Ignác

Komplexní poradenství v rekonstrukci historických a fiktivních postav.
Dorlas
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Ignác

Příspěvek od Dorlas »

deCarabas napsal: u borcovi vypadavaju koule zo spodarov ;) zaujimavy prvok
Dúfam že sa to nechystáš na svojich budúcich spodkoch realizovať :badgrin: taká Svinica v lete by bola hned o niečom inom :banan:
"Never trust another reenactor."
Nathan

Příspěvek od Nathan »

nuž istejšie je použiť trenky ked niet gumu, ktoru by clovek natiahol do slipov :) ale aj niektorí súčastníci sú k tomu blísko :D viď foto
Obrázek
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

No pravdupovediac na poslednej Svinici som budil rozruch svojimi hyperkratkymi lanovymi trenkami podla poslednej talianskej mody :D potom som musel sediet so skrizenymi nohami, aby som neuputal kazdeho okoloiduceho :D
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Dorlas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dorlas »

ved ja viem..práve preto :bootyshake:
Amantius
Místo/Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Amantius »

Peter: Premýšľal som, či si si také trenky dal schválne... Akože si sa chcel pochváliť? :alien:
Varpulis
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Tak vies jak to... Stan prazdny, zien kopec... Ale predstav sa, ze sa mi na toho cervicka ziadna rybka nechytila :thumbdown:

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Ignac
SHŠ: kanton Bern
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Ignac »

Chlapci chlapci... takhle se mi zvrhnout v mém salonu krásy... :-D
Kritizovat- to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak
bych to dělal já, kdybych to uměl.

Čapek K.
maryba
SHŠ: Via Cassa

Příspěvek od maryba »

No pravdupovediac na poslednej Svinici som budil rozruch svojimi hyperkratkymi lanovymi trenkami podla poslednej talianskej mody :D potom som musel sediet so skrizenymi nohami, aby som neuputal kazdeho okoloiduceho :D
Pepek vie o com hovori :D predstavte si situaciu, ze stoji vedla mna a ja sedim/lezim na zemi
vtedy padla aj nejaka hlaska ale tu uz si nepamatam (videla som toho viac ako som chcela)
Dorlas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dorlas »

Ignac napsal:Chlapci chlapci... takhle se mi zvrhnout v mém salonu krásy... :-D
Slováci sú prasce. :3some:
Nathan

Příspěvek od Nathan »

nedá mi nepremýšľať nad praktickosťou stredovekej módy, oproti dnešnej. Dneska máme samú umelinu, všetko obtiahnuté, hlavne v partiách, kde by nemalo, a prehrieva to orgány, ktoré by mali byť v chlade..... V stredoveku: dvojdielne nohavice, a ako aj na obrázkoch, bruchy len z jednej vrstvy ľanu. Nič nesťahovalo, všetko vetralo, všetko zdravé, prírodné. A že moderná vyspelá civilizácia....
Obrázek
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Nathan: co ti ja viem... Nosim volne kapsace, vacsinu roka naostro, nic ma neobmedzuje, nic sa neprehrieva.... Boty mi nepremokaju a nemusim si nohavice viazat o tricko, aby mi nespadli ;) Som rad, ze si fanda stredovekej mody, ale pouvazuj o zmene satnika ;)

Nathan

Příspěvek od Nathan »

no tak áno väčšina vás sú dospelí ľudia. ja som narážal na vrstvu teenagerov, ktorí sú schopní sedieť vo vane s horúcou vodou v jeansoch len preto, aby sa im zbehli presne na telo.....
Obrázek
Indy
Místo/Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

To fakt dělají? :lol:
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Indy: konecne sposob, ako dosiahnut, aby si aj ty mal miesto teplakov stredoveke nohavice? :lol:

deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Aby sme to tu len nezasierali off topicom: Zda sa mi, ze Taliani ku koncu 15teho storocia mali trosku iny strih nohavic (respektive neviem, ci sa to tyka len Talianov, takze to berte s rezervou). Je to len moja domnienka, ale vidi sa mi, ze mali strih stale so svom vzadu, ale krytie neprisivali osobitne, ale mali ho ako sucast strihu... Vidiet to pekne na tejto rekonstrukcii, aj ked ja osobne by som ho este vystrihol a zosil do viac "pytlikoveho tvaru"

Obrázek

A na obraze to vyzera takto:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... io_004.jpg
Nevkladam priamo obrazok, lebo je obrovsky. Ide ale skutocne o koniec 15 storocia, to len na okraj, ked sa bavime o tych talianoch a nejakych odchylkach. Zaujimave su ovsem aj doublety so snurkovym zapinanim a s privazovacimi rukavmi atd

A uz ked som sa zacal hrabat v tom Carpacciovi, tak doplnam dalej, mozno z toho nikto vycita nieco zaujimave :) Kazdopadne, toto je oproti zvysku vtedajsej europy hodne moderne, ale v umiernenejsej forme sa to urcite objavovalo aj inde a skor.

Obrázek

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... io_040.jpg (tiez nevkladam kvoli velkosti)

Obrázek tu ma borecek vpravo divne chranice predkolenia, takze sa obavam o to, co ma obraz zobrazovat a ako je verny, ale casti oblecenia vidiet, rovnako ako pekne drevce

Obrázek a nieco pre priaznivcov zeleza, neviem, nakolko by taka zbroj bola realna, v tom sa nevyznam. Ale mec sa mi paci a potesi, ze ma priecku riesenu ako katzbalgery :) asi to bolo ozaj popularne. Rok je cca 1490, co sa obrazu tyka.

Odpovědět

Vrátit se na “Salón krásy”