Tak jsem tu po dlouhé době konečně s jasnou představou. Ale ještě než se to začne šít, tak bych se rád poradil ohledně provedení.
Nechávám si dělat dublet (bohužel nemám obr.) 15.století a k tomu kalhoty viz obrázek.
Chci to nechat udělat barevně napůl. Dublet půl černá a půl fialová, černé rukávy a v rukávech červené prostřihy na ramenou na každém 3 slzy.
Kalhoty taky půl barevný černá a červená. Ale nejsem si jistý jestli to není blbost?
Je to na německého žoldnéře. ke konci 15. století.
Ale nejsem si jistý materiálem z čeho nechat udělat ten dublet a kalhoty. (Bavlna, vlna, len?)
Na kytlici jsem použil len ta je taky na tom obrázku. Obuv, mám černé škorně tento typ jde to k sobě?
dále mám k dispozici tento batvat a límec.
Otázkou tedy je co použít za materiál, zda ta barevná kombinace není kravina a jestli ty boty pasujou. Zda batvat a límec mám používat dál nebo odložit do šuplíčku. A jestli jsou zbraně vhodně vybrané.
Co se zbraní týče, tak k dispozici mám tarčíkovou dýku délka čepele 30 cm dohromady s rukojetí 44 cm. Rukojeť kůže drát, ne jako na obrázku. Dlouhý meč (121 cm) V plánu sehnat tesák se záštitovým trnem.
Zatím bez pochev, ty se budou dodělávat záhy. Zatím vůbec nemám představu o opasku, jak by měl vypadat.
Otázkou tedy je jaký materiál na dublet a kalhoty, zda ta barevná kombinace není kravina a jestli ty boty pasujou. Zda batvat a límec mám používat dál nebo odložit do šuplíčku. A jestli jsou zbraně vhodně vybrané.
Díky moc všem kteří poradí
P.s. věděl by někdo co to je a případně co s tím?