Sice nejsem ssb ale dovolim si poznamenat par slov.
Na Budyni jsem byl uz popate z toho dvakrat jako vystupujici , takze si snad malou kritiku muzu dovolit.
Organizace v hlavni soutezni cas byla dobra. Vse probihalo bez zadrhelu.
Kvalita nekterych skupin je setrvale na hodne slusne urovni, ale urcite je pro me zklamanim, ze jsem u nich nevidel nic noveho. (konkretne Alotrium)
Kvalita minimalne jednoho mimosoutezniho vystoupeni byla hrozna. Nepamatuju si nazev skupiny, ale bylo to to uplne vystoupeni nasledujici po poslednim souteznim. Teda dostavit se na budyn s vystoupenim typu "mlaticka o mesec" s nulovou pointou , zakoncena zvolanim "prachy sou moje" to sem fakt nepobral.
Take soutezni vystoupeni Armigeri se tocilo kolem tematu "boj o truhlu" .. grrr jak ja tyhle temata nesnasim. U Armigeri to byla aspon sranda a divaci toto vystoupeni ohodnotili jako nejlepsi. (Je videt, ze divakum se tyto jednoducha temata spojena se srandou libi)
"Tricitkari" Armatus si zvolili pomerne tezke tema "pochodova cviceni pikenyru + neposlusnost v jednotce" sorry, ale pochodaky nikdy v minulosti a i v budoucnosti nikoho nebavili..

Takze kdyz prvni pulku vystoupeni pochoduju dokolecka se sikem. Tak se pak nikdo nemuze divit, ze od divaku dostane takova skupina nejmene hlasu. (17x mene nez Armigeri!)
Inferno predvedlo klasicky akcne/kaskadersky serm ala styl "novica", narozdil od novicy byla vybava a osaceni na dobre urovni. (Novicu jsem uz cca 3 roky nevidel...snad uz jako soucast kostymu nepouzivaji kanady s kozenym prehozem). Prudkost predstaveni Inferna je oproti novice mirne mensi, presto si myslim, ze porad dostatecna. (divakum se to libilo: 2. misto)
Revertar zvitezil celkove pouze o jediny bod, presto si myslim ze, vyhral po zasluze. Bylo to vlastne jedine vystoupeni na budyni, ve kterem byl pribeh zasazen do konkretni doby a prostredi. Musim pochvalit, ze vsichni byli velmi dobre slyset (dokonce i te slecne jsem rozumel.. oproti lonsku to je pokrok

) Vsechny prvky vystoupeni byli vyvazeny. Po celou dobu vystoupeni jsem nemel problem udrzet pozornost a nenudil jsem se. Presto divaci hodnotili Revertar az na ctvrtem divackem miste.
Je videt, ze hodnoceni sermire a divaka se velmi lisi. Divaci chteji videt bud srandu, kde se lidi kopou do zadku a nebo kde si davaj echt pres drsku. Udrzet si pozornost u mluveneho slova uz maji velky problem.
mno vic me ted nenapada