Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Kaša

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Kaša »

Každému luku sluší větší libráž,nemyslíš? :badgrin:
Myslel jsem tím, že na špičkách je ještě dost materiálu.
A končíky tam nevidím, jen špičky se zářezem. Takže šmirgluješ konce do lulata,ne?-ale já zas jenom tak prudím. :blackeye:
Se špičkama to znám, taky když jsem dělal z haluze, tak jsem měl problém dostat
zářezy do jedné linie s ručkou.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Janku, pěkné! Doraž ty špičky a bude to OK. Jo a nafoť to, jak píše Kaša ;)
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Janek

Příspěvek od Janek »

Já zkoušel tenčit tu horní a vidíte, že se dvacet cm od vrchu už ohýbá trochu víc, tak jsem to nechal být. Možná to nechám na nějakou osobní konzultaci u tebe :)

Fotky budou, je to pěknej křivák :lol:

Jo, a vzadu je ta líska od tebe, nachystaná na hoblík, tak uvidíme.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Janku bezva, dobřes dal i tu bouli. Špičky uber jen v šířce, tím zachováš tuhost, nemusíš moc 10-12 cm od konce stačí. Oblouk vyšel moc pěkně.

Jarda
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Bosper

Příspěvek od Bosper »

můj bambusovo-jasanový luk
CIMG1417.JPG
bambus/jasan.....59", nátahová síla 25kg na 50cm(více než 25kg nezvládne můj siloměr)
jěště nanést klih a hurá na louku zastřílet:-))
CIMG1417.JPG (2.01 MiB) Zobrazeno 6269 x
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Potom skús zmerať maximálny dostrel.
A daj tam obrázok rozumnej veľkosti.
Bosper

Příspěvek od Bosper »

pokusím se, ale zatím není vhodné počasí a tu velikost upravím

----------------------- 09 úno 2010, 21:28 ---------------------

zatím rozpracovaný jasan, měl by mít přes50lb určitě....délka 61"

----------------------- 09 úno 2010, 21:55 ---------------------

bamboo-ash bow v přijatelnější velikosti
Přílohy
bamboo-ash bow.jpg
bamboo-ash bow.jpg (73.71 KiB) Zobrazeno 6249 x
CIMG1422.jpg
CIMG1422.jpg (420.27 KiB) Zobrazeno 6254 x
,, střílej, jen střílej......au,,
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Působí to docela "fošnoidně!" Ten první má na koncích materiálu na dva luky, ten druhý na to jak je krátký má moc dlouhý neohebný střed. Postuj, prosím, fotky v rozumném rozlišení, ať to není tak velké. Jak to budeš mít zmenšené, dej vědět, smažu ty velké...

Také je vidět špatné slepení, kdy na sebe kusy příliš nesedly. Chybí ti jakékoliv zakulacení hran a celkové zpracování působí dost ušmudlaně.
Chce to víc zamakat....

Jinak je pravidlem napsat co nejvíce informací k luku, podívej se, jak to píší ostatní. Dobré by bylo se představit.

Tak vítej. :evil:

P.S. Jo tak teď jsem si všimnul té noticky na jedné fotce s údaji o luku....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Nazdar. Poslyš Bospere, je dobře, že ses do něčeho pustil a chválím ti odvahu nebát se to postnout.
Ten selfbow by se asi klidně mezi těma našema indiánama uchytil, i když je to taková začátečnická práce, ale je vidět, že sis zaškrábal a dal si s tím dost práce. Ono se to zlepší.
U toho s tím bambusem - ono není obecně moc dobré dávat bambus na naše česká dřeva, espešl ne na jasan. Bambus je strašně pevnej v tahu a pokud na břicho luku nenalepíš něco podobně odolného v ohybu (jako Ipe, nebo Osage) tak se většinou břicho luku rozmačká. Jde taky nalepit bambus dovnitř i ven, v tom případě se ten vnitřní trochu vypeče, tak jako to děláme my s těma obyčejnýma lukama.

Ted´rady - jak napsal Pája, zkus na všem zakulacovat hrany. Dřevo má tendenci pouštět na hranách třísku, je to inherentní vlastnost prohlých nosníků že mají zátěž do rohů. Taky luky s lehkými špičkami budou mít tendecní střílet líp. Je to proto, že ta váha navíc kterou by ten luk musel tlačit tam prostě není.

Moje rada - zkus si jako příští luk udělat třeba z jasanu nějaký flatbow, dost dlouhý na to abys ho pak mohl eventuelně zkracovat a také abys věděl, že ti bezpečně vydá na celý nátah šípu k tváři.
(Udělej to klidně 70")
A pak zkus udělat dobrý oblouk, lehké špičky a zakulatit pěkně hrany. Kdyby nevyšla síla, můžeš takový luk klidně znovu zakrátit.
Hodně štěstí

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Bosper

Příspěvek od Bosper »

díky Vám za kritiku i rady, to se vždycky hodí....
jak se zdá, šel jsem s kůží na trh dost brzo :? ...ještě na tom zamakám

Black Addere, klidně ty velké obrázky smázni...
jak by měl můj úvod do společnosti lukařů vypadat?
já celkem nerad umísťuju moc osobních informací na netu
,, střílej, jen střílej......au,,
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Nikdo po tobě nechce číslo tvých sandálů... :D Stačí když napíšeš kdo jsi, abys nebyl zababušenej za nickem.
Janek

Příspěvek od Janek »

Ty voe, já taky nic nenapsal! Tak: Ahoj, já jsem Janek a jsem alkoholik. Dneska jsem poprvé natíral omotávky kostním klihem, tak mám půlku ksichtu opálenou od kamen a smrdím jak hovno.

To stačí ne?

Brou.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

No, tak tady máš Bospere pěknou ukázku od Janka :badgrin: Na to, že už se lukostřelbě věnuje asi tři, nebo čtyři roky, teprve teď dělal poprvé s klihem. Podle toho okamžitě víme, že je to lemra a xindl a nemá smysl se s ním dál bavit :badgrin:
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Bospere, zase se tak nebičuj. Tohle není fórum kde by tě někdo pořád chválil, ale zase se tu dozvíš co máš jak udělat.

To s tím představením je opatření proti různým internetovým žvanilům a chytrákům, kteří se vyskytují na "ehm různých" fórech. Taky si přečti nahoře "čtěte první" - tam je dobré vysvětlení.
Luky postuj dál, nikdo ti hlavu neutrhne a když se dozvíš co máš příště udělat jinak, zlepšíš se mnohem rychlejš.

J.
Janek

Příspěvek od Janek »

Pája1111 napsal:No, tak tady máš Bospere pěknou ukázku od Janka :badgrin: Na to, že už se lukostřelbě věnuje asi tři, nebo čtyři roky, teprve teď dělal poprvé s klihem. Podle toho okamžitě víme, že je to lemra a xindl a nemá smysl se s ním dál bavit :badgrin:
Tak to pozor! Dělám věci v klidu a s rozmyslem. To je něco jinýho. Kdybych byl tak hrr, jako ty, tak bych pak taky na turnajích lámal hezký, tisový luky při prvním nátahu a to by se mi věru nelíbilo! ;)
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”