Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!
Zalej ju sekunďákom, to by malo pomôť.
Na ELB ti stačí priemer cca 5cm, no laburnum by chcelo väčší a na štiepnuť aspoň na poli, aby si tam mal viac jadra. Bel nechať cca 2-3mm, na flaťák aj celé dole.
Na ELB ti stačí priemer cca 5cm, no laburnum by chcelo väčší a na štiepnuť aspoň na poli, aby si tam mal viac jadra. Bel nechať cca 2-3mm, na flaťák aj celé dole.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
dik 
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
- lasky
- SHŠ: CSWBS
- Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.
http://laskyy.rajce.idnes.cz/dielna v maji som betonoval a muroval, este nedorobene ale uz pouzivane..
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Kurnik co já bych dal za takto vybavenou dílničkulasky napsal:http://laskyy.rajce.idnes.cz/dielna v maji som betonoval a muroval, este nedorobene ale uz pouzivane..
Hoj lidi,
osmahnout bezovej luk na brise nebo neosmahnout bezovej luk na brise pro zlepseni vlastnosti? Nejak jsem nemohl najit fotky v galerii. Nebo jsem trochu linej
osmahnout bezovej luk na brise nebo neosmahnout bezovej luk na brise pro zlepseni vlastnosti? Nejak jsem nemohl najit fotky v galerii. Nebo jsem trochu linej
Neosmahnout... bazu skôr zlomíš ako by mala sfretovať.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
Diky, nebudu tedy smazit 
Hop, omlúvam sa a prosím o radu zajtra to chcem tilerovať a neviem čo dalej s tymi sukmi.
- Přílohy
-
- Oprava 3.jpg (61.04 KiB) Zobrazeno 5389 x
-
- Oprava 2.jpg (83.85 KiB) Zobrazeno 5389 x
-
- Oprava 1.jpg (79.16 KiB) Zobrazeno 5389 x
- lasky
... niesom lukar ale, ak by si cital hlbsie toto vlakno, tak by si sa dozvedel ze pouzit tis na prvy luk je hriech. tis je jedno z navzacnejsich driev na luky, je ho malo... bez dozoru lukara len ho zbytocne znicis a je to skoda, dozvedel by si sa ze nechceme take velke fotky ze to roztahuje a brzdi forum, takze prosim aby si tie velke fotky vymazal... dozvedel by si sa ,ze na prvy luk mas pouzit nejake ine drevo ktore sa lahko opracovava, nasiel by si tu tutorial na vyrobu tisoveho luku... a moja laicka otazka je to v madle mas zelezne kolicky????
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Já jsem taky dělal první luk z tisu
A také z takové hnusné větve....
Ponejprve: Ten spoj je špatně provedený, ale vzhledem k tomu, že by se to tam nemělo ohýbat a luk bude dostatečně slabounký, tak to snad vydrží...
Suky jsou ve skoro každém tisu a dost často to v nich praská, prostě to musíš vyzkoušet. Většinou se u suků dělá rozšíření materiálu ( nechá se tam více dřeva do šířky ) , aby se eliminovala možnost zlomení v tomto místě....
Ale klídek, vyzkoušej to tilerovat a dej vědět, jak to dopadlo.....
A mimochodem, tento tis na tvých obrázcích je hodně nekvalitní, odhaduji to na halouzku z parku
Ponejprve: Ten spoj je špatně provedený, ale vzhledem k tomu, že by se to tam nemělo ohýbat a luk bude dostatečně slabounký, tak to snad vydrží...
Suky jsou ve skoro každém tisu a dost často to v nich praská, prostě to musíš vyzkoušet. Většinou se u suků dělá rozšíření materiálu ( nechá se tam více dřeva do šířky ) , aby se eliminovala možnost zlomení v tomto místě....
Ale klídek, vyzkoušej to tilerovat a dej vědět, jak to dopadlo.....
A mimochodem, tento tis na tvých obrázcích je hodně nekvalitní, odhaduji to na halouzku z parku
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
No v tom madle sú železné kolíčky a je to tis s parku.Asi pred 4 rokmi u nás robili výrez tisov pri škole a ja som z niakych nepochopiteľných pohnútok zobral jednu hrčovitú bakuľu a zabudol som ju na povale takže robiť prvý luk tisák je asi osud.No dúfam že sa to vydarí.Držte palce.
- lasky
tak ti drzim palec. poriadne prehrab forum nech to nepokazis...
A kdyz to pokazis, nic se nedeje, dalsi bude lepsi. Ver mi, v kazeni jsem profik 
No, dneska sa mi na tileru rozpadla rúčka, ale inak to vyzeralo v poriadku. Máte nejaký nápad na opravu? Ináč to asi znovu zalepím.
- Přílohy
-
- P7260021.JPG (157.17 KiB) Zobrazeno 5312 x
-
- P7260020.JPG (177.42 KiB) Zobrazeno 5312 x
- lasky
dominius,predstav sa , povedz nam nieco o sebe, specialne vlakno tu k tomu nieje, o nas najdes v ostatnych vlaknach.. kade tade..