Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Také si myslím, že je to málo.... Taková týbla mají max. spine tak do 65# a s takovou váhou hrotu budou nejspíš mlátit o luk. A nebo se budou vrtět ve vzduchu, nejspíš obojí.... Chce to tak 10mm.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Tato týbla mají spin mezi 72 až 84. Ty slabší ťukají, to je pravda. Právě proto jsem je neomotával pod peřím. Byla by to zbytečná práce. Po pár výstřelech by se to potrhalo, jako na těch starých šípech.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Rivan
- Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Tak vzhledem k novému luku jsem si řekl ze si udelam i nové doplňky, tak tady první výtvor, sřelecká rukavice. Uvidíme jak dlouho vydrží, až odejde tak mám stejně pár nápadů jak další verzi udělat líp 

Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
- Pája1111

Vypadá pěkně. Teď jenom, aby dobře seděla na ruce a "nevyzouvala" se. Pokud bude držet, tak s ní naděláš spoustu parády
Jsem rád, že se vybavujete chlapci, půjčovna nářadí u Páji sice krachne, ale aspoň mi déle vydrží půjčované věci
----------------------- stř bře 17, 2010 12:23 pm ---------------------
Kdo má zájem o peří... Zkuste Razden. Právě mi přišla pera od nich a jsou OK. Dostatečně dlouhá, nejsou pomuchlaná...
Stejně to berou z trueflight. Cena 11Kč/kus. Jen poštovné mají drahé jako sviňa, tak se oplatí, když se vás domluví víc...
Jsem rád, že se vybavujete chlapci, půjčovna nářadí u Páji sice krachne, ale aspoň mi déle vydrží půjčované věci
----------------------- stř bře 17, 2010 12:23 pm ---------------------
Kdo má zájem o peří... Zkuste Razden. Právě mi přišla pera od nich a jsou OK. Dostatečně dlouhá, nejsou pomuchlaná...
Stejně to berou z trueflight. Cena 11Kč/kus. Jen poštovné mají drahé jako sviňa, tak se oplatí, když se vás domluví víc...
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Jak moc jsou dokázané střelecké rukavice, prstíky a podobné vci? Moc jsem se o to nezajímal, ale z toho mála, co jsem viděl, mají lukostřeli na pazourách jen ty malé kožené chrániče navlékané na prst.
Plus jak je to s držením tětivy? Odkdy se začínal přidávat třetí prst?
Plus jak je to s držením tětivy? Odkdy se začínal přidávat třetí prst?
- Pája1111

Jedna střelecká rukavice ja na obrazu, tuším konec 15.stol, začátek 16 stol. Mám ho doma, tak potom postnu...
Ještě mi Jarda posílal nějaké obrázky z vykopávek, kde byly fragmenty střelecké rukavice...
S těmi prsty to nebude asi moc prokazatelné. Na obrázcích jsou dost často vidět jen dva prsty na tětivě, ale pár vyobrazení i s třemi....
Ještě mi Jarda posílal nějaké obrázky z vykopávek, kde byly fragmenty střelecké rukavice...
S těmi prsty to nebude asi moc prokazatelné. Na obrázcích jsou dost často vidět jen dva prsty na tětivě, ale pár vyobrazení i s třemi....
Podle toho co jsem četl, tak střílení dvěma bylo běžné na ostrovech,
třema zase na kontinentu. A taky se asi lišily délky nátahu, angličani k uchu i dál,evropa
často jen k bradě.
Rozdíl je větší silová náročnost ale lepší vypouštění u dvouprstého oproti tříprstému.
Kaša
třema zase na kontinentu. A taky se asi lišily délky nátahu, angličani k uchu i dál,evropa
často jen k bradě.
Rozdíl je větší silová náročnost ale lepší vypouštění u dvouprstého oproti tříprstému.
Kaša
Ono se to takhle nedá říct, protože jeden z např nejtypičtějších obrázků s dvouprstým držením máme z "master of household" - což je vlámská věc. To samé se týká délky nátahů apod., záleží taky co o tom malíř věděl, protože máme obrazy na kterých mají být angličtí lukostřelci a jsou na nich naprosté nesmysly vedle přesných detailů. Vypadá to, že někdy během 100leté války se kvůli síle luků ke dvěma přidal i třetí prst.
Rukavice máme doložené jak z písemných, tak obrazových zdrojů. Naopak nevím o žádné doložené destičce. Ascham píše, že rukavice má být z jelenice vyložené "scarletem".
J.
Rukavice máme doložené jak z písemných, tak obrazových zdrojů. Naopak nevím o žádné doložené destičce. Ascham píše, že rukavice má být z jelenice vyložené "scarletem".
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Paráda, takže pokud chci střílet pořádně, chce to rukavici
A ten třetí prst mi na tětivu njějak neleze, vadí mi při střelbě, takže zústanu u dvou, snad to puristé přežíjí 
Dva prsty jsou pro puristy naprosto v pořádku. 
Rukavice je ale vážně lepší.
J.
Rukavice je ale vážně lepší.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111

Se nediv Melkele, když máš prsty, jako většina lidí zápěstí
) A s tabem ( to je ten malý kožený chránič na prsty ) se dá střílet i ze silného luku, ale jak píše Jarda, rukavice je prostě lepší....
- Rivan
- Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Ten "scarlet" je konkrétně co za materiál? Slovník mi pouze poradil že je to něco šarlatového ...
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
- Pája1111

Nejspíš je to samet.
Nedávno se to řešilo na LH, podle všeho by to měl být druh jemného (a velmi drahého) vlněného sukna.
Je to jemná vlněná látka, může být i šarlatová, ale i jiné barvy.