Buk na luk neni moc vhodný.
Na obrázku je myslím laminátový luk.
Ja sa pokúšam strúhať luky z agátu. Náš agát sa zdá byť slušné lukové drevo.
O aký luk ti ide? Woodland z oblasti veľkých jazier?
Sekyra je napatřičný luxus! Některé z větších stromů nukleárního jasanu, což je dřevo které sotva plave jsem uřezal a rozboural skládací pilkou fiskars délky 20 cm.
Nebud´línej. Kolikrát stačí se jen zeptat. Jasan roste i jako nálet, každou chvíli to někde čistěj po příkopech. Nemusíš mít hned 30 cm kmen, z deseticentimetrového kmínku se v pohodě nechá udělat holmegaard nebo longbow o síle 40 lbs a nic víc ted´nepotřebuješ.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
S tými pílkami ste chlapci celkom hustí. Moja má 70 cm, zas sa tak nanarobím.
Huron, ak nechceš rezať strom nájdi si dostatočne rovnú vetev z tvrdého dreva- svída, drín trnka, hloh, ... Stačí priemer 25-30 mm, ktorý urežeš aj nožom. Po pol roku sušenia v kôre to môžeš opracovať na hrubý tvar, dosušiť a tilerovať.
Mám dotázek: Dodělávám flaťák délky 69". Je to můj první flat a potřeboval bych poradit s délkou nátahu.
Mám to vytilerované na nátah 27,5". Mám to při této délce pokoušet ještě víc, nebo je to adekvátní?
A ještě jeden: Jakou výšku brace? Resp. odkud měřit? Od vnitřku rukojeti, nebo od středu tloušťky v rukojeti?
Díky za odpovědi.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Jo, je to adekvátní k dĺžke, možno o palec viac, záleží aj od šírky ramien.
Brace dávam akoby tam rúčka nebola, ako pri l.b.
Flat znesie trochu vyšší b.h. Uvidíš ako to bude vyletovať.
Hola, měl bych dotaz na jasan. Káceli jsme s kámoši před rokem a půl
asi tak 50-70cm tlustý kmen. Teď jsem začal nějaké osminky z něj zpracovávat.
U všech předchozích jasanů jsem viděl strukturu v jednom létě s "žilkama" rovnýma,
ale tenhle je má vlnkovité. I praskliny jsou prdlé ve tvaru vlnek. Je to dřevo dobré,
nebo na pytel?
No to taky, hodně často se nástroje zakusujou.
Ty vlny jsou malé, tak dvě na 1cm.
Ale doufám, že to neovlivní třeba chytání SF.
Některé spodní léta mají přes 1cm, pod kůrou od 3-5mm.
Udělám SG a uvidím.
Nebyl. Jestli se tím chceš zabývat, tak za tebe tu práci nikdo neudělá. Přečti si celé tohle fórum a pak jdi na paleoplanet a dej vyhledávat "warbow" atd....
To jsou několikastránkové traktáty - opravdu si myslíš, že to někdo bude psát aby ti to mohl dát pod nos?
Navíc se v tomhle případě opravdu vyplatí koupě těch knížek od Hardyho a Hardyho a Stricklanda - přesné návody tam samozřejmě nenajdeš, ale dobrou představu ano.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Tak já bych jeden dotaz měl. Bylo by možné zveřejnit seznam doporučených knih o lucích a šípech?
Jde mi o to, že se to bude na 115% objednávat, tak abych si eventuelně objednal to správné.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský