Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Uff a já jsem si do rukavice nacpal čínský samet
U dalšího kusu to napravím 
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
zrovna tvořím tašku přes rameno, už je skoro hotová...
http://kain007.rajce.idnes.cz/taska_a_bulawa/#album
http://kain007.rajce.idnes.cz/taska_a_bulawa/#album
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
2Melkel - hledal jsem a zjistil, že v Coventry na Palmer Lane byl 1949 nalezen tab, který je datovaný cca 1500´.

Zde obrázek - je to velice primitivní destička, jak vidno na 3 prsty. Píše o ní Hugh Soar v knížce "Crooked stick" (tu zrovna nemám).
J.
----------------------- úte bře 23, 2010 7:32 pm ---------------------
A protože jste hodní a nezlobíte tak vám tady bando dám odkaz kde jsou různé chrániče a jiné věci ke střílení z kůže - všechny pohromadě...
http://leatherworkingreverend.wordpress ... 5/testing/
J.

Zde obrázek - je to velice primitivní destička, jak vidno na 3 prsty. Píše o ní Hugh Soar v knížce "Crooked stick" (tu zrovna nemám).
J.
----------------------- úte bře 23, 2010 7:32 pm ---------------------
A protože jste hodní a nezlobíte tak vám tady bando dám odkaz kde jsou různé chrániče a jiné věci ke střílení z kůže - všechny pohromadě...
http://leatherworkingreverend.wordpress ... 5/testing/
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111

Dobrý odkaz Jaro. Je vidět, že ty bracery dělali jako naprostou spotřebku, teda myslím ty kožené. Ozdoby namlácené raznicí jak to sedlo. Jen ty lepší kousky jsou vyčinčané
Jen se mi nezdá ten jeden, jak u něj píšou že je ze slonoviny. Povrch i barva spíš odpovídá kůži..... Tak jsem lehce zmatený
Jen se mi nezdá ten jeden, jak u něj píšou že je ze slonoviny. Povrch i barva spíš odpovídá kůži..... Tak jsem lehce zmatený
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Je ze slonoviny, která mineralizuje a přitom natáhne různé barvy. Jestli mluvíš o tom z MR tak ten je taky není běloučkej. Je to ten jak mají Makr, Gwyn a Joe udělanej z rohu.
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111

Je to tento... http://leatherworkingreverend.files.wor ... 08272a.jpg
Jo to je ten jak jsem vám na něj dával ten střih, je opravdu ze slonoviny, která se léty obarvila. Mamutovina taky hraje barvama.
Kdysi jsem se o to s někým dohadoval a Andy Eckerton, co je kustod v MR trustu mi potvrdil, že je to vážně slonovina.
J.
Kdysi jsem se o to s někým dohadoval a Andy Eckerton, co je kustod v MR trustu mi potvrdil, že je to vážně slonovina.
J.
- Pája1111

Super, teď už jenom sehnat slona
Ale vážně, dalo by se to vlastně udělat z bílé rohoviny, ale ta bude těžko k sehnání.... Jde nějak rohovina bělit???
To nevím, stará slonovina je béžová. Je na ní potřeba cites, předpokládám že pre-ban slonovina by se dala koupit, ale mluvíme o kusu za 2000 dolarů, pokud se orientuju v cenách nožířskejch materiálů. Já bych si sehnal kus bílého rohu z kravičky
J.
J.
Potřeboval bych na zahradu terčovnici. Na slaměné má m kontakt, ale přemýšlím spíše o nečem trvanlivějším, co tak snadno neprostřelím. Balzu nechci, tu jsme měl a nic moc. Máte někdo tip, nebo přimo zdroj?
Materiál - hobra
Výrobce - Urob si sám?
Výrobce - Urob si sám?
- Pája1111

Hobra je hned rozstřílená, teda pokud se trefuješ.... Jsou k mání terčovnice ze syntetických materiálů, co vydrží opravdu hodně i ze silného luku, ale jsou docela dost drahé. Pokud máš slaměnou, dej pod ní tak tři vrstvy koberce, nebo nějakou gumu, tak 1-1,5cm silnou. To dokáže poměrně dobře utlumit i výstřel ze silného luku.
Dobrá alternativa za 0 peněz jsou tak tři pytle od brambor napěchované smršťovací fólií, kterou vysomruješ v každém obchoďáku, jako nepotřebný odpad ze zabalených palet. Jak se začnou pytle rozpadat, navlečeš přes to další....
Dobrá alternativa za 0 peněz jsou tak tři pytle od brambor napěchované smršťovací fólií, kterou vysomruješ v každém obchoďáku, jako nepotřebný odpad ze zabalených palet. Jak se začnou pytle rozpadat, navlečeš přes to další....
Kurnik., ne balzu, ale hobru - tu nechci, je to naprd.
Dost drahé je kolik?
Dost drahé je kolik?
- Pája1111

Ty co za něco stojí, myšleno, aby se ti hned nerozpadly stojí tak cca3000,- 6000,- Kč.
Pokud do toho nechceš vrážet prachy, ale jen šípy, tak si udělej tu z těch smršťovacích fólií... Životnost super, jen vzhled je trošku jako pytel s bramborama
Pokud do toho nechceš vrážet prachy, ale jen šípy, tak si udělej tu z těch smršťovacích fólií... Životnost super, jen vzhled je trošku jako pytel s bramborama
Díky, popřemýšlím. 3000 není tak moc, ale na zemi je taky člověk nenajde