Mám defakto problém, který si myslím, že byste mi mohli pomoct vyřešit. Rád bych trochu proniknul do světa roztodivný klacíků, hbitých šípů a přesných zásahů.
Asi před rokem jsem si u bratrance v Americe vyzkoušel sřelbu z luku a dost mě to nadchlo. Dokonce jsem přemýšlel, že bych si tam okamžitě pořídil nějaký ten luk, myslím tipu long bow, od firmy Bear. Neudělal jsem tak a ten rok jsem to tday nechával plavat. Teď jsem zjistil, že by se tento druh sportu, ale hlavně zábavy ( promiňte pokud jsem někoho urazil, ale lukostřelba zábavou je, nicméňě může být i životní cestou, tak se těm kteří to tak berou, omlouvám) zajímala i moje přítelkyně. Tak jsem si řekl, že bychom si pořídili nějaký ten luk (nejspíš dva pro každýho jeden)
Už jsem prošel pár témat na lukostřelci, ale je to pořád to samý... tam jsem narazil na Hawkwinda, ten prý již smazal své přízpěvky, což mi přišlo škoda, ale měl jsem tu možnost si nějaké přečíst z jejich a i co jste tu , vašich citací. Od známého jsem se shodou okolností taky dověděl že před dvěma roky si zajel se synem k Hawkwindovi vyrobit luk za jeho dozoru a rad. Jeho názory na Lukostřelci mi přislí velmi zajímavé a od onoho známého jsem se dověděl, že je to snad největší machr v republice na Long bow, war bow a že snad dělá zakázky i do UK.... tím nechci nikterak ,,zmešit,, ostatní výrobce. Tak jsem si sehnak kontakt na tato stránky, kde by on měl být sand adminem.
No abych se dostal k tomu zásadnímu. mám pár dotazů, které jsem na lukostřelci a ani tu nenašel, protože mi připadá, že tady je každý už dost pokročilý. I když člověk se učí celý život
Mě osobně je sypatičtější historická tradiční střelba, střílení z luků které luky pomalu už ani nejsou, protože tam mají takové vychytávky aby to měli co nejednodužší se trefit. takže žádné kladky, zaměřovače, vypouštěcí mechanizmy atd.... hezky postaru... ale nevím přesně kterou cestou se dát. A teď přijde jedna z otázek... jaký je rozdíl mezi celodřevěným lukem jaký řežete z klacků a lukem který je jaksi lepený viz:
http://www.rexbow.cz/detail.php?id=37
Tím mám namysli, jestli je je to jiný druh střelby, nebo se díky masívu dostáváte na jiné dimenze nátahových hodnot, nebo jestli je to puze kvůli tomu že máte rádi dobovu střelbu a chcete střílet z luků tak jak se dělali dřív....
Nevím jaký luk bych měl pro sebe vybrat.... líbí se mi jednoduchý long bow, lae možná i recurve by nebyl špatný... rád bych jestli byste mi mohli nějak poradit jaký tip luku... Sřílet si budu asi jenom pro zábavu, žádný soutěže.. jenom prostě do terče.. Je dost možný, že se to časem vyvine v odlišný zájem, nebo respektive v hlubší zájem a tuto činost, že bych v ní chtěl trávít co nejvíce času, ale pro zatím ne... Proto se obracím sem, protože to vypadá že toto forum je tak trochu hlavně o long bow a jím podobným...Tak jestli byste byl něko schopen mi nějak pomoct, poradit, nebo taky poslat do.... budu velmi rád
Tak ať to přesně lítá