Jinak osobně bych někomu kdo chce začít doporučil Karlovce. Ale já nemám srovnání s jinými obdobími.
A propo už jste viděli nové karlovské stránky? pokud ne tak tady jsou
Souhlas.Kuno napsal:Mohu-li,přidám svůj názor: Prudit je třeba. Mělo by to sice mít jakousi kulturu ale když si kolikrát "pruzený" nevidí do huby,zastávám názor,že na hrubý pytel patří i hrubá záplata.
Co se týče buzerace a "seřevu", je to důležitá věc, kterou musí dělat každý lídr skupiny, aby uhájil pořádek a disciplínu. O tom žádná.Raný středověk protože:
Díky jednoduchosti všeho, tě vyjde mnoho věcí v podstatě na pakatel. A pokud bys je chtěl dělat, či provozovat opravdovým LH způsobem (ručně tkané a barvené látky atp.), i tak bude cena jakžtakž přijatelná. To samé však nelze tvrdit o pozdním středověku, kdy už je spousta věcí na technologické špici a tudíž vyžadují dokonalou zručnost řemeslníků. Primární faktor jsou tedy peníze a to, že spousta věcí se na RS dá vyrobit doma na koleni, či koupit kdekoliv na RS akcích.
Druhá věc je ta, že o RS se zajímají lidé, co ještě před rokem nevěděli co je závislost na diskusních fórech a flamewarech. Takže Ti lidé, konkrétně wothanovci, bobrovci atd. místo nějakého hádání-se pracovali na svých projektech a pilně studovali historické prameny a předávali je druhým. Což je v obrovské míře vidět na mnoha RS akcích.
Třetí a čtvrtý důvod je ten, že to je v podstatě takový tutorial k mladším obdobím a že už není téměř co objevovat, protože se toho moc z RS ani nedochovalo (ve srovnání s PS)
Těch důvodů je asi víc, ale tohle jsou ty nejdůležitější.
Nevím nevím zda tě věci na RS vyjdou laciněji jak na ostatní období. Pokud chceš např jako výstroj kvalitní nýtovanou košili, dobrou helmu, štít, dobrý meč a kopí+ doplňky tak to se taky prohneš.Raný středověk protože:
Díky jednoduchosti všeho, tě vyjde mnoho věcí v podstatě na pakatel. A pokud bys je chtěl dělat, či provozovat opravdovým LH způsobem (ručně tkané a barvené látky atp.), i tak bude cena jakžtakž přijatelná. To samé však nelze tvrdit o pozdním středověku, kdy už je spousta věcí na technologické špici a tudíž vyžadují dokonalou zručnost řemeslníků. Primární faktor jsou tedy peníze a to, že spousta věcí se na RS dá vyrobit doma na koleni, či koupit kdekoliv na RS akcích.
Druhá věc je ta, že o RS se zajímají lidé, co ještě před rokem nevěděli co je závislost na diskusních fórech a flamewarech. Takže Ti lidé, konkrétně wothanovci, bobrovci atd. místo nějakého hádání-se pracovali na svých projektech a pilně studovali historické prameny a předávali je druhým. Což je v obrovské míře vidět na mnoha RS akcích.
Třetí a čtvrtý důvod je ten, že to je v podstatě takový tutorial k mladším obdobím a že už není téměř co objevovat, protože se toho moc z RS ani nedochovalo (ve srovnání s PS)
Souhlas.Mahy napsal:Nicméně jsem pro pranýřovat veřejně veliká zvěrstva. Spoustě lidí to dá impuls k tomu aby oni sami nebyli terčem pranýřování a začnou makat. Také si na názorném příkladě uvědomí, že to co mají není dobrý. Sám na sobě to člověk nevidí.
Mno nemůžu říct, že by se tam se mnou nějak vyjebávalo. Jediný kdo tam do mě začal prudit byl Kain, ale zřejmě musel mít nějaký špatný den nebo já nevím, pač co jsem ho na letošních Mokrovousech poznal osobně tak je to fajn kluk!Bilajz napsal:... Ale kdyz si treba vemem zacatek Hynkova vlakna, tak tam se s nim taky defakto nejdriv vyjebalo a kde je ted.
Mno ne jaká čest! Musím na rovinu říct, že po osobním setkáním jsem si nedokázal tvou osobu představit nad klávesnicí ze které vzešli některé ty ostřejší hlášky!Kain napsal: Hynek: Nebyl jsem tak zlýA naopak, jsi jeden z lidí, kteří mě pohnuli k tomu, že si postavím opravdového husitu, jako živého:-)
Další hrozně zajímavá věc je, že to funguje a množí se lidé, kteří takovouto cestou dospěli k aktivitě a názoru, prezentovaného tímto I-společenstvím.Mrakomor napsal:Tak Radimovi tleskám, takovej názor sem na fóru tohoto typu nečekal. Já si myslim, že je keckařům jedno nějaký pranýřování (a tak to ignorují, což vytáčí pranýřovatele ještě víc), Jen málo lidí to nakopne jít do sebe. Způsob, jak s tim něco dělat je ukázat jim atraktivitu jiný alternativy. Při současnym trendu to může dopadnout tak, že se lidi na ňáký akci typu Libušín večer místo přátelskýho posezení u piva hromadně poperou.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host