Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Příspěvek od cornus »

Mám niekde podobnú fotku agátového flaťáku ako šíp opúšľa luk. Ak nájdem vložím. Brace je tam miesto pôvodných 20 iba 10 cm. potom sa divíme, že tetiva uderí do ľavej ruky.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Nevíte někdo, jak odstranit PU lepidlo ze dřeva? Sviňa drží a když to škrábu cidlinou, začínám místy i škrábat dřevo, což nechci....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

http://www.chemolak.sk/index.php?www=ca ... d_item=495
Odstraňovač starých náterov rozleptáaj slabú vrstvu lepidla.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Tak jsem právě slepil to ipe. Ten původní backing z hickori by se mi na to nepodařilo už utrefit, tak jsem tam buchnul bambus.
Malý počet svěrek je ovšem docela průser,tak jsem vždycky utáhnul svěrku, omotal po obou stranách tou textilní páskou a zese posunul svěrku dál. Hrozná práce :doubt: Snad to bude držet.....

Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Našiel somna nete takúto informáciu:
´´Posledná bitva, kde boli použití anglickí lukostrelci, bola bitva u Tipper Muir v roku 1644.´´
http://library.thinkquest.org/27344/history.htm
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Mám velice pěkný dopis který kdesi vyštrachal Hugh Soar a ve kterém se píše o masakru a útěku skupiny mušketýrů v anglické občanské válce poté co někdo vyáthl z městské zbrojnice staré luky a použil toto antikvární vybavení - nicméně je třeba si uvědomit, že se jedná o naprosto bezvýznamnou šarvátku.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Teď jsem se brutálně nasral.... Dodělal jsem nějaké šípy a na závěr jsem je nalakoval. Najednou koukám, že jak ten lak zasychá, dělá to nějaké bílé fleky. Někdo mi dal do acetonového laku, bílou akrylátovou barvu.
Šípy jsou flekaté a vypadají strašlivě!!! :evil: Musím to nechat zaschnout a osmirkovat.... Uáááááááá!!!!
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Zdravím lidičky asi 14dní to tady pročítám a pořád nechápu, jsem úplný začátečník a sám bych si chtěl vyrobit nějak ten luk, ale zatím nevím jak. Pochopil jsem co to je tilerování, jak se dělá, řezy dřeva na luk apod. Moje otázka zní, na kolik by mohl přijít finančně 30-40 librový jasan, akátek s délkou nátahu 30 palců. Ať mám alespoň představu, boužel stejně si to momentálně dovolit nemohu brzdí finance.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

2000,- plus mínus......Akát dražší.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Agát za 100 EUR
je na tom viac práce ako a s jaseňom.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Chano, dnes jsi určitě pochopil, že nemá smysl investovat do slabšího luku, jak 50#. Rozmysli se ještě, co chceš dělat a jak střílet, jestli jen terčovka a relax, nebo i troška dřiny při silném luku..... ;)
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Pájo1111: ten 50 librový jsem mněl potíž natáhnout do správné délky nátahu, prozatím by mi možná stačila 45lb, ale chápu, že po několika měsících střílení by se to srovnalo. Pořádně neznám lukostřelecké disciplíny a netuším, kde se co smí používat. dnešní způsob střelby (to co jsem si ozkoušel) je pro mě značka ideál. Nějaký ten luk se zkusím upachtit doma a u kámoše v dílně, uvidím co z toho vyleze, akorát tětiva bude pro mně menší problém, jinak kdybych mohl, začnu s tím hned teď, ale opravdu boužel brzdí finance.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Chcem vám predstaviť material na svojho budúceho favorita.
Drieň Cornus mas,dlhý 192, priemer 3,3
zaujímavé je na tom ako je tá štangla rovná a SG 0,9!
http://picasaweb.google.com/cornus2/Cor ... 5372028450
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Z toho to půjde. Držím palce. ;)
Drak
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Dík, v to dúfam.
Poučil som sa cez víkend, urobím si ho 90@32.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”