Taková haluz se bude těžko shánět
Galerie luků - uživatelé
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Galerie luků - uživatelé
Když se dívám na Lumču, při nátahu 34" palců, je to jak já při 29"
To je fakt síla.... Šiknul by se pro něj luk, tak 80# na 34" při délce cca 210-215 cm.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Tady je fotka Kaschi jak střílí z luku co jsem udělal -Ipe s japonským bambusem a končíky z rohu z buvola. Pája musel dolepit něco co se odlepilo. Hm.
Neomdlete.
Pravděpodobně kolem 135#/32"

Na warbow fóru padla otázka kolik to střílí.
J.
Neomdlete.
Pravděpodobně kolem 135#/32"

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Střílí to dobře, jen jsem neměl s sebou pásmo, abych to změřil.... Beru ho na Wothanburg, můžeme to otestit.....
Vezmu pro porovnání i jiné luky.
Jinak Kaša ho dává na plný nátah, mně tam kousíček cca 1" chybí.
Vezmu pro porovnání i jiné luky.
Jinak Kaša ho dává na plný nátah, mně tam kousíček cca 1" chybí.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Luk aj strelec super. Fakt 
Zakázkový luk, bude to Hitman5, teraz má 60 @ 28, 68 ntn, 46 mm šírka, agát.
http://picasaweb.google.com/cornus2/Staso#
Zakázkový luk, bude to Hitman5, teraz má 60 @ 28, 68 ntn, 46 mm šírka, agát.
http://picasaweb.google.com/cornus2/Staso#
Co jsem si všimnul, tak standart to střílí jen lehce dál než třeba Pájova 115#,hawkwind napsal:
J.
ale to bude tím, že 52g je na ten luk už asi málo.
Šípy kolem 70g z toho létaly hodně daleko.
Prostě dobrej luk.
Cornus : taky ted´dělám jeden ušatej, ale 80 lbs/34" (nebude mít teda tolik vytažené ty špičky....).
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Tu som robil dĺžku ramien a uší 50:50.
Dodáva to dosť na rýchlosti a strieľa to krásne, inak sa mi tá konštrukcia moc neto z zhladiska historického.
Dodáva to dosť na rýchlosti a strieľa to krásne, inak sa mi tá konštrukcia moc neto z zhladiska historického.
No 50:50 už je docela extrém, ale máš to moc pěkně vypracovaný!
J.
J.
Dík,. Je to zakázka tak som sa musel posnažiť.
Parada, to aby som si spravil do Castrumu novy luk, lebo ma prestrielate v PL.
Aj Vinedaci prezbrojuju.
Aj Vinedaci prezbrojuju.
Uprimne, chystáme sa na teba.
Stašo je naozaj dobrý strelec a teraz má okrem mnohých iných aj PL.
Stašo je naozaj dobrý strelec a teraz má okrem mnohých iných aj PL.
Během týdenní dovolené jsem věnoval tři dny lukům a níže je výsledek. Byla to radost, protože mi přišla vlaštovka a s tímhle geniálním nástrojem jsem udělal luk za den, dnes jsem jen finišoval. (Je načase pustit se do extrémního jasanu p. Hawkwinda
)
1) Jeřabinový "holmegabet" podle Cornuse. Tenhle luk se mi nepovedl jak jsem chtěl, v jednom rameni byl zarostlý suk, tak jsem musel udělat kratší uši a pak jsem se ňák moc zařízl a místo plánovaných 55 lbs mi zbylo slabých 45@29, NTN 68". Jinak šla výroba jako po másle, až budu mít vhodné dřevo, zkusím další - je to opravdu klidný a přesný luk, když jsem ho zastřeloval, tak se mi povedlo na 10 m posílat šípy do průměru tácku od piva (střílím jako prase, to je můj vrcholný výkon). Špičky mají 10 mm, na fotce jsou trochu naklopený, tak vypadají silnější.
1) Jeřabinový "holmegabet" podle Cornuse. Tenhle luk se mi nepovedl jak jsem chtěl, v jednom rameni byl zarostlý suk, tak jsem musel udělat kratší uši a pak jsem se ňák moc zařízl a místo plánovaných 55 lbs mi zbylo slabých 45@29, NTN 68". Jinak šla výroba jako po másle, až budu mít vhodné dřevo, zkusím další - je to opravdu klidný a přesný luk, když jsem ho zastřeloval, tak se mi povedlo na 10 m posílat šípy do průměru tácku od piva (střílím jako prase, to je můj vrcholný výkon). Špičky mají 10 mm, na fotce jsou trochu naklopený, tak vypadají silnější.
- Přílohy
-
- Holm 1.jpg (147.25 KiB) Zobrazeno 6025 x
-
- Holm 2.jpg (202.12 KiB) Zobrazeno 6025 x
-
- Holm 3.jpg (210.91 KiB) Zobrazeno 6025 x
Naposledy upravil(a) cheung dne 22 Srp 2010, 21:53, celkem upraveno 1 x.
2) Bezové něco z haluze do vrtule (původně jsem jí po doschnutí chtěl zahodit), je to takový ohyzda a asi můj nový miláššek, protože při 55-60@29" jsem s ním poslal 32 g šíp na 170 m. NTN 68", set 0, trochu recurve špičky o tloušťce 11 mm.
- Přílohy
-
- Bez 1.jpg (92.56 KiB) Zobrazeno 6026 x
-
- Bez 2.jpg (97.16 KiB) Zobrazeno 6026 x
-
- Bez 3.jpg (138.04 KiB) Zobrazeno 6026 x
-
- Bez 4.jpg (201.53 KiB) Zobrazeno 6026 x
-
- Bez 5.jpg (222.58 KiB) Zobrazeno 6026 x
Naposledy upravil(a) cheung dne 22 Srp 2010, 21:54, celkem upraveno 1 x.
Máš to dobre urobené.
Tá jerabina bude slušné drevo.
Bez je aj môj favorit, žiaľ väčšinou rastie do vrtule.
Tá jerabina bude slušné drevo.
Bez je aj môj favorit, žiaľ väčšinou rastie do vrtule.
Děkuju! Jeřáb je moje jediný použitelný dřevo "v dostřelu" - jsem s ním spokojený. S bezem je kříž - z 5 kousků se daly použít po uschnutí dva... škoda.
Tak mě napadlo, jestli mě odsud Hawk nevykáže - ty moje výsledky nejsou zrovna moc historický
Tak mě napadlo, jestli mě odsud Hawk nevykáže - ty moje výsledky nejsou zrovna moc historický