pokud jste i v minulosti sledovali téma Veltruský Corvus na ČŠ, víte kolik zákazů, podmínek a jiných taškařic jsem si pro naši akci vymyslel a kolik jsem jich v reálu dokázal z lidí vytlouci.
asi bych svou odpověď rozdělil na několik částí:
1)omlouvám se že jsem se k diskuzi připojil až nyní, když byla kvůlivá mě založena, ale teprve před dvěma hodinami jsem sevrátil ze cvičení. zároveň děkuji za její založení
2)souhlasím s Vámi navrženým a i když jsem sám kuřmen, nenámítám ničeho
3)chtěl bych sám sebe, svou skupinu i Veltruský Corvus hnát výše nejen v kvalitě programu, ale hlavně v kvalitě lidí (čti: šermířů/vystupujících) a proto uvítám jakoukoliv pomoc, kterou mi kdokoliv neopatrně nabídne

.
pro tyto požadavky bylo z Basilardu několik lidí odejito a pro samotnou realizaci bitvy a celého dne je nás velmi málo. i proto důkladně zvažujeme, zda Corvus v roce 2009 vůbec budeme dělat

čtu to po sobě a jsem asi fakt vytavenej. pokud tomu nerozumíte, nic si z toho nedělejte, nejste v tom sami. zítra to přepíšu
----------------------- 07 kvě 2009, 15:41 ---------------------
Prvotní nástřel jakéhosi sumáře pravidel k všeobecné diskuzi, kritice a doplnění.
1. Nepij alkohol, když se chystáš vystupovat - nedejbože šermovat.
2. Neznevažuj sebe, své kolegy a svůj kostým
-Nekuř v kostýmu (musíš-li, ukryj se)
-Nepoužívej plastové kelímky, tácky a igelitové sáčky
-Nenos na zádech batůžek a na očích sluneční brýle
-Nemobiluj
-Netlač a netahej dětský kočárek
-Nenos přes kostým reflexní vestu, ani když jsi fotograf
...
...atd.
Musíš-li, převleč se do civilu a všici budou Happy
3. Chovej se tak, abys po celou dobu akce neznehodnocoval dojem z akce sobě, ani svým kolegům. K platícím divákům se chovej vlídně a pozorně, bez ohledu na to, že nezaplatili tobě. Dojem jaký v nich zanecháš vytvoří obraz nás všech.
4. Ponecháš-li v táboře otevřený stan, hleď ať je čím se chlubit. Není-li, pečlivě jej zavři.
5. Za všech okolností dodržuj pravidla a pokyny organizátorů akce. Nevydávají je proto, že by měli sklony k neodůvodněnému šikanování, ale protože k tomu jistě mají závažný důvod, který ti může být zatím utajen.

6. Nikdy nestřílej z palných zbraní, nepožádá-li tě organizátor.
7. Nešermuj v táboře. Cítíš-li potřebu se potrénovat a rozehřát, vyhledej místo v ústraní. Před diváky je to však nejméně vhodné místo, jaké tě mohlo napadnout.
8. Své věci a zvláště pak cenné měj vždy pod kontrolou. Ani ta nejlepší organizace nedokáže zabránit nepříjemnostem. Před odjezdem na akci pečlivě zvaž, je-li nutné brát vše sebou.
9. Nenech se zmást tím, že je po bitvě. Akce pokračuje nejen pro diváky a tvé chování a ustrojení by mělo být adekvátní situaci v poledne, stejně jako večer.
10. Vyhýbej se Sigimu a VanOuskovi. Spatří-li tě, vláčení po internetových diskuzích neunikneš