Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
zdar, jak to vypadá s těma letkama? Už je to objednané, nebo ještě vyčkáváme?
Když přemýšlím o těch tisech z německa, tak bych spíš vrazil ty prachy
do tisu než na ty brka, ale jestli je to už objednané, tak samozřejmě
beru těch 200 brk.
Když přemýšlím o těch tisech z německa, tak bych spíš vrazil ty prachy
do tisu než na ty brka, ale jestli je to už objednané, tak samozřejmě
beru těch 200 brk.
Hloubka zářezu na tětivu - můj věčný problém.
Jak hluboké děláte zářezy? Na paleoplenet jeden chlapík dělá asi 1/2", ale to mi přijde moc.
Napadá mne dělat je tak hluboké, jako je průměr dříku u končíku. Šlo by to?
A šířku? Já zatím dělám na všech průměrech šířku 4mm, protože tenčí pilníček jsem zatím nesehnal.
Jak hluboké děláte zářezy? Na paleoplenet jeden chlapík dělá asi 1/2", ale to mi přijde moc.
Napadá mne dělat je tak hluboké, jako je průměr dříku u končíku. Šlo by to?
A šířku? Já zatím dělám na všech průměrech šířku 4mm, protože tenčí pilníček jsem zatím nesehnal.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Ja osobne už dávno robím 7 mm.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Dělám tak 8-10mm. Někdo preferuje hlubší zářezy, kolem 12-14mm, ale myslím, že je to zbytečné.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Tak za chvíli máme už polovinu listopadu a ohledně toho peří mi ještě nepřišlo ani číslo účtu, ani kolik na něj mám poslat. Počkám tak do 20.11. a pak ruším svoji objednávku.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Hele uklidni se, já jsem párkrát takhle něco zajištoval pro lidi a vždycky s tím bylo spousta zlobení a přidanejch nákladů pro mě - IMHO je to něčí dobrá vůle, že to chce udělat. Nikdo nikoho nenutí, objednejte si to klidně sami.
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pouze jsem upozornil na to, že je tu kolem toho delší dobu ticho. Nevím ani za kolik to peří bude. Poslední info co jsem dostal bylo, že se s objednávkou čeká kvůli tisovému dřevu a že by se to mělo do poloviny listopadu objednat.
Jinak jsem samozřejmě počítal s tím, že si k tomu něco přihodí. Zadaumo ni kuve, pane Čupevo!
Jinak jsem samozřejmě počítal s tím, že si k tomu něco přihodí. Zadaumo ni kuve, pane Čupevo!
Nikdo si k tomu neche nic přihazovat, jde jen o to, že je to spousta zlobení.
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Proč se dávají "listové" hroty na šíp svisle a ne horizontálně? Aby se vyloučilo náhodné škrábnutí luku? Má to lepší letové vlastnosti? Líp to drží směr? Zkoušel to někdo?
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Nemám nejmenšího tušáka, můj dojem je že je to z doby kdy byly všechny luky dřevěný, abys tam nezapíchl ten zpětnej hrot. U unlimited broadehead flight disciplíny se dává ten hrot vodorovně, prej že to "plachtí" dál - ale to je jen malý plechový trojúhelníček.
J.
J.
Právě proto se ptám. Jako malý jsem lepil modely kluzáků a napadlo mě, že položením hrotu s vhodným profilem by se dalo o pár metrů připlachtit 
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
U šípov k lovu sa teraz lepia brká do vrtule aby to lepšie stabilizovalo broadhead čím vlastne hrot za letu rotuje okolo osi.
To vím - to pak ale potlačí efekt toho křídla - ale pak je zase jedno, jak ho dáš při startu, to je pravda.
Takže asi je to fakt jen o tom, aby si člověk neškrábnul při zakládání beo natahování luk...
Takže asi je to fakt jen o tom, aby si člověk neškrábnul při zakládání beo natahování luk...
Cornus : šíp vždycky rotuje i s rovně nalepeným brkem, protože peří má jednu stranu drsnější a jednu hladší a rozdíl mezi třecímy odpory vytvoří dostatečnou sílu k roztočení. Ty vrtulový brka rád používám i na sportovní šípy i na 3D čko, lepí se to tím Bitzenburgrem, stojí za každou penny. Hodně to eliminuje chyby při vypouštění a stabilizuje už na krátkých vzdálenostech - ty šípy jsou jak kdy jedou na vrtačce.
Kain : Už jsi zase koukal na battle of wits co?
Kain : Už jsi zase koukal na battle of wits co?
Všetko to u loveckého šípu treba keď sa strieľa na max 30 metrov a je potrebný relatívne široký hrot aby vykonal čo najviac práce.