Jasně, otče zakladateli!Radim Vaňousek napsal:Na druhou stranu, kdyby si průkopníci nestáli na svých názorech, pak by nedošlo k žádné změně, k jaké došlo za posledních deset let v kruzích šermířů.
Kandidáti do pranýře
Re: Kandidáti do pranýře
"Bát se? Tebe? Před hodinou jsem zabila a stáhla medvěda dvakrát tak velkého - a to ani neměl tak hloupé poznámky!"
hra Proroctví, Altar
- Madeleine
- SHŠ: Civitas Pragensis
- Místo/Bydliště: Praga.
V žádném případě, právě že naopak (je mi velice líto, že na dobu, kterou dělám v tom prostě vylízt nemohu a u Skotů zase nemám přáteleCzernozub napsal:Něco proti nám v kiltech? Mě zrovna přišel novýMadeleine napsal: Milý malý Hókwind. Děkuju, děkuju, děkuju. S tímto názorem se ztotožňuju. Taky vytáhnu svoje fota v kiltu
Omnia Vincit Amor
- wassil
- Místo/Bydliště: Nitra - Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
a velmi nam to pomohlo.. vdakaIgnac napsal:Jo, to jsem už dělal... na Lubovni loni jsem se ptal takovych peknych svycaru, proc si ty dublety usili z dyftynu, kdyz je maji tak pekne... A kolik jsem jich vyfotil jen proto, abychom se jim pak jen smali... jsem prudic a bestie... Ale obcas me to baviArmin napsal:Ještě bys měl ideálně přijít k nějakému tomu věčnému nováčkovi a říct mu, že dyftýn se v 15. století opravdu nenosil. Pak si poslecnout tu přednášku o tom, jak to moc hrotíš a že on nemá peníze na to, pořídit si vlnu a pokud je má, tak nemá čas vyrábět vybavení. Pak se ho zeptej, proč si alespoň z pásku a tašvice nesundá ty pseudokeltské motivy... a rázem je z tebe prudil a rychlokvaška
tento rok sme uz boli na Lubovni vo vlne
Ja! Das stihmt!Madeleine napsal:V žádném případě, právě že naopak (je mi velice líto, že na dobu, kterou dělám v tom prostě vylízt nemohu a u Skotů zase nemám přátele), Scotland über alles.
Pěchota z přesvědčení.
Hele, Radime,při vší úctě, tohle jsi teď docela dost pos... .Radim Vaňousek napsal: Například Broďan včera hezky rozvrátil Alistairovo jistojisté tvrzení, že bubny se utahují posunutím uzlíku, či očka směrem dolu. Svou logiku to samozřejmě má, ale přesto se našly ikonografie, které ukazují, že existují i jiné varianty napínání. ...
a) nikde jsem netvrdil, že existuje jediný způsob napínání
b) před dvěma lety na BH jsem tobě osobně vysvětloval, jak tato Šubrtem náhodně zvolená a použitá konkrétní varianta ladění funguje bubnu a proč, a to poměrně podrobně. Možná jsi na to zapoměl, možná ti to nepřišlo jako relevantní, možná že... to snad ani nechci napsat. O tom samém jsem si tou dobou psal po ICQ se Siegfriedem, s tím že klidně i prakticky ukážu, bude-li zájem. Výsledek je vidět čím dál víc.
c) v debatě které jsem se účastnil nevidím jakékoli i náznakové vyvrácení tvrzení, které jsem nota bene ani netvrdil. viewtopic.php?f=17&t=1190&start=30 požádal jsem o přenesení celé části debaty administrátorem, tam kam si přeje aby ji měl. Výsledek? NIC. žádná odpověď. (mám nastaveno upozornění) Když nic a nezájem, tak nic, v pohodě... Můžu se přidat k lidem kteří se tomu tiše smějí, a mají část zdejšího osazenstva za persóny, které kážou vodu a pijí víno, a v určitých věcech si nevidí na špičku nosu. Ale není to můj styl.
Tohle je totiž přesně ta situace, za kterou se tady, (nejen přímo tady na posledních dvou stranách) tepou ti "staří" a potažmo "rychlokvašky". Tedy jejich reakce na dotaz ve smyslu "proč to děláte blbě, když můžete líp" a "Podle čeho máte toto udělaný".
A sorry, Martin Broďan zareagoval v této konkrétní přesně tím způsobem který tu houfně kritizujete. Asi že byl opravdu zdravotně indisponovaný, ale já si, na základě déledobého obrazu zdejší společnosti myslím, že to nebyl přímo ten vliv. Přesto mě to udivilo. A zklamalo. Čekal jsem jinou reakci
Bohužel nemám poslední dobou tolik času, kolik bych chtěl, a už vůbec tento čas nehodlám věnovat cpaní celkem těžce nabytých znalostí a informací do lidí, kteří o ně nemaj zájem, a vysvětlovat jim principy něčeho, na čem jim nezáleží.
Co řeknu, to sedí...
Nerad bych seděl za to, co řeknu.
http://www.mortaigne.com Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války

http://tricitka.brodec.org Diskusní fórum pro zájemce o třicetiletou válku
http://www.mortaigne.com Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války

To je epidemie! Ale naprosto ti rozumim!!!alistaire napsal:Bohužel nemám poslední dobou tolik času, kolik bych chtěl, a už vůbec tento čas nehodlám věnovat cpaní celkem těžce nabytých znalostí a informací do lidí, kteří o ně nemaj zájem, a vysvětlovat jim principy něčeho, na čem jim nezáleží.
"Bát se? Tebe? Před hodinou jsem zabila a stáhla medvěda dvakrát tak velkého - a to ani neměl tak hloupé poznámky!"
hra Proroctví, Altar
- Radim Vaňousek
- Sponzor Brodce
- Místo/Bydliště: Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že se čertíš neoprávněně. Kdyby sis za tímto tvrzením předtím nestál a toleroval jiné druhy vázání atp., pak bys k tomu opakovaně nevyjadřoval své negativní postoje. Nikdo se tě tu nesnaží znemožnit, jen doba pokročila a jsou tací lidé, co chtějí vědět více. Tak kurva jaký zklamání ?? Prostě jestli ten buben nezní, pak ať ho otočí... ale vzhledem k tomu, že už to tak nosej pár let a drží jim to, tak co?
Ufff !!
A jentak mimochodem -to, že během dvou dnů nepřesunu téma z místa na místo může znamenat, že nejsem u laptopu, ne?
Ufff !!
A jentak mimochodem -to, že během dvou dnů nepřesunu téma z místa na místo může znamenat, že nejsem u laptopu, ne?
Alistaire prosím tě mohl by jsi prosím k tomuto něco napsat podrobněji?
Zajímalo by mne to a myslím, že nejsem sám. Protože opravdu jsem doteď nevěděl a nevím proč a jak u těch bubnů. Podotýkám, že bubnováním se nezabývám, ale rád bych se dozvěděl co a jak tedy. Už jen proto abych pak nešířil bludy dál. Možná by bylo přeci jen dobré to napsat veřejně do té debaty o bubnech byť se ti to teď ekluje. Celkově by to prospělo.
Zajímalo by mne to a myslím, že nejsem sám. Protože opravdu jsem doteď nevěděl a nevím proč a jak u těch bubnů. Podotýkám, že bubnováním se nezabývám, ale rád bych se dozvěděl co a jak tedy. Už jen proto abych pak nešířil bludy dál. Možná by bylo přeci jen dobré to napsat veřejně do té debaty o bubnech byť se ti to teď ekluje. Celkově by to prospělo.
Jo, to jo, vím, není to jen u nás v barákuKrea napsal:To je epidemie! Ale naprosto ti rozumim!!!alistaire napsal:Bohužel nemám poslední dobou tolik času, kolik bych chtěl...
Hele Radime, vydejchej se, vklidu si znovu přečti co jsi napsal teď i před tím, ano? Jsi mimo, vkládáš mi něco co jsem nikde nenapsal, a ještě kopeš kolem sebe, a chováš se přesně jak ti co se jim vysmíváš.Radim Vaňousek napsal:Řekl bych, že se čertíš neoprávněně. Kdyby sis za tímto tvrzením předtím nestál a toleroval jiné druhy vázání atp., pak bys k tomu opakovaně nevyjadřoval své negativní postoje. Nikdo se tě tu nesnaží znemožnit, jen doba pokročila a jsou tací lidé, co chtějí vědět více. Tak kurva jaký zklamání ?? Prostě jestli ten buben nezní, pak ať ho otočí... ale vzhledem k tomu, že už to tak nosej pár let a drží jim to, tak co?
Ufff !!![]()
A mě to právě přestalo bavit, tys mě právě zklamal ještě víc.
Mohl, ale pomiň ne teď a ne tady. Mám o bubnech a jejich vývoji obecně, o bubnování a bubenících zejména ve 30tce dva roky rozepsaný článek, který teď má asi 20 normostran teprve, a to jsem v půlce. Jenže můj čas je právě vyčerpán, a popravdě, nemám chuť. Ráno ve čtyři odjíždím na služebku ze které se vrátím v pátek.Mahy napsal:Alistaire prosím tě mohl by jsi prosím k tomuto něco napsat podrobněji?
Ale abych tě úplně neodbyl. Úvaz je v podstatě správně (ze zkušenosti bych dodal používanou drobnou nuanci), jenže ten buben jako celek je otočen naopak. To stahování (omotání provazem okolo těla bubnu s provázáním přes šňůry) se dělá u spodní blány schválně, kvůli ladění.
Mimo Radima a Siegfrieda kterým jsem vysvětll proč buben otočit, jsem princip tohoto typu úvazku osobně podrobně na BH 2008 vysvětlil i výrobci Šubrtovi, ale tomu je to fuk, protože (jeho slovy) nebubnuje, prd tomu rozumí, bubny dělá nerad, a Brodečtí to tak berou což mu stačí, páč to od něho pak berou i další, když to stačí Brodeckým = nemá důvod ke změnám páč má jistej kšeft. Nemám Michala potřebu přesvědčovat z ryze osobně komerčních důvodů, neboť počítám s tím, že po uzdravení bych zase začal dělat svoje bubny, tedy nepotřebuji si vylepšovat konkurenci
Co řeknu, to sedí...

O.K. díky. Budu se těšit až doděláš tu práci o bubnech a bubnování. 
- Radim Vaňousek
- Sponzor Brodce
- Místo/Bydliště: Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Nemám proč kolem sebe kopat. Kritika přišla z tvé strany, tak by měla být nějak podložená, to je vše oč tě tu už 3 lidi prosí. Já si skutečně nic nepamatuji, a to jsem papoušek na věci, které mi přijdou zajímavé celkem dobrej.
Spoustu vět z tvých posledních odpovědí ZDE ignoruji, protože mě nezajímají. Zajímají mě fakta o bubnech.
Posílám ti navíc SZ, protože jsou věci, které mi nejsou jasné.
Spoustu vět z tvých posledních odpovědí ZDE ignoruji, protože mě nezajímají. Zajímají mě fakta o bubnech.
Posílám ti navíc SZ, protože jsou věci, které mi nejsou jasné.
- Broďan
- Bůh cynismu

- Místo/Bydliště: Český Brod
- Kontaktovat uživatele:
Takže na tyhle Alistairovy narážky zapomeneme a budeme dělat, jako že se nic nestalo, protože má rozepsanou studii o bubnech ze 30.-leté války a na celkem jednoduché dotazy nemůže kvůli své pracovní vytíženosti reagovat. Budiž.alistaire napsal:hele, kucí, prozraďte mě, co su z lonta, co je to teď za módu, nosit buben usilovně naopak, tedy spodní blánou navrch?
Vídám čím dál tím víc fotek lidí s bubnama (na 90% od Šubrta), kteří je nosej hlavou dolů... To fakt dneska bubnuje každý jelito, který neví kde má buben blánu???
Tedy si dovoluji domnívat se, že to s úvazy i s utahováním bylo různé, protože to na funkci bubnu nemělo zásadní vliv.
Přijde mi to ale divný. Když někdo někomu řekne, že je jelito a ten se ho zeptá proč?, tak ten první mu odpoví, že je blbej, protože se vůbec ptá. Fakt nevím, kdo je tady to jelito.
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání způsobuje, že vidí věci jaké jsou, ne jaké by měly být.
To Alistaire: Epidemie je to i s tím vysvětlováním.
Už mě irituje říkat věci, o kterých nechtějí vědět, lidem, kteří o nich nechtějí slyšet.
A nejvíc mě s..., že je člověk 8 let piplá z úplnejch kuřat ...
Už mě irituje říkat věci, o kterých nechtějí vědět, lidem, kteří o nich nechtějí slyšet.
A nejvíc mě s..., že je člověk 8 let piplá z úplnejch kuřat ...
hra Proroctví, Altar
Jo Alistaire, chápu, že nemáš čas, já taky ne a spousta lidí tady taky ne. Proto existují fora abychom si předávali znalosti a nemuseli každej všechno bádat sám.alistaire napsal:Ale abych tě úplně neodbyl. Úvaz je v podstatě správně (ze zkušenosti bych dodal používanou drobnou nuanci), jenže ten buben jako celek je otočen naopak. To stahování (omotání provazem okolo těla bubnu s provázáním přes šňůry) se dělá u spodní blány schválně, kvůli ladění.
Mimo Radima a Siegfrieda kterým jsem vysvětll proč buben otočit, jsem princip tohoto typu úvazku osobně podrobně na BH 2008 vysvětlil i výrobci Šubrtovi,
Já si pamatuju žes mi akorát vysvětlil, že to bylo obráceně a kvůli ladění, že se snad lépe a správně posouvá dolů a né nahoru...
Což zní hezky, leč pár lidí co bubnují (nejedná se o šmudly, ale o lidi co se to opravdu někdě učí) ho v praxi ladí a je jim to jedno jak to je protože ho na ladění mají postavený... Takže by mě samotného zajímalo jak to má být a proč. Rád si počkám na tvojí studii, ale možná kdybys čas co si věnoval těm příspěvkům zde věnoval napsání 20 řádků proč a jak byl by to asi lépe použitý čas.
Tak se měj pěkně a přeju ti více času.
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
kdopak asi 8 let piplal mně? hádám, že asi nikdo a tak jsem vlastně chudáček a nechtěné dítě ulice... a na vině je vlastně tahle společnostKrea napsal: A nejvíc mě s..., že je člověk 8 let piplá z úplnejch kuřat ...
sorry za OT, ale tohle slýchám často u soudu a tak jsem nemohl odolat