Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od hawkwind »

Mě se ty tvoje špičky docela líbí Dave. I ty rohové máš pěkné a pěkně nasazené, to se málo vidí (U toho obrázku s bočníma zářezama). Na těch tyčích s charakterem dobrá práce kolem suků.
Ale tilery máš jaksi nakopnuté. Dobrá zpráva je, že všechny jedním směrem. IMHO je to tvůj tilerovací setup. S tou hřebenovou tyčí je potřeba měnit strany jak člověk pracuje. Protože ona klame. Taky hodně zatěžuje dřevo. Kdybys investoval trochu práce a pořídil si kladkový tiler, tak si ušetříš spoustu problémů. On má tu výhodu, že člověk stojí dál a jak natahuje, tak vidí, která část lučiště začíná povolovat, aniž by to musel trápit. Automaticky se ti zmenší string follow na všech lucích. Taky se ti nestane aby se ti jedno rameno luku ohýbalo víc než druhé, espešl, když budeš zavěšvat luk za tětivu a tahat luk dolů - tak se to mnohem líp balancuje.

Každopádně vítej a jen houšt´!

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

vďaka za uvítanie a rady si zoberiem k srdcu. ten kladkový tiler bohužiaľ nemám kde dať- už som nad tým uvažoval.
horné rameno robím slabšie, lebo sa mi dolné vymláti časom ako tlačím dlaňou. špičky(S=cca1cm2) skúšam čo najtenšie, len uprednostňujem kruhový tiler a tak to až tak moc nejde. ja viem- dá sa, už aj viem ako len teraz na luky moc času nemám.
najnovší je ten "krivý" z agátu a po ňom ten so špičkami(nie je roh, ale wengé- to vyzerá podobne aj plní funkciu)
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Jaro , bezák skutočne moc pekný. To si roboil u Páju na dvorku? :D
Bez funguje jedna radosť, relatívne trochu slabší v ťahu na chrbtovej strane.
Ak sa podarí nájsť dobré drevo je z toho lukparáda.
C.
Lumir
Místo/Bydliště: Krakonošovo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lumir »

Tož já si taky přihodím.

Bulletwood+jasan+bulletwood, NTN 187cm, je až nepěkně nechtěně štíhlý, uprostřed všehovšudy 2,5cm.

Zkoušel jsem ho zatím na 2/3 nátah, na 30" by měl přejít 80#, ale mám obavu že mi dřív upadnou ruce :blackeye:

http://img33.imageshack.us/img33/7015/img6657b.jpg

a ještě nock s rohovinou

http://img375.imageshack.us/img375/5128/img6658r.jpg
Tuez cette merdaille!
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Sice fotky jak Muhamad Ali v noci, ale chválím Tě, že jsi zase něco udělal :) Akorát mi 187 cm přijde na tvou výšku takové podměrečné :D

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Lumir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lumir »

Nojo, fotky blby, tady je jedna lepší za světla:

http://img9.imageshack.us/img9/1971/img6664ty.jpg

A s tou délkou, původně měřil ten luk 207 a byl dělanej pro mě :) , jenže když jsem mu nandal tětivu, tak ramena ulítly do stran tak, že tětiva na středu procházela 15 cm mimo osu. Potřeboval jsem se zbavit těch štíhlých konců, takže jsem každé rameno zkrátil o 10 cm. To už byl na středu rozdíl jen 7cm. Pak už jsem tilleroval a dřevo odebíral jen z jedné strany, takže nakonec je ten rozdíl na středu asi 1cm. Bříško toho luku je dost křivý, ale hlavně že je jakštakš rovnej. :D
Tuez cette merdaille!
pavelH

Příspěvek od pavelH »

Zdravím všechny.
Nevím jestli je nutné se představovat. Pokud mě nepoznáte z fotky, tak se většině zdejších lidí připomenu na Wothanburgu :idea:
Rád bych přidal jeden z posledních výtvorů.
Pár informací: 74" NTN, 52lb/28", akát SG 0.7, končíky masaranduba
P1010151.jpg
P1010151.jpg (101.52 KiB) Zobrazeno 6751 x
P1010149.jpg
P1010149.jpg (148.73 KiB) Zobrazeno 6751 x
P1010153.jpg
P1010153.jpg (205.66 KiB) Zobrazeno 6751 x
P1010138.jpg
P1010138.jpg (60.84 KiB) Zobrazeno 6751 x
P1010144.jpg
P1010144.jpg (66.12 KiB) Zobrazeno 6751 x
P1010141.jpg
P1010141.jpg (91.6 KiB) Zobrazeno 6751 x
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Zdar chlape, hezký luk, akorát ty končíky by to chtělo podle mojeho vkusu
s rohu nebo parohu, vypadá mnohem líp. Na hezký luk se to hodí víc než z todle. ;)
Mám kontak na špičky z parohů, můžu ti dodat.
28" je max. nátah, nebo to jde víc? Když máš skoro 190cm bys mohl jít i na 32".
pavelH

Příspěvek od pavelH »

Zdar Kašo.
Určitě jde tahat na víc. Na fotce je luk v nátahu na cca 30", jelikož používám šípy dlouhé 34". Žádný stacking se neprojevuje. Na 28" jsem akorát provedl měření. Na těch fotkách končíků mě spíš mrzí, že jsem je neočistil od vosku a černé tětivy. Je pravda, že nemám žádné konce rohů ani parohů, tak jestli máš kontakt za rozumnou cenu, tak si ho rád vemu.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Ahoj Pavle. Vítám tě tady ;) Luk vypadá dobře, tiler pěkný. Končíky ze dřeva se mi nelíbí, ne tvarově,ale materiálově.
Špičky jsou pěkně tenké, chválím!
Jeden dotaz: Jak máš drážky, nemáš je moc do kraje??? Myslím tím, jestli se ti třebas na dolním rameni nedotýká uzel luku?
Mně se to nedávno také povedlo.....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
pavelH

Příspěvek od pavelH »

Teda já z těch končíků měl takovou radost. Líbí se mi ten kontrast. Spíš jsem si říkal, že se nebude líbit tvar, nebo nasazení. Pokud si to nový majitel tady přečte a bude je potom chtít vyměnit, tak mu tu výměnu snad udělám zadarmo :wtf:
Spodní končík je ten 4. obrázek. Zářezy na něm tak dole nekončí a myslím, že se tětiva luku nedotýká. Ale jistý si úplně nejsem a zkusit to už nemohu, protože je luk pryč.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Až na končíky pekné. Oblúk vypadá dobre.
Agát tvrdé drevo žiadne končíky nepotrebuje, stačí bočný zárez.
Lumir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lumir »

Ahoj Pavlíku!

Taky jsem dělal dřevěný končíky na akáty. Používal jsem švestku, ta byla dost světlá, když jsem to opekl vypadalo to líp. Pak jsem je začal barvit, uplně načerno. Vypadalo to skvěle, jen se mi časem sedřela barva pod tětivou v zářezu, tam to naštěstěstí nebylo vidět :D

Nemám detailní fotku, tak aspoň takhle.
Ten jasan v levo má overlaye právě z té švestky...

Obrázek
Tuez cette merdaille!
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Lumíre, dobrý jako vždycky, ale zajímavé že neukazuješ plný nátah a pár dalších pohledů. ;)
Ale jinak to máš hezký jako normálně. :badgrin: (sranda)
S pozdravy.... Kaša
cheung

Příspěvek od cheung »

Tak, moje další děťátko.
Jeřabina, 70" délka, 45 lbs @ 28", trvalý set po zastřílení cca 1,5" :evil: dostřel s mými "flight" šípy (30g, 29" s 3" letkami) je 155 m, špičky mám obludně tlustý: 12-13 mm (než jsem vzal do ruky šupleru, tak jsem si chrochtal, jak jsou tenounký). Dřevo nebylo moc dobrý, samý suk a kaz, takže po nějaké době jsem pochopil, že horní a spodní rameno se prostě stejně ohýbat nebudou :-)
Neodpustil jsem si malinkou zakládku, ale zvedne-li se vlna kritiky, jsem ochotný jí ubrousit, i když jí opláču, protože se mi takhle střílí moc dobře.
Přílohy
DSCF3573.jpg
DSCF3573.jpg (95.54 KiB) Zobrazeno 6562 x
Jerabina 013.jpg
Jerabina 013.jpg (102.04 KiB) Zobrazeno 6562 x
Jerabina 006.jpg
Jerabina 006.jpg (95.88 KiB) Zobrazeno 6562 x
Jerabina 003.jpg
Jerabina 003.jpg (111.63 KiB) Zobrazeno 6562 x
Jerabina 008.jpg
Jerabina 008.jpg (70.85 KiB) Zobrazeno 6562 x
Odpovědět