Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Kaša

Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Příspěvek od Kaša »

Zdar, tak tady je galerie s fotkama z 1. střeleb ML ze Zábřeha.
Byla tam pohodička, ti co slíbili účast a nedojeli (janek, traper@syn,..) měli smůlu. ;)
http://picasaweb.google.com/102727973875422066634
P.S. Pozor mládeži, jsou tam i lechtivé fotky. :drunken:

Kaša
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Ahojte chlapi, kamaráda učarovali takové ty pokroucené luky a chce to lepit kožním klihem, tak sem mu slíbil, že se optám, jestli nemáte přístup, k nějakému prodejci, případně metodu postup jak se dopracovat ke kožnímu klihu. snažil sem se mu to rozmlouvat, že je to kravina se s tím drbat, mno prostě si to chce zkusit.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Kožní klíh se dá normálně koupit, stačí si to zadat do googlu. A nerozmlouvej mu to, ať se poučí sám :badgrin:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Ahojte všeci tak to jsem zas já. S kamarádem, který se věnuje kovařině (jiný kamarád). Tak sme se pokoušeli o hrot typu bodkin, prakticky kámoš, mě to moc nešlo :doubt: . Je to jeho 2pokus o hrot. Váhu nevím, neměl jsem možnost měřit, tulejka bude potřeba zakrátit na průměr týbla. Délka cca 9cm.

http://picasaweb.google.com/11472497269 ... 2/101MEDIA#
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

to jak na oštep :D ,...ale dobré na 2. pokus
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Raďas

Příspěvek od Raďas »

zdravim panove.
tak se priznam. ten hrot sem delal ja.
ale podotykam ze je delanej bez zkusenosti s vyrobou hrotu a jen tim zpusobem,
jak se mi to zdalo nejjednodussi.
o rozmerech a vaze vim zatim prd.
su si vedome par chyb, ktery ovlivni kvalitu hrotu a samotnej vystrel.
je to hlavne souosost. a taky sem mel kraje tulejky zakovat do ztracena, aby pri prelozeni nedelaly dvojnasobnou tloustku steny. meli byste jeste nejaky pripominky?
klidne i rady k tem rozmerum a vaze.
dik Radim
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

S tím zakováním do ztracena máš pravdu - takhle by to byl docela problém dostat do toho tyčku, jak je tam ten přehyb.
Vypadá to také na dost silné stěny tulejky - nevím, co je to za materiál, ale zkus ztenčit stěny. V tom ukázkovém videu od M. Strettona je vidět, že on dělá ty stěny docela tenké.
Souosost musí být, jinak je to celé naprd. Ale to se vytříbí praxí.
Jinak to nevypadá zle. Můj první pokus dopadl mnohem žalostněji.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Na první pokus je to hezký i když nepoužitelný :badgrin: Chyby už jsou tady popsány....
To DVD od Marka jsem viděl celé a je to fakt mazec, člověk pochopí, že u těch hrotů to spousta výrobců dělá blbě a nebo nejsou kvůli drobnostem schopni dodržet alespoň podobnost jednotlivých hrotů. Vřele ti to DVD doporučuji.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Raďas

Příspěvek od Raďas »

kde se da to DVD sehnat? rad bych na to mrknul, at nevymyslim uz davno vymysleny.
zitra du na kovarnu, tak zas neco vyzkousim
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Královák

Příspěvek od Královák »

Jen informaci. Jsou nějaké zmíňky o používání luků na našem území během 16. století. Nemyslím, nějaké bojové použití, ale jen zmíňky o používání při lovu, sportu atd.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Já se obávám, že prakticky nic, v 16. stol se lovilo kušema, nebo už arkebuzama/puškama, obzvlášt´tady.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Tu ho máš:
http://picasaweb.google.com/cornus2/Svib#
Pôvodne to bola svíbová tyč priemeru asi 35 mm.
Používam ho vyše roka včetne 3D súťaží stratil 5 liber sily z 50 na 45lb.
Neni to môj naj luk, pracujem na jeho náhrade z agátu.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/XN ... directlink
Královák

Příspěvek od Královák »

Měl bych otázku. V knize Angličtí mušketýři je zmíňka o Střelecké zahradě v Londýně, o jaké uskupení se jednalo, nemáte někdo info, na googlu jsem nic nenašel. Dále by mne zajímalo uplatnění vojáků s dvojí zbraní zvláště kopiníka vybaveného lukem v době občanské války v Anglii. Díky předem za informace.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Ten kopiník byl nepoužitelný pokus, nakonec to nezavedli. Z toho období máme poslední zmínky o lucích, jedna pěkná je v jedné z knížek Hugha Soara, kde cituje dobový dopis očitého svědka a popisuje skirmish, ve kterém městská milice, narychlo vyzbrojena starými luky ze zbrojnice zmasakrovala jednotku mušketýrů tak, až zahodili muškety a utekli.

Nevím co myslíš "střeleckou zahradou" - postni ten relevantní úryvek anglicky jak jsi ho četl a já ti to řeknu, nebo zjistím.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”