat brka na Welsh class je problém.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Welsh class mi také dělá problém.... Ale snad něco vyšpatním a udělám pár šípů, kde to peří bude autentické....
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Welsh class je experimentální platforma, uvidíme co se z ní vyklube.

J.
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Šly by na welsh class použít ocasní pera z bažanta obecného? Je to sice importované zvíře, ale ve střední Evropě prý byl rozšířen už od 11. století.
Zkoušel jsem nějaká káněčí pera, ale ani dlouhá křídelní mi na 7" nestačila - u zářezu byly ty brky už příliš tenoučké.
kovi

Příspěvek od kovi »

Už dlho som sa chystal spraviť rohovinový Bracer, konečne som sa odhodlal a tu je výsledok
dĺžka cca 13cm
Přílohy
P7271419.jpg
P7271419.jpg (417.1 KiB) Zobrazeno 5793 x
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”